Eigen OCR Energiereep

In mijn vorige blog schreef ik over de ideale voeding voor ?voor-tijdens-na? een obstacle run. Vandaag geef ik jullie mijn recept voor de ideale sportreep om voor een run te kunnen gebruiken. Of natuurlijk om gewoon eens ongegeneerd van te kunnen snoepen! Deze reep is super makkelijk te maken. Nog geen 10 minuten werk, en je kunt eindeloos vari?ren!

Variaties

Zelf vind ik kaneel echt een heerlijke toevoeging, maar je kunt bijvoorbeeld ook ongezoete cranberries toevoegen. Of superfoods zoals chiazaden of goijbessen. De basis is in ieder geval de dadels, die rijk zijn aan goede, natuurlijke suikers. Dadels vallen wel onder de producten met een hoge glycemische index, dat wil zeggen dat ze redelijk snel worden opgenomen in het bloed. En dit is dus juist handig om vlak voor een wedstrijd te gebruiken!
Deze energiereep bevat geen geraffineerde suikers (de suikers die helemaal bewerkt zijn en geen goede stoffen meer bevatten). Daarom is het ook een leuke verantwoorde traktatie. Dit natuurlijk in plaats van een stuk taart. Al mag dat natuurlijk ook best wel af en toe 😉

Energiereep

Benodigdheden:

  • 200 gram verse dadels zonder pit
  • 60 gram gemengde, rauwe, ongezouten noten (bv een mix van amandelen, hazelnoten en pecannoten)
  • 2 eetlepels kokosolie (gesmolten)
  • 1 flinke eetlepel pure cacaopoeder
  • 2 theelepels kaneel (naar smaak)

Bereiding:

Meng de noten en dadels in een hakmolen/keukenmachine totdat het een plakkerige substantie wordt. Meng de kokosolie en cacaopoeder en kaneel in een ander schaaltje en voeg dit toe aan het dadel/noten mengsel. Laat het geheel nog even draaien in de hakmolen. Leg een vel bakpapier in een ovenschaal en vul deze met het dadelmengsel en druk het mengsel goed aan met een lepel. Laat dit minimaal 3 uur in de koelkast stevig worden. Daarna snij je het in mooie reepjes. Je kan met dit recept zo?n 8-10 reepjes maken. je kan ze het beste los verpakt in een stukje plastic folie in de koelkast kan bewaren, dit blijft makkelijk een week goed. Ook kun je ze eventueel invriezen zodat je een voorraadje hebt. Enjoy!


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

1 reactie op “Eigen OCR Energiereep”

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top