Mountain Bear

Review Mountain Bear – OCR schoen

In Engeland is de Mountain Bear Ground Control al een stuk bekender dan in Nederland. Een goede reden om de schoenen eens?een keer goed?te testen!

Eigen schoen historie

Voordat ik de Mountain Bears ging testen, had ik vooral?ervaring met Inov-8?schoenen en daarvoor met Asics:

  1. Heel veel Asics
  2. Inov-8 Roclite 295
  3. Inov-8 Trailroc 245
  4. Inov-8 X-Talon 212
  5. Mountain Bear Ground Control

Uiterlijk

Uiterlijk is natuurlijk iets wat erg subjectief is. Ik vind de schoen er niet erg gelikt uitzien. Tegenwoordig, als je een beetje mee wilt opvallen in de duinen met je schoenen, moeten de kleuren van je schoenen afspatten. Heel commercieel, maar ik vind het ook mooi! Bij deze schoen mis ik de verschillende?felle?kleuren.

Gewicht

Toen ik begon met Asics, dacht ik dat ze heel erg licht waren. Na de Inov-8 schoenen te hebben geprobeerd weet ik pas wat lichtgewicht schoenen zijn. Toen ik vervolgens in ??n keer op de Mountain bears overging, dacht ik dat het gewicht zou tegenvallen. Ik was na drie kilometer echter totaal vergeten dat ik andere schoenen aanhad. Ik merkte niks van een eventueel extra gewicht, terwijl als ik nu naar de schoenen kijk ik denk dat de Mountain Bear wel wat zwaarder is. Ze houden wel iets meer water vast dan de Inov-8’s die ik had, maar niet heel veel meer. Vandaar een lagere score betreft gewicht voor deze schoen.

Grip

De grip van de Mountain Bear is goed. Hoe weet ik dat? Ik ben gewoon nog nooit uitgegleden of ergens niet op kunnen klimmen. Ideaal voor trail running of obstacle running betreft grip. Deze schoen doet op dit vlak nauwelijks onder voor?de Inov-8 X-Talon 212!

Stabiliteit

De stabiliteit vind ik goed. Het voelt aan alsof je voeten toch een soort van ingepakt zitten. Ik heb wel eens tijdens het sporten dat mijn enkel dubbel klapt. Dat is ook nog niet gebeurt met deze schoen (afkloppen!)

Comfort

De eerste keer dat ik de Mountain Bears gebruikte, had ik nergens?door dat ik nieuwe schoenen aan had. Ik ben nogal gevoelig voor elke kleine mogelijke irritatie in mijn schoen zoals naden. In dit geval was dat er dus niet, de comfort was goed. De “drop” (hoogteverschil tussen de hak en teen) van deze schoen is 8 mm.?Het liefst heb ik een kleinere drop, omdat ik?geloof dat het lopen verder terug moet naar het natuurlijke lopen. 8 mm is acceptabel in mijn optiek, hier was ik ook mee beginnen op mijn Inov-8 Roclite (9 mm).

MB

Prijs / kwaliteit

Zelf ren ik vaak, obstacle runs en gewoon buiten in de duinen of park. Schoenen bij obstacle running slijten snel, vandaar dat de Mountain Bear eigenlijk wel handig is, gezien de prijs kwaliteit. Voor de runs waarbij ik echt snel wil zijn draag ik mijn Inov-8’s, maar anders doe ik mijn Mountain Bears aan. De prijs kwaliteit vind ik goed! Kijk wel goed naar je persoonlijke doel.

Aanrader?

Zoals ik al noemde, hangt het helemaal af van wat je wilt. Als je een obstacle run wilt winnen, raad ik een andere superlichte, smallere schoen aan. Als je een schoen nodig hebt om te trainen of tijdens een keiharde modder run, kan ik deze aanraden. Een goed alternatief.

[button color=”orange” size=”big” link=”https://dutchmudmen.com/winkel/mountain-bear-ground-control/” target=”blank” ]Hier te koop[/button]

MOUNTAIN-BEAR-ABOUT-US-UPDATE-3

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

1 reactie op “Review Mountain Bear – OCR schoen”

  1. Heb deze schoen voor het eerst deftig getest op de Gladiator run waar extreem veel modder was en dus heel weinig grip. Deze schoen is misschien niet zo mooi maar heeft ongelooflijk veel grip. Schoen zit wel heel strak rond de voet.

Laat een reactie achter

Scroll naar top