review inferno run 3

Review Inferno Snow 2022

Dayen was eerder deze maand bij Inferno Snow. Datum 12 en 13 maart in Alpe Cimbra in de Dolomieten van Italië, in de prachtige omgeving van Millegrobbe, Lavarone. Hier haar review Inferno Snow.

Review Inferno Snow

Inferno Series werkt met een 3 bandjes systeem. De  hangende hindernissen mocht je slechts één keer doen dus moest het gelijk goed. Het 3-bandjes systeem houdt in dat je twee keer een hindernis mag falen en wanneer je je 3de bandje verliest, dan lig je uit de competitie en krijg je een DNF (did not finish). Heb je 1 bandje over, dan doe je 2 penalty rondes. Ben je er 1 kwijt dan moet je 1 ronde aan het eind van het parcours. Vergis je er niet in, die is erg pittig want vlak is het niet in de Dolomieten. Je hebt een lus waar geen einde aan leek te komen en je moest met 2 biervaten lopen. Gelukkig waren ze niet vol, maar wel lastig lopen als je snel wilt.

review inferno run 5

De Inferno Snow Editie is de eerste van de Inferno Series. Er zijn 3 wedstrijden op verschillende locaties door Italië. Hier hadden we ons voorbereid op hoogtemeters en kou, want ja er lag nog een mooie laag sneeuw en ijs, wat echt geweldig was in deze omgeving. De technische obstakels logen er niet om en waren soms best pittig. Ze gingen onder andere door de kou en ijs. Je hebt hier de open klasse en de pro klasse. De pro’s starten in de eerste waves. Zaterdag was er de lange afstand van 8 km en zondag begonnen we met de Inferno Short van 3 km. Deze hoort bovendien bij het Italiaanse kampioenschap (FIOCR) en is de kwalificatie race voor het Europese kampioenschap in juni 2022 in Val di Fiemme.

review inferno run 7

De hindernissen waren uitdagend. Denk aan een oneindige Ninja Ramp. Ook zaten er enkele pittige nieuwe technische obstakels in, die we ook op het EK terug gaan zien! De Teamrace was na de 3 km race, dus moesten we opnieuw vol aan de bak. Ook dat was erg leuk gedaan, maar heel anders dan wat we op het EK en WK gewend zijn. Hier mag je elkaar alleen helpen bij bijvoorbeeld de muren en de hoge Ninja Ramp. De hangende obstakels moet je echter allemaal zelf halen! Doe je dat niet dan ben je je bandje kwijt!  Ook hier heb je er drie en moeten alle teamleden met minimaal 1 bandje finishen. Ook heb je dan nog de zogenaamde team obstakels. Dan moet je denken aan een lus die je op ski’s moet doen waar je met zijn drietjes op staat. Ik kan uit ervaring vertellen dat dan de communicatie tussen sommige atleten te wensen overlaat. Ook had je een lus met pallets. Die kan ook echt een uitdaging zijn in 30 centimeter sneeuw!

review inferno run 8

Het event terrein ligt er geweldig bij in de sneeuw bij restaurant Millegrobbe. Met allemaal vlaggen van diverse sponsors en een mooi podium voor de huldigingen ziet het er professioneel uit. Er is ook een speciaal hoekje voor de leuke foto’s. Bovendien staan er wat tentjes waar je merchandise van Inferno kan kopen en andere tentjes van sponsors. Ook staat er ter demo een rek met allerlei greepjes waar je dingen alvast uit kan proberen of opwarmen. Binnen in het restaurant kun je zitten en eten en drinken bestellen, maar ook buiten in de zon is het hier heerlijk!

review inferno run 6

Tickets afhalen doe je in de ochtend van de eerste race in een speciaal daarvoor ingerichte tent. Advies is, ga vroeg dan sta je niet in een rij. En haal gelijk al je tickets voor alle dagen als je meerdere races doet! Je krijgt alles netjes in enveloppen met ook een belangrijk nummer erop! Dat nummer is voor de foto’s die je later kan bestellen via Getpica.com die een stuk goedkoper zijn dan we gewend waren.

review inferno run 4

Het parcours was top aangegeven en ging dwars door de mooie omgeving met de hoge bergen op de achtergrond. Dwars door de bos en in een dikke laag sneeuw. Een plaatje!!

Finishen is super je krijgt gelijk een tasje met een flesje water, fruit en een voedingsreepje en van de Red Bull meiden een blikje! Daarnaast krijg je dit jaar een medaille die uiteindelijk na 3 races een complete medaille is. Dus we moeten weer terug.

Je moet er bij deze race aan denken dat je een gezondheidsverklaring moet inleveren na het bestellen van je ticket daar zijn ze streng in

Komende edities Inferno Run

  • Inferno City: 14 mei
  • Inferno City: 15 mei
  • Inferno Mud: 8 oktober
  • Inferno Mud: 9 oktober

Conclusie

Leuke technische en snelle race in een prachtige omgeving. Met vriendelijke Italianen die ons met open armen hebben ontvangen! De teamraces zijn echt een “must do” want teams en Italianen gaan in 1 hand samen. De saamhorigheid en team spirit is hier echt te prijzen. Daar kunnen we nuchtere Hollanders nog wat van leren. Deze races zijn kwalificatie races al moet je je wel goed inlezen! Bij de Snow Editie was het de 3 km. Bij de Mud Editie in oktober is het de 12 km. Let daar dus op als je er echt heen gaat om te kwalificeren.

Leuk detail, er is een kortingscode DAYEN4INFERNO

Op zoek naar een leuke obstacle run of mud run? Bekijk dan hier de complete OCR kalender. Schoenen of kleding nodig voor je training of event? Check dan DutchMudMen.com. Zoek je een goede plek om te overnachten bij een event, bekijk dan deze pagina?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven