nlosf

NLOSF nieuwe obstacle run bond

Vandaag lanceert NLOSF, Nederlandse Obstakel Sport Federatie, de nieuwe obstacle run bond. Meer dan zeven jaar geleden werd de OCRA opgericht. De obstacle run bond voor Nederland. Na een enthousiaste start is deze bond door “interne strubbelingen” meerdere keren ten onder gegaan. Intussen leiden ze al jaren een slapend bestaan en zijn er geen leden meer. Aangezien OCR zich verder ontwikkeld en er een wereldbond bestaat werd het tijd om de handschoen weer op te pakken. Hieronder meer informatie vanuit NLOSF over de nieuwe bond. Wat er met OCRA Nederland zal gebeuren is onbekend.

NLOSF – Nederlandse Obstakel Sport Federatie

In de oprichting van de nieuwe Nederlandse bond voor obstakelsporten is met erkenning namens de Wereld en Europese bond een grote stap gezet. De bond ligt nu op schema om tijdens het Belgisch/Nederlands kampioenschap op 19 juni in Wijchen en de World Series op 28 augustus in Hellendoorn Nederlandse sporters te kunnen ondersteunen, en zowel de sport als de sporters de erkenning te geven die zij verdienen.

Bij het oprichten van de Nederlandse Obstakel Sport Federatie, ofwel NLOSF, was enige haast noodzakelijk. “Er moesten meteen stappen gezet worden, omdat er allerlei nieuwe regels zijn vanuit de wereld bond, FISO, die het kwalificeren voor het EK en WK anders maakten dan de jaren voorheen. Een van de belangrijke veranderingen is de grote invloed die de nationale federatie nu heeft op het kwalificatie beleid voor atleten van het betreffende land,” aldus Nayibe Statia. 

Dankzij haar rol in de Europese Bond heeft Nayibe ervoor kunnen zorgen dat ook in de periode tussen oude en nieuwe bond de sporters niet vergeten werden: “Bij de EOSF hebben we kunnen afspreken dat het mogelijk is om buurlanden om hulp te vragen wanneer de nationale bonden niet voldoende zelfstandig kunnen functioneren. Dat is helaas de situatie in Nederland. Waar we eerst voorlopers waren wat betreft het reilen en zeilen binnen de obstakel wereld, is het nu helaas een situatie waarin er veel opgeruimd moet worden zodat de potentie die er ligt weer ten volle benut kan worden.”

De volgende stappen zijn in ieder geval gezet:

 • De BOCRA neemt tijdelijk de aanmelding van Nederlandse atleten op zich. 
 • Er zijn gesprekken gaande met potentiele nieuwe bestuursleden. 
 • De OCRA wordt opgeheven
 • De nieuwe bond wordt opgericht bij de notaris en zal NLOSF heten: NederLandse Obstakel Sport Federatie. Nadat dit proces rond is, zullen de leden onder de nieuwe bond komen te vallen. 
 • Er is een BK/NK georganiseerd in samenwerking met Strong Viking. Dit is een kwalificatie race voor de EK en WK wedstrijden in 2023. 
 • Er zijn andere samenwerkingsverbanden in gang gezet om nog meer mooie kwalificatieraces aan te kunnen bieden. 
 • Er zal binnenkort een oproep worden gedaan om een nieuwe marshalls/officials training te kunnen volgen die aan de eisen voldoet van FISO om opgeleid en ingezet te kunnen worden als marshall/official.

Iedereen die vragen heeft over de oprichting van de nieuwe bond en of interesse heeft om als sponsor, vrijwilliger of lid betrokken te zijn bij de nieuwe bond, kan alvast mailen naar voorzitter@nlosf.nl

Op zoek naar een leuke obstacle run of mud run? Bekijk dan hier de complete OCR kalender. Schoenen of kleding nodig voor je training of event? Check dan DutchMudMen.com. Zoek je een goede plek om te overnachten bij een event, bekijk dan deze pagina?

2 gedachten over “NLOSF nieuwe obstacle run bond”

 1. Arian van der Ploeg

  Goede middag,

  Graag zou ik wedstrijdloper willen worden op obstacle run parcouren. Hoe gaat dat in zijn werk en wat moet ik daar voor doen?

  Groeten Arian van der Ploeg

 2. Hi Arian,

  er zijn niet heel veel wedstrijdlopen bij obstacle running. Meeste evenementen hebben geen wedstrijd. Als je echt een wedstrijd wil kun je het beste meedoen aan de OCR Series. Verder zou je naar de survivalrun bond kunnen kijken. Al is dat wel wat pittiger.

  Groeten Dirk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?