war race

Review War Race Battle of the Bulges

De informatie vooraf beloofde veel spektakel en een mooi thema; de Slag om de Ardennen in de omgeving van het mooie Bastogne.

Informatie

Voor de race was er veel informatie te vinden op www.war-race.com over zowel de diverse afstanden, het concept en de te verdelen prijzen.?

Er kon worden deelgenomen in 4 afstanden; 5km (Discovery), 10km (Infantry), 15km (Cavalry) en de 20km (Artillery).

Bij elk van deze afstanden was er een PRO klasse en een OPEN klasse. Het verschil zat hem hier in het aantal pogingen dat men kreeg bij een obstakel en of men geholpen mocht worden.

PRO = 1 poging en geen hulp

OPEN = 2 pogingen en eventueel hulp

Het evenement

Terplekke waren er 2 parkeerplaatsen waar men gratis kon parkeren en desnoods met een pendeldienst naar het terrein gebracht werd. Leuk detail; dit vervoer bestond uit voertuigen uit de Tweede Wereld oorlog inclusief bijpassende tenues van de chauffeurs.

Eenmaal op het terrein zag ik een zeer lange wachtrij (+/- 1,5 uur) voor de registratiebalie. Veel mensen klaagden hier steen en been en dit was zeker geen goede binnenkomer. Gelukkig zat het weer enigszins mee (Droog en +/- 2 graden boven 0).

Na het scannen van het ticket ontving je een racevest, je racenummer, je timing chip en verder je eten en drinken voor onderweg. Dit verschilde per afstand.

Onderweg waren namelijk geen verzorgingsposten en je moest dus even goed nadenken over hetgeen je normaal nodig hebt op de door jou gekozen afstand.

De vooraf beloofde metalen drinkbeker en een War-race paspoort waren er door onbekende reden niet.

Na wat extra vertraging door een uitgestelde start was het dan zover; na een minuut stilte ter ere van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog was het aftellen van 10 naar 1 om vervolgens het parcours te bestormen.

Op de route waren vooral ?basic? hindernissen te vinden welke je bij bijna elke grote run tegenkomt.

Denk hierbij aan; A frames, ringen, monkeybars, dipwalk, weaver, monkeysnakes, weight carry (zeer zware boomstam), bandenstapel en pegboard.

Verder ook nog een 1 minuut Deadhang en 1 minuut wallsit.

Wat deze race dan weer uniek maakte was uiteraard het heuvelachtige terrein en de mooie historische bossen rondom Bastogne. Verder kreeg je bij elk obstakel dat je niet haalde een gewicht van 1 kilo in je rugzak. Met een gat in je ?knipkaart? zodat er bij de finish gecontroleerd kon worden.

Finish

De finish was nabij het M?morial du Mardasson naast het Bastogne War museum. Hier kwam de organisatie (wederom)? vrij rommelig over omdat je er ?ineens? was.?

Na het finishen ontving je je medaille in de vorm van een ?dogtag?, een sportshirt van partner Kinetik en een witte plastic klaproos (symbool Ardennen).

Schrijf je onze volgende review? Mail ons op info@obstakels.com

[rwp_box id=”0″]

 

Reacties zijn gesloten.

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?