Foto via War Race / Sportograf

Review War Race Battle of Arnhem

Na de 1e editie in het koude Bastogne (zie review hier) was er dan eindelijk een 2e editie, Battle of Arnhem, nabij de iconische John Frost brug. Vooraf werd er veel gedeeld omtrent de afstanden, de te ontvangen goodies en de hindernissen. Sowieso hulde om in deze tijd je evenement gewoon door te laten gaan.

Informatie

Voor de race was er ook veel informatie te vinden op www.war-race.com en de social media (voornamelijk Instagram.) Door de COVID regels was er last minute nog een flinke aanpassing noodzakelijk aan het parcours. Er kon worden deelgenomen aan 4 afstanden;

  • 5km-10km (Discovery)
  • 10km-15km (Infantry)
  • 15km-20km (Cavalry)
  • 20km-25km (Artillery)

Door de COVID regels was er ditmaal geen PRO klasse en dus ook geen officiële uitslag en deed dus iedereen voor zichzelf mee in de OPEN klasse.

Het evenement

Ter plekke was er geen duidelijke bewegwijzering waar het evenement nu precies was en tevens ontbrak het aan verkeersregelaars voor het toewijzen van een juiste/handige parkeerplek. De in Bastogne zo gewaardeerde pendeldienst was ditmaal helaas niet aanwezig. Eenmaal op het terrein was er ditmaal geen wachtrij bij de vlotte registratie.

Na het scannen van het ticket ontving je een racevest, je racenummer en verder je eten en drinken voor onderweg. Dit verschilde per afstand. Er waren namelijk wederom geen verzorgingsposten onderweg, iets waar in dit concept bewust voor gekozen is. Net als in Bastogne verliep de start wat rommelig en iets later dan vooraf gepland. Elke wave startte ongeveer 15-30 minuten later dan gepland.

Na een minuut stilte ter ere van Kate ter Horst, lokale heldin in de Tweede Wereldoorlog, was het aftellen van 10 naar 1 om vervolgens het parcours te bestormen. Op de route waren vooral hindernissen te vinden die je bij bijna elke grote run tegenkomt en dus herkenbaar waren. Denk hierbij aan; A-frames, ringen, dipwalk, weaver, monkeysnakes, weight carry (boomstam) en een pegboard variatie.

Tevens zagen we enkele nieuwe obstakels uit de stal van Urban-Sky. Verder was er ook nog een bijzonder Deadhang ter ere van Kate ter Horst die 1.30 minuut duurde. Ook waren er 2 historische vragen welke beantwoord moesten worden; bij een fout antwoord betekende ook dit een extra kilo voor in je racevest. Dus een beetje voorbereiding op wat je precies ging doen deze dag was zeker aan te raden. Een tip voor je volgende War Race dus!

Het ontbrak deze keer voornamelijk aan hoogtemeters en vrijwilligers bij de obstakels. Bij veel obstakels was er niemand te bekennen om enige uitleg te geven indien je dit nodig had. Hoogtemeters en Nederland is sowieso vaak en lastige match. Verder was er, door een last minute wijziging in het parcours een zeer lang loopstuk over asfalt wat door menig OCR loper niet echt werd gewaardeerd omdat er ook geen hindernissen waren.

Finish

De finish was op een groot veld met daar een serie van 10+ hindernissen, voornamelijk van Urban Sky. Na het passeren van de “race to honor” muur was daar de finish. Na het finishen ontving je je medaille in de vorm van een dogtag, een katoenen shirt met opdruk, een bloem, set kaarten, enkele pins en eten en drinken. Uiteraard ook een stempel voor je “warrace paspoort”.

De volgende editie van War Race is de tweede editie van Battle of the Bulges op 17 januari in Bastogne.

[rwp_box id=”0″]

Reacties zijn gesloten.

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?