beste obstacle run schoenen

Kleding en schoenen

Wij doen sinds 2012 mee aan obstacle, mud en trailruns over heel de wereld en hebben al heel veel spullen getest. Soms viel het tegen, soms waren we erg enthousiast. Zo enthousiast dat we de spullen waar we 110% achter staan in 2013 zijn gaan verkopen via DutchMudMen.com. Zoek je dus de ideale kleding voor je obstacle run, mud run of trail run? Ga je meedoen aan Mud Masters, Strong Viking, YU MAN Race, Spartacus Run, Tough Mudder, Spartan Race of welke andere mud run dan ook? Lees dan snel verder!

Schoenen

review-inov-8-mudclaw-G-260-702x336

Doe je aan je eerste obstacle run mee, trek dan lekker je hardloopschoenen aan of kies voor een betaalbare obstacle run schoen. Als je na die eerste keer vaker mee gaat doen, dan is het van belang om eens te investeren in goede schoenen. Schoenen moeten niet te zwaar zijn, veel grip bieden en snel water afvoeren als je door de modder gegaan bent. We hebben diverse schoenen van Salomon, Asics, Icebug, VJ Sport, Oriocx, Scott, Saucony, Craft, Brooks, Reebok, Inov-8, Vibram, Nike, Adidas en Teva getest. In ons schoenenoverzicht een opsomming.

Tip!? Alles over schoenen.

Tights en shorts

reebok_spartan_race_training_plan_hero

Naast schoenen is kleding de volgende stap. In principe is je hardloopbroek prima geschikt voor obstacle running. Kort in de zomer, lang en warm in de winter. Toch zien we in de zomer vaak langere tights tot over de knieën. De reden is dat je tijdens het tijgeren of bij andere obstakels nogal eens met je knieën de grond raakt? Vaak zitten daar steentjes, gruis of andere scherpe dingen in. Ben je dus een beetje gehecht aan je huid en geen fan van schaafwonden trek dan iets aan tot over je knieën. Onze favoriete tights en shorts? Die van Fusion, Craft en 2XU. Lees hier welke je precies nodig hebt.

Tip! Craft heeft als kledingpartner van Spartan Race voor zowel mannen als vrouwen sneldrogend ondergoed om in te sporten.

Sokken en gaiters

Laat je katoenen sportsokken maar thuis! Je sokken worden namelijk nat en drogen niet meer op. Blaren en schuurplekken is niet iets waar je op zit te wachten. Persoonlijk zijn we groot fan van teensokken en dan specifiek die van Injinji. Geloof ons, als je eenmaal op teensokken overgestapt bent wil je niet anders meer! Doordat je teensokken draagt krijg je veel minder snel blaren tussen je tenen omdat deze niet langs elkaar kunnen schuren.

In de winter zijn sokken van merino wol heerlijk. Die van Darn Tough hebben ook nog eens levenslange garantie mochten ze toch stuk gaan. Ze houden je voeten warm, drijven vocht af en zitten lekker.

Er wordt ook wel eens gelopen met compressiesokken of compressietubes. Een voordeel is dat deze direct je huid beschermen bij bijvoorbeeld touwen. Verder beschermt het tegen blessures en ga je er sneller van herstellen. Of je er ook sneller van gaat lopen valt wel te betwisten.

Tip! Draag gaiters om steentjes, zand en takjes uit je schoenen te houden.

Bovenkleding

Eerste en belangrijkste tip: geen katoen! Je blijft nat en koud, wordt twee keer zo zwaar en overal gaat zand en andere zooi inzitten. Dit geldt niet alleen voor je shirt, maar ook voor broek en sokken.

In de zomer dragen we alleen een t-shirt. Liefst wel wat strakker, zodat je nergens achter blijft hangen en welke niet gaat lubberen als een jurk. In de winter lopen we ook in de warmere kleding. Een combinatie van wol een windjack is bij de allerkoudste runs het beste.

Handschoenen

Handschoenen dragen we niet alleen tegen de kou, maar ook voor de grip en de bescherming van je huid. We merken overigens dat niet iedereen het hier mee eens is en toch liever met blote handen loopt. Bij runs met veel touwen zijn handschoenen geen overbodige luxe, zeker als je zachte computerhandjes hebt ;). Eenvoudige fitness-handschoentjes zijn niet altijd voldoende omdat ze glad worden als ze nat worden. Zorg ervoor dat je dus handschoenen hebt met veel grip. De meest populaire van het moment zijn de Craft Essence Gloves.

Horloges

Veel obstacle runs hebben geen tijdswaarneming en de afstand is meestal een indicatie en niet uigemeten. Wil je dus je prestaties weten? Draag dan een sporthorloge. Daar is voldoende keus is. Bekijk hier de selectie sporthorloges die we voor je gemaakt hebben.

Wil je specifiek advies? Stuur dan een mail naar service@dutchmudmen.com.

Op zoek naar een leuke obstacle run of mud run? Bekijk dan hier de complete OCR kalender. Schoenen of kleding nodig voor je training of event? Check dan DutchMudMen.com. Zoek je een goede plek om te overnachten bij een event, bekijk dan deze pagina?

6 gedachten over “Kleding en schoenen”

  1. Grappig dat jullie de Inov-8 schoen als favoriet bestempelen. Deze zijn waterdicht (heb er 18km mee lopen soppen met de mudmasters)
    Voor bijvoorbeeld bootcamp prima, maar zodra er water inzit moet je echt ondersteboven hangen wil dat er weer uitgaan! (Hmmm dat ondersteboven hangen gaat zaterdag vast wel lukken!) Verder idd een topschoen!!! Tot zaterdag, mega veel zin in!!

  2. Marca Jellinghaus

    hi, dit wordt mijn eerste mud masters! Ik heb lenzen en/of een bril, waar ik niet buiten kan….iemand nog tips qua comfort en veiligheid??

  3. Zelf inov8 talon 200 de versie van de foto. Geen enkel probleem. Water loopt er zo uit bij de neus. Model 2016

  4. Pingback: Parcours Mud Masters Haarlemmermeer bekend - Obstakels.com

  5. Pingback: Parcours Strong Viking Water Edition - Obstakels.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?