OCRA Benelux

OCRA Benelux, obstacle racing bond in oprichting

Ja, je leest het goed. Na een aantal jaren bezig te zijn met deze fantastische sport moet men onder ogen gaan zien dat de sport volwassen begint te worden. En bij een volwassen sport hoort een orgaan te zijn wat bepaalde zaken voor de deelnemers regelt. Afgelopen week vond de eerste bijeenkomst plaats en uiteraard waren wij van de partij.

Het initatief

Initiatiefnemer Michel de Jong was al een aantal weken druk bezig mensen op Facebook enthousiast te maken om samen met hem de eerste stappen te zetten. Dit gebeurde op 26 februari jongstleden in de American Roadhouse te Zaltbommel. Zeventien?personen waren naar Zaltbommel gekomen om mee te denken over het bouwen van de fundering van de nieuwe bond. Er is een voorlopig bestuur vastgesteld en er zijn mensen aangewezen die een aantal initiatieven uit gaan werken.

Waar moet je dan aan denken?

Laten we voorop stellen dat een bond volledig onafhankelijk in de sport staat en dat zij het beste wil voor de organisaties en deelnemers.?Om een bond op te zetten moet je een bestuur hebben dat minimaal bestaat uit een voorzitter, penningmeester, een secretaris en een aantal leden. Dit is donderdagavond?vastgelegd en de bond zal zelf naar buiten treden met wie dat gaan worden.

OCR Association Benelux
OCR Association Benelux

Lidmaatschap

Er is verder vastgesteld dat er een lidmaatschap moet gaan komen waar je als lid van de bond voordeel mee hebt.? Te denken aan een internationale verzekering voor ongevallen voor, tijdens en na de race. Maar denk ook aan extra kortingen voor inschrijvingen en aankoop van nieuwe gear. Hoe dit er allemaal uit gaat zien wordt in de komende weken uitgewerkt en zal via de website van de bond bekend gesteld worden. Het enige wat wel vaststaat is dat de contributie voor een jaar is vastgesteld op 24 euro.

Natuurlijk moet er nog veel meer in gang gezet worden en ??n heel belangrijk punt is dat je de organisaties achter je moet krijgen zodat de bond bestaansrechts krijgt en een meerwaarde wordt voor onze sport. Ook hier is gisterenavond een begin gemaakt en een aantal?organisaties in Nederland en Belgi? krijgen binnenkort een uitnodiging om mee te denken over de invulling van dit gedeelte.

Hoe nu verder?

Over een aantal weken is het volgende overleg in Zaltbommel. Tegen die tijd is de bond officieel opgericht en kunnen ze verder met het bouwen van een organisatie.?

Waar moet je verder aan denken bij een bond die onze sport vertegenwoordigt?

  • Regulering van een?kampioenschap
  • Verzekeringen voor deelnemers
  • Toezicht en advies op veiligheidsgebied
  • Leveren van marshalls ter begeleiding van een organisatie
  • Regelgeving vaststellen
  • Het laten erkennen van de sport en een lidmaatschap van de NOC-NSF (op lange termijn)
  • Afvaardigen van een nationaal team naar buitenlandse kampioenschappen

En zo zijn er natuurlijk nog veel meer zaken die je kunt verzinnen en die er ook vast bij gaan komen. Het is een nieuwe organisatie en die is aan groei onderhevig.?Heb jij na het lezen van dit verhaal interesse om mee te denken of zelfs actief lid te worden van het bestuur dan kun je een mail sturen naar [email protected] voor meer informatie.

Meer informatie

Wij zullen dit initiatief natuurlijk blijven volgen en regelmatig verslag doen van de voortgang.

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Laat een reactie achter

Scroll naar top