world series event yu man race

YU MAN RACE wordt World Series Event

Ik kan me zo voorstellen dat niet iedereen deze kop direct snapt. World Series Event? YU MAN RACE? Hieronder leg ik het uit en kun je alle informatie lezen.

World Series

In 2019 vond de laatste Strongmanrun plaats. Dat evenement is verder gegaan onder de naam YU MAN RACE. Helaas is er sindsdien een pandemie en is heel veel afgelast. Dit jaar kunnen we dan eindelijk echt goed kennis maken met de YU MAN RACE.

Vervolgens dat World Series Event. Sinds 2020 zijn er eigenlijk twee wereldkampioenschappen. Eentje die al 8 keer plaats heeft gevonden en die elke fanatieke obstacle runner kent, het OCRWC.

Sinds 2019 is gecommuniceerd dat de wereldbond (FISO) ook met een WK komt. Helaas zijn de eerste twee edities afgelast en aangezien de lokatie in Sotchi (Rusland) was, zal voor de komende editie ook een alternatief gevonden moeten worden. De kwalificatie voor dit WK wordt World Series genoemd.

Het persbericht

En dan nu alle informatie uit het officiele kanaal;

De YU MAN RACE (voorheen StrongmanRun) is aangewezen als kwalificatiewedstrijd voor de FISO OCR Wereldkampioenschappen. Volgens de organisatie een mooie toevoeging aan het programma van 27 en 28 augustus.

De sport Obstacle Course Racing (OCR) is de competitieve tak binnen de wereld van de obstacle runs, waarbij hardlopen wordt gecombineerd met het nemen van obstakels. Hoewel de sport niet nieuw is, is deze nog volop in ontwikkeling en groeit het in populariteit. De Fédération Internationale de Sports d’Obstacles (FISO), het internationale bestuursorgaan voor hindernissporten, organiseert daarom de OCR World Cup. In aanloop daar naartoe wijst zij wereldwijd enkele organisaties aan als World Serie-events.

Ian Anderson, de voorzitter van de FISO, laat vanuit Zwitserland weten enthousiast te zijn over de Nederlandse benoeming: “Nederland was gastheer van de eerste twee Europese kampioenschappen en heeft de langste geschiedenis in moderne OCR.” Volgens de voorzitter belangrijk om de obstacle sport verder te kunnen professionaliseren, zodat het in de toekomst voldoet aan de eisen van het Internationaal Olympisch Comité. Zo hoopt de FISO van OCR in 2028 een Olympische sport te maken.

World Series als extra onderdeel tijdens YU MAN RACE

De YU MAN RACE is het enige World Serie-event in de Benelux. Dat maakt organisator Bas Wispels extra trots op de benoeming. Wispels: “Dit soort professionele wedstrijden moeten vanwege de veiligheid en kwaliteit voldoen aan strenge regels. We voelen ons vereerd dat we dit vertrouwen hebben gekregen.” Voor de benoeming had de YU MAN RACE steun nodig van zowel de Belgische- als de Nederlandse Obstacle Run Bond (NLOSF).

Volgens Wispels zijn de World Series een mooie toevoeging aan het programma, maar verandert er voor de reguliere deelnemers vrijwel niets. De KIDS OBSTACLE RUN en de HALF MARATHON staan dit jaar voor het eerst op het programma en vinden plaats op zaterdag 27 augustus. Deze dag wordt nu spectaculair afgesloten met het koningsnummer van de World Series: de 400 meter obstacle run. Op zondagmorgen wordt de YU MAN RACE geopend met het onderdeel van de World Series. Daarna staat de rest van de dag in het teken van de reguliere afstanden: de 5, 10, 15 en 21 kilometer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven