Joey Marlet

10 vragen aan…Joey Marlet

Vanaf nu willen we iets meer aandacht gaan besteden aan de personen achter de moddermaskers?die je altijd op alle foto’s voorbij ziet komen. We zullen wekelijks een obstacle runner tien vragen voor gaan leggen. Vorige week lazen jullie de vragen aan Susanne Ulrich.?Vandaag gaan we verder met Joey Marlet, de man die verslaafd is aan obstacle running.

Joey Marlet

Wil je jezelf even kort voorstellen?
Ik ben Joey Marlet, 27 lentes jong en woon op mezelf in de mooie stad Utrecht, samen met 2 katjes. Sinds kort ben ik werkzaam als Engineering Trainee bij Fokker Aerostructures in Papendrecht. In het weekend werk ik ook af en toe in een discotheek als lichtman, barman of glazenhaler. Naast het sporten besteed ik mijn vrije tijd graag aan leuke dingen doen met mijn vriendin, het bezoeken van concerten, het maken van leuke trips en uitgaan.

Hoe ben je in aanraking gekomen met obstacle running?
In april van dit jaar kwam ik weer in contact met Susanne Ulrich. Vanaf 2012 ben ik ruim 30 kg afgevallen door mijn levensstijl aan te passen en meer te sporten. Susanne heeft me enthousiast gemaakt c.q. overgehaald om mee te doen aan een obstacle run. Al snel had ik het OCR-virus te pakken en heb ik me ingeschreven voor bijna alle leuke runs die ik kon vinden!

Joey Marlet

Waarom is obstacle zo leuk in jouw ogen?
Sporten was vroeger een woord wat niet in mijn woordenboek stond, dus ik ben trots op elke millimeter die ik door de modder ploeg. Elk obstakel is een overwinning. De sfeer voor, tijdens en na de run is geweldig. Obstacle running is om onverklaarbare reden enorm verslavend en als je omgeven bent door mensen die exact hetzelfde virus te pakken hebben, geeft dat een enorme kick. Het enthousiasme straalt van de gezichten af en dat is geweldig!

Hoeveel obstacle runs heb je intussen achter de rug?
13 stuks inmiddels, al voelt het als veel meer door alle fantastische ervaringen en mooie omgevingen die ik al heb mogen zien. Strong Viking Run Brother Edition van afgelopen weekend wordt waarschijnlijk ??n van de laatste dit jaar.

Joey Marlet

Hoe train je voor je obstacle runs?
Ik vind heel veel dingen leuk om te doen dus ik laat het een beetje van het weer en mijn stemming afhangen. Naast fitness/krachttraining doe ik ook aan tennis. Daarnaast probeer ik regelmatig hard te lopen of een stukje te rijden op m?n mountainbike. Af en toe doe ik ook mee aan bootcamps, survivaltrainingen of obstacle running geori?nteerde trainingen. Mentale training doe ik vooral door het lezen van inspirerende boeken (leestip: Spartan Up! van Joe DeSena) en magazines.

Wat is je meest memorabele moment tijdens of rondom een race?
Lastige vraag! Er zijn al zoveel mooie herinneringen te noemen. Ik ga er toch stiekem 2 noemen. De Fisherman?s Friend Strongmanrun 2014 was ongelofelijk gaaf. We vertrokken in een grote groep van Dutch Mud Men en de route begint door de dorpjes Nijverdal en Hellendoorn, waar duizenden mensen langs de kant stonden. Vol trots en met vlag liepen we door de straten, toegejuicht door de menigte. Dit bezorgde mij af en toe kippenvel en ik zal die momenten nooit vergeten. Maar het absolute hoogtepunt was het behalen van de Spartan Race Trifecta medaille in Londen in oktober van dit jaar. Susanne heeft me overgehaald me in te schrijven voor de 3 races (Sprint en Super in Keulen, de Beast in Londen) en tot aan de start van de Beast in Londen was ik er nog steeds niet van overtuigd dat ik de Trifecta ging halen. Het was mijn doel voor 2014 en dat het gelukt is, is absoluut ??n van de dingen waar ik m?n hele leven trots op zal blijven.

Joey Marlet

Wat is voor het jou het meest lastige obstakel?
In het begin waren de monkeybars, touwklimmen en hoge jumps (hoogtevrees!) wel een aardige uitdaging maar gelukkig gaat het met wat training steeds beter!

Heb je nog mooie uitdagingen op het programma staan?
Absoluut! Mijn agenda voor 2015 begint zich al te vormen en heb genoeg dingen op mijn wensenlijstje staan. Hoofddoel voor 2015 wordt het uitlopen van de Iron Viking marathon. Verder ga ik mee naar Rat Race Dirty Weekend in Engeland en hoop ik nog wat mooie Spartan Races te lopen in het buitenland. Ook Toughest Oslo, met 1 van de grootste obstakels ter wereld, staat op m?n verlanglijstje.

Joey Marlet

Als je ??n race mag aanraden aan andere deelnemers, welke zou dat zijn?
Nog zo?n lastige vraag?Ik ben zeer gecharmeerd van de Strong Viking Runs. Goed georganiseerd, leuke sfeer, goede obstakels! Verder vond ik de Strongmanrun dit jaar ook qua sfeer geweldig door het gigantische publiek wat er op af komt.

Heb je nog tips voor beginnende obstacle runners?
Onderschat je eigen kunnen niet! Je bent sterker dan je denkt. Wees niet bang voor die obstakels, de afstand, de kou, de hoogte, die muren of die monkeybars en vergeet vooral niet te genieten!

We hebben Joey?gevraagd aan wie hij?het stokje door wil geven. We gaan volgende week verder met?Sjoerd Anema.

Sjoerd Anema


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top