FISO OCRWC

Twee wereldkampioenschappen in 2020

Een paar jaar terug hadden we de vreemde situatie dat we twee Europees Kampioenschappen hadden. Dat was gelukkig eenmalig. Komend jaar krijgen we twee Wereldkampioenschappen en ik vermoed dat dat niet eenmalig zal zijn. Wat is er aan de hand?

OCRWC

Als sinds 2014 organiseert Adventurey het onafhankelijke OCRWC. In de wereld van het Obstacle Course Racing wordt dit over het algemeen gezien als h?t WK. Natuurlijk, Spartan Race heeft ook een wereldkampioenschap, maar dat is toch vooral hun eigen feestje. De OCRWC zijn in al die jaren uitgegroeid tot een serieus evenement waar een groot deel van de top-atleten jaarlijks aanwezig is. In 2014 waren we met een man of 15?en dit jaar was het aantal Nederlandse deelnemers een veelvoud daarvan, we gingen dit jaar met meer medailles naar huis dan dat we in 2014 deelnemers hadden. In 2020 is er de zevende editie van het OCRWC, ditmaal in Vermont in de Verenigde Staten.

FISO OCR World Championships

Komend jaar is er dus nog een wereldkampioenschap, georganiseerd door World OCR /?FISO. Dat is een overkoepelende partij die alle sportbonden voor OCR met elkaar wil verenigen. In Nederland was OCRANL hier ook bij betrokken, voordat ze ermee stopten. Ook bij het afgelopen EK was FISO betrokken.

FISO OCRWC

Het tweede WK, dat we voor het gemak maar even FISO OCRWC noemen zal plaatsvinden in Rusland op de locatie van de Olympische Winterspelen 2014. We zullen de feiten even opsommen;

  • Datum: 17-20 september 2020
  • Locatie: Rosa Khutor Ski Resort, Sochi, Rusland
  • Organisatie: OCR Russia / Hero League
  • Afstanden: Ninja OCR (160 meter), 3 km korte afstand (20+ hindernissen), 12+ km standaard afstand (50+ hindernissen), 12+ km Cross Country OCR, Team Relay (estafette) en meer.
  • Categorie?n: Elite, 5 Age Groups, Nationale Teams
  • Prijzengeld: ja, maar hoogte is nog onbekend
  • Meer info: WorldOCR.org

Kwalificatie

Dit gaat nog wel een klein issue worden. Kwalificatie gaat via de nationale bonden, alleen is die in Nederland gestopt. Je kunt je wel via het EK 2020 kwalificeren. Hier lees je alle details.

3 gedachten over “Twee wereldkampioenschappen in 2020”

  1. Gaan we weer, kunnen die orga’s niet gewoon samenwerken om een geweldig evenement neer te zetten ipv in elkaars vaarwater te gaan zitten en weer verwarring te zaaien…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven