war race

Nieuw evenement in Belgie: War Race

Vanavond opent de inschrijving van een nieuwe ambitieuze Belgische run; War Race. Het idee achter War Race is om een run te organiseren op plekken waar tijdens de eerste en tweede oorlog gevochten is om zo de gevallen soldaten te eren. Het motto is dan ook “race to honor.”

Meerdere edities

De eerste editie zal plaatsvinden in de Belgische Ardennen op 5 januari. Daarna zullen er in diverse landen meerdere edities georganiseerd gaan worden. Op dit moment zijn deze edities nog niet bekend gemaakt.

Vier afstanden

Je kunt bij War Race meedoen aan vier afstanden in open waves. Daarnaast is er een PRO wedstrijdvak.

War Race afstanden

 

Prijzengeld

Ook komt War Race direct met prijzengeld. Zowel de 10 kilometer, de 15 kilometer en de 20 kilometer kent een podium met prijzengeld. Het podium bestaat overigens uit 5 plekken. Voor de winnaars ligt er tot 600 euro klaar.

Bijzonder concept

We hebben van de organisatie een uitgebreide presentatie gekregen waarin het hele concept uitgelegd is. Ze willen veel meer dan een gewone race zijn en gaan daarnaast een aantal nieuwe ontwikkelingen toevoegen. Zo start je de race met een speciaal voor War Race ontworpen vest. Haal je een hindernis niet, dan krijg je ter plekke een gewicht van 1 kilo voor in je vest om het zwaarder te maken. Er zijn verder ook geen drinkposten onderweg. Je krijgt een fles van roestvrij staal mee waar je water in kunt doen en die in je vest past. Zo zijn er nog veel meer plannen die deze race net iets anders maken. Het is dus de moeite waard om de website goed te bestuderen.

Bekijk de trailer

Hieronder kun je de trailer bekijken om al een klein idee te krijgen.

Schrijf je in met korting

Vanavond om 8 uur gaan de inschrijvingen open. De eerste 100 deelnemers krijgen 30% korting met code FIRST. Voor de eerste editie zijn er 3.000 tickets beschikbaar. Inschrijven kan via War-Race.com.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

4 reacties op “Nieuw evenement in Belgie: War Race”

Geef een reactie

Scroll naar top
%d bloggers liken dit: