Verslag Mud Masters Biddinghuizen 2020

Gisteren was het eindelijk tijd voor Mud Masters. Na een lange zomer zonder mud runs stonden we zondag eindelijk weer aan de start in Biddinghuizen voor de jaarlijkse “Woods & Water Edition” van Mud Masters. We waren benieuwd hoe deze editie tijdens de coronatijd zou zijn. Hieronder ons verslag.

Voor de run

Aan Mud Masters deden dit weekend tussen de 13.000 en 15.000 deelnemers mee. Verspreid over twee dagen van vroeg tot laat op het immense terrein (200 hectare) bij Biddinghuizen was anderhalve meter afstand houden geen enkel probleem. Na het parkeren aan de overkant van de provinciale weg konden we bij een toegangshuisje ons startbewijs omruilen voor een polsbandje waarmee we onze tas weg konden zetten en toegang tot het startvak kregen. De routing was bij binnenkomst duidelijk aangegeven en zo gemaakt dat het éénrichtingsverkeer was.

Je kon verzamelen en op je vrienden wachten op het festivalterrein of direct gaan omkleden. Één van de aanpassingen was dat je je tas deze keer zelf in de bewaakte garderobe mocht zetten. Normaal zijn daar vrijwilligers voor. Daarna mocht je door richting het startvak. Zodra je startvak open ging werd de warming-up gedaan in grote vierkante vakken. Zo had je voldoende afstand van de andere deelnemers om je warming-up te doen, welke overigens erg leuk was.

Na de warming-up draaide je een kwartslag en stond je met 15 deelnemers op een rij. Om de ongeveer 30 seconden mocht je dan met 15 tegelijk starten zodat je niet direct met 400 man op een hindernis af hoefde te stormen. Onze start was iets over 12 en ondanks het wat slechte weerbericht was het droog en deed de zon een moedige poging ook aanwezig te zijn bij Mud Masters.

De run zelf

Voor iedereen die wel eens aan Mud Masters meegedaan heeft was het een feest der herkenning. Alle bekende hindernissen waren aanwezig zoals meerdere monkeybars, de flyer (glijbaan), sizzler (stroomdraden), execution (valluik) en pipe runner (quarterpipe.) Ook met de modder zat het wel goed. We konden weer naar hartenlust tijgeren door de modder en zijn twee keer mud trenches tegen gekomen.

Tijdens het sporten zelf geldt de anderhalve meter afstand niet. Toch voelde het niet druk op het parcours en hoefde je je eigenlijk geen zorgen te maken mocht je toch anderhalve meter afstand willen houden. Voorheen stonden er bij sommige hindernissen van Mud Masters nog wel eens lange rijen, maar afgezien van een korte rij bij de Neverending Monkeybars hebben we niet echt hoeven wachten. De vrijwilliger daar attendeerde de deelnemers er overigens netjes op om wel afstand te houden.

De teamwork-hindernissen die je normaal gesproken niet alleen kunt doen waren nu aangepast zodat je ze zowel alleen als samen kon doen. Zo dat er op de pipe runner bijvoorbeeld een extra balk zodat je zelf naar boven kon en ook alle muren bevatten een extra balk. Als je niet wist dat er corona was met de bijbehorende maatregelen had je het tijdens de run ook niet doorgehad. Het voelde als een ouderwetse Mud Masters met net zoveel plezier als altijd.

parcours-mud-masters

Na de run

Er was deze editie ook geen car wash (douches) na de run. Nou was één van de allerlaatste hindernissen op het parcours een stukje zwemmen en de allerlaatste hindernis was gemaakt door één van de sponsoren, Grohe. Dit sanitairbedrijf had een mega-grote regendouche gemaakt vlak voor de finish om de zwaarste modder even af te spoelen. Na de finish kon je snel je tas ophalen en dan omkleden.

Onze grootse angst bleek ongegrond te zijn en we konden rustig een frietje en een biertje kopen om bij te komen van onze run en sterke verhalen te vertellen aan onze toeschouwers (die overigens wel een ticket moesten kopen deze keer.) Al met al een geslaagde editie.

Ook de nazorg was weer top in orde. De aftermovie was zo ongeveer al klaar toen de laatste deelnemers over de finish kwam. Je persoonlijke foto’s kun je hier terugvinden. Je liep deze keer niet meer met een chip om je enkel zoals vroeger. Je kunt gewoon een selfie uploaden en binnen een paar seconden zijn je foto’s erbij gevonden.

Conclusie

Met de aangepaste editie en bijbehorende maatregelen was echt prima te leven. Op deze manier zouden eigenlijk alle obstacle runs gewoon door moeten kunnen gaan. Wij hebben er weer van genoten en kunnen niet wachten op de volgende.

Datum Mud Masters 2021

Natuurlijk wil je zelf ook een keer meedoen aan Mud Masters. De komende editie is op 5 en 6 juni op het EXPO-terrein in de Haarlemmermeer. Hoe eerder je inschrijft, hoe goedkoper je startbewijs is. Inschrijven kan via deze link.

[rwp_box id=”0″]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?