Rope climb Drie manieren voor snel touwklimmen

Rope climb! Drie manieren voor snel touwklimmen

Touwklimmen is zo’n typische hindernis die je wel of niet kunt. Doe je aan Crossfit, dan zal dit een eitje zijn. Waren de laatste touwen die je in je handen had die op de middelbare school? Dan is het een hele andere uitdaging. Er zijn diverse technieken om naar boven te klimmen. De schipperslag is degene die je vaak voorbij zult horen komen.

Touwklimmen

Zo’n beetje elke run heeft wel touwen. Bij Spartan Race noemen ze het Ring the Bell en bij Strong Viking heten het de Dragon Ropes. Het komt er op neer dat je in een touw moet klimmen en een bel moet raken. De ene keer wat hoger dan de andere keer. Soms met een bel die je moet raken. Je hoeft niet over de balk heen te klimmen, het is geen survivalrun. Wil je echt goed worden met touwen? Meld je dan aan bij een survivalvereniging. Het touw is de standaard dikte die je overal tegenkomt. Strong Viking had ook een Rope Climb XL met hele dikke touwen, maar die was heel lastig.

Tip 1: als je boven bent moet je ook weer rustig naar beneden. Laat je niet te snel glijden of vallen.

Tip 2: zorg voor goede schoenen. Je hardloopschoenen vinden dit niet leuk en gaan snel stuk. Bescherm ook je benen met goede sokken. Deze spullen haal je natuurlijk bij Dutch Mud Men.


Op zoek naar een leuke obstacle run, mud run, survivalrun, endurance event of adventure race? Bekijk dan hier de complete OCR kalender. Schoenen of kleding nodig voor je training of event? Check dan DutchMudMen.com. Zoek je een goede plek om te overnachten bij een event, bekijk dan deze pagina? Missen we een evenement? Laat het ons dan weten via onze contactpagina. Stuur ons de informatie en we voegen het evenement kosteloos aan onze kalender toe.

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?