ninja-afstand

Tips voor een obstacle run in coronatijd

We kregen wat vragen van deelnemers aan een obstacle run komende maanden betreft corona. Waar moet je allemaal op letten en waar moet je aan denken. We zetten een aantal punten op een rijtje. Let er goed op dat deze punten per evenement af kunnen wijken, dus check voor de zekerheid altijd de website van het evenement waar je aan meedoet.

Mogen er toeschouwers mee?

Vanwege social distancing en een maximaal aantal personen kan het zijn dat bezoekers niet mee mogen. Het kan ook zijn dat er tickets nodig zijn om als bezoeker naar het evenement te komen. Ga er dus niet vanuit dat iedereen zomaar kan komen kijken, zoals “vroeger” het geval was.

Kun je douchen?

Normaal gesproken zijn er afspoelmogelijkheden bij de meeste evenementen. Die zullen waarschijnlijk overal ontbreken. Zorg dus voor een extra handdoek of leg een handige waterdichte mudgear stoelhoes in je auto.

Kun je omkleden?

De omkleedfaciliteiten zullen ook minder luxe zijn dan normaal. Kleed je dus vooraf al om en kom in je racegear naar het evenement.

Moet ik anderhalve meter afstand houden tijdens een obstacle run?

Nee, dat is niet nodig. Bij sportbeoefening is dat niet nodig. Je zult vaak wel de keus hebben om teamwork hindernissen in je eentje te doen als je dat wilt.

Moet ik een mondkapje op?

Bij evenementen in Nederland zijn mondkapjes niet gebruikelijk. Ga je naar het buitenland dan kunnen de regels daar afwijken en kan het (zelfs op het parcours) verplicht zijn.

Wat moet ik aantrekken?

We hebben hier een vaste pagina met kledingadvies voor. Deze wijkt met corona niet af.

Wat moet ik meenemen?

Mud Masters heeft hier een prachtig overzicht voor gemaakt.

Overige vragen

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem ons gerust via [email protected].


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.
Scroll naar top