hoge muren

Snel en easy over hoge muren heen klimmen?

Ze zijn denk ik al zo oud als de oudste obstacle runs en mud runs. Hoge muren. Mister Mouse had ze al in zijn achtertuin staan. Nog steeds komen ze in bijna elke mud run of obstacle run wel voorbij. Muurtjes. Laag, hoog of heel hoog. Bijan altijd van hout en soms met een balkje om je wat te helpen. De eerste keer dat ik ze tegenkwam, voelde ik me inbreker die moest vluchten en kwam ik er niet alleen overheen. Met een aantal tips, zoals in de filmpjes hieronder, bleek het best eenvoudig te gaan.

Hoge muren

De hoge muren komen op de parcoursplattegronden vaak onder een hippe naam voorbij. Bij Mud Masters zijn het de Great Walls, bij Strong Viking zijn het de Walhalla Walls of Viking Walls, bij Tough Mudder is het de Berlin Wall en bij Spartan gewoon Walls.

Samenwerken

Tijdens de allereerste Iron Viking in 2014 stond er zo’n hoge muur dat niemand er alleen overheen kwam. Dan blijkt dat het eigenlijk een hele mooie teamhindernis is. Even een steuntje geven en je medestrijder komt er veilig overheen. Wil je hem toch alleen doen? Dan kan dat met een muscle-up als je de kracht er voor hebt. Heb je dan niet, dan kun je hem ook met een stukje techniek en de hak van je voet doen.


Op zoek naar een leuke obstacle run, mud run, survivalrun, endurance event of adventure race? Bekijk dan hier de complete OCR kalender. Schoenen of kleding nodig voor je training of event? Check dan DutchMudMen.com. Zoek je een goede plek om te overnachten bij een event, bekijk dan deze pagina? Missen we een evenement? Laat het ons dan weten via onze contactpagina. Stuur ons de informatie en we voegen het evenement kosteloos aan onze kalender toe.

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?