Limes Run

Review Limes Run

Deze run valt onder dezelfde organisatie van de Cherokee Run en Braveheart Battlerun, dus we gingen deze Duitse trilogie van dit jaar volmaken. Bad Goggingen is ongeveer 4 uur rijden vanaf de zuid nederlandse grens, boven Munchen en Ingolstadt. Er zijn voldoende hotels, B&B en campings en de streek staat bekend om zijn Limeshistorie en kuurbronnen uit de Romeinse en huidige tijd. Wij hadden een rustig hotel vlak bij de startplaats. Er was een pre party, waar je voor 5 euro in een feesttent mocht genieten van lokale deuntjes. Na het afhalen van onze startnummers en het bezoeken van de lokale horeca, waar het goed toeven was trouwens, gingen we op tijd naar bed, het beloofde een aangename run te worden, althans gezien de weersomstandigheden.

Limes Run

Take-off

Het starten ging in blokken van ongeveer 200 deelnemers en met het nodige vuurwerk, maar zonder warming-up. De route en obstakels op zich waren niet echt uitdagend, wel veel wateroversteken en zwemstukken en op sommige stukken kon je ook de stroming duidelijk voelen. Er was een obstakel van 3 grote drijvende boomstammen, waar je overheen moest en een langer modderig stuk, waar je onder gespannen draden moest tijgeren. De rest van de hindernissen waren de gewoonlijke en niet noemenswaardig. De verzorging onderweg was in orde, de speciale peppillen waren er ook weer en alcoholvrij bier, plaatselijke zoete koeken en cakes. Het parcours had wel vele modderige stukken en zelfs wat moeras, wat een stuk lastiger te doorkruisen was. Boven op een helling stond een kasteel en dat was ook het keerpunt van de route. Deze moest je dus weer teruglopen, met een aparte lus, door de vele hop velden op de zacht glooiende hellingen.

Limes Run

Unterk?hlt

Door de vele wateroversteken en zwemstukken zag je wel wat onderkoelingsslachtoffers, mede ook omdat de afstand van 25 km niet klopte, het was in totaal 29,8 km! Vlak voor de finish stond zelf een bord met 26 km, Duitse humor? Maar mijn ervaring met runs in Duitsland is, dat ze daar niet keken op een paar km meer of minder. Half oktober was de watertemperatuur rond de 11 graden, dus dat beloofd nog wat voor Getting Tough in december! Bij het finishgedeelte stonden douches, omkleed ruimtes en voldoende horeca en in de feesttent kon je weer terecht voor de afterparty.

Limes Run

Abschluss

Eindoordeel: goed georganiseerde en mooie maar niet uitdagende route. Leuke deelnemersshirt en medaille, een run die je eens gedaan moet hebben. De Braveheart Battlerun van deze organisatie is andere koek, hij was dit jaar al rond de 30 km met veel hoogtemeters en serieuze obstakels, voor komend jaar wordt gefluisterd dat er nog wat km en extraatjes bijkomen, ben benieuwd!


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

1 reactie op “Review Limes Run”

  1. Klinkt weer als een pittige run Jim. Volgend jaar misschien ook maar eens deze trilogie gaan volmaken.

Geef een reactie

Scroll naar top
%d bloggers liken dit: