Eco-Challenge Fiji

Kijktip: Eco-Challenge Fiji

Er zijn veel evenementen die zichzelf de zwaarste race ter wereld noemen. Eentje daarvan is Eco-Challenge Fiji. Bekijk deze series nu online en oordeel zelf.

Wat is Eco-Challenge?

Eco-Challenge was eind jaren 90 een zeer succesvolle TV-serie waarin een aantal teams tijdens een meerdaagse adventure race gevolgd werden. Na jaren van afwezigheid is eind 2019 weer een nieuwe serie opgenomen die je nu kunt bekijken. Deze editie is in Fiji opgenomen en duurt 11 dagen, waarin de deelnemers bijna 700 kilometer afleggen. De organisatie is in handen van Bear Grylls en 66 teams vanuit de hele wereld strijden zwemmend, lopend, fietsend en op nog veel meer manieren om de eerste plaats.

Vanuit zowel Nederland als België doet er één team mee. Verder doen er een aantal bekende obstacle course racers mee, zoals Ryan Atkins (5-voudig winnaar World’s Toughest Mudder) en Rea Kolbl (tweevoudig winnaar World’s Toughest Mudder.) Ook staan er nog een aantal bekende extreme duursporters aan de start zoals de Iron Cowboy (50 ironmans in 50 achtereenvolgende dagen) en Endurance King Marshall Ulrich.

Het is geproduceerd in de Verenigde Staten, dus je kunt wel behoorlijk wat human interest verhalen verwachten. Toch is de strijd erg mooi om te volgen. Uiteraard met het soms wat overdreven commentaar van Bear Grylls. Ondanks dat is het zeker de moeite waard. Je kunt het bekijken via Amazon Prime Video. Dit is de Amazon-variant van Netflix met veel series en films. Het kost je 2,99 per maand. De serie bestaat uit 10 afleveringen van ongeveer een uurtje.

Scroll naar boven