Strong Viking Flanders

Foto’s en review Strong Viking Flanders

Zaterdag 12 september 2015.?Strong Viking gaat de grens over en Frenky was erbij.

Na de zeer succesvolle edities in Nederland is het dan zover.?Strong Viking strijkt neer in Belgi?. Op het terrein van Puyenbroeck,?www.puyenbroeck.be.

Zoals van Strong Viking te verwachtten was werden er vooraf weer teasers via de sociale media verspreid om het obstacle run gevoel weer te laten kriebelen.

Strong Viking Flanders

Met een afvaardiging van DMM Den Haag in de auto richting Belgi?.?Eenmaal in de omgeving van het terrein was het even zoeken waar de ingang en parkeerplaats etc was.Hier hadden in onze ogen wel wat extra borden geplaatst kunnen worden.?Ruim op tijd waren we dan toch op het terrein en wat direct opviel was de enigszins gemoedelijke (Belgische?) sfeer voorafgaand aan de start.

Strong Viking Flanders
Het start- en finish terrein waren weer goed verzorgd zoals altijd bij Strong Viking.?Geen wachtrijen meegemaakt vooraf.?Na de warming up door Cynthia over de Walhalla Steps en de race was begonnen!!
Na een flink stuk rennen over een knollenveld begonnen dan na een paar kilometer eindelijk de hindernissen.?Ik ga ze niet allemaal benoemen maar noemenswaardig waren zeker de zeer DIEPE mud trenches waar Strong Viking baas Jan zich kostelijk vermaakte door een blik te werpen op de deelnemers.
Strong Viking Flanders
Verder kwamen eigenlijk bijna alle “standaard” Strong Viking hindernissen voorbij waaronder de Fjord Drop (minder hoog dan bij de Water editie), Flying Ragnar (andere afstelling?) en heeeeerlijke mudcrawl.

Ook de Quarterpipe?, Platinum Rig en “The Iceman”?ontbraken deze editie gelukkig niet.
Strong Viking Flanders
Al met al een goede, strak georganiseerde run al vond ik het (zeer mooie)? terrein vrij vlak.
Ook al ben ik zelf geen onwijze fan van hoogtemeters werden ze nu toch gemist.. Gek eigenlijk haha.

See you in the Mud

Hoe vonden jullie deze obstacle run? Laat hieronder in de comments je mening achter!

Foto’s

Wij gaan zo snel mogelijk alle foto’s verzamelen? Zelf foto’s gemaakt? Mail ze naar [email protected]


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

7 reacties op “Foto’s en review Strong Viking Flanders”

 1. vandaag lekker gelopen bij strong viking flanders ed. samen met een vriend 19km.
  zoals bij strong viking bekend was alles netjes geregeld tenten wc douches obstakels route warming up ect.

  prima vermaakt met veel leuke obstakels, helaas aan het begin duurde het gevoelsmatig iets erg lang voor de eerste echte obstakels maar dan wel gelijk 4 dicht bij elkaar.

  moeilijkheid graad was voor de recreant goed/redelijk zwaar. voor wedstrijd misschien iets zwaarder gemogen (persoonlijke mening).

  enige min punt zover, de navigatie had het moeilijk met de locatie te vinden. ook stonden er nergens borden tot 1 kruising voor de parkeerplaats.

  top dag gehad!

 2. Ondanks dat ik alleen ben gaan lopen deze editie door het uitvallen van een vriend een geweldige run gehad. Voor 60 euro krijg je niet een band waarmee de gopro video’s worden getraceerd. 2 keer verkeerd gelopen met de groep vooraan dus de bewegwijzering was een puntje. De prijs/kwaliteit verhouding scoort ook iets lager dan de water edition. De locatie was prachtig en de obstakels erg leuk. Dit is alweer de 5de Strong Viking en het blijft altijd een leuke ervaring.

 3. Toen we een paar jaar terug begonnen met bootcamp, werden we al snel gewezen op het obstacle-running. Na de eerste run waren ook wij besmet met het virus. En wat komt er dan bovenaan het lijstje? Een strong-viking natuurlijk (tenminste in ons bootcampgroepje). Na best wel wat pogingen om te plannen en lijdzaam toezeien hoe het aantal viking-finishers in ons bootcampgroepje groter werd, lukte het eindelijk om onze agenda samen te laten vallen met een vikingrun. Op naar het mooie Gent dus!

  De organisatie was hartstikke goed, prima kleedgelegenheden, prima tassenopslag, voldoende (gratis) parkeerplek en fatsoenlijke koffie voor na de autorit. Na de bekende warming-up renden we het parcours op. Het bleek een afwisselend parcours met leuke hindernissen, koud water en vette modder. Hebben we iets te piepen? Nee, het was gewoon leuk en die paar blauwe plekken en gaatjes in de broek? Nou, dat hebben we er graag voor over.

  Bedankt en heel graag tot de volgende keer. Komend jaar is onze agenda afhankelijk van de runs in plaats van onze deelname afhankelijk van al het andere in die agenda!

 4. 3,5 ster.
  Goede run qua organisatie maar terrein was niet onwijs uitdagend, Vrij vlak.
  Ik vind de Nederlandse edities beter.

 5. vorig jaar voor het eerst gelopen bij de watereditie, nu dus de Flanders editie, was erg gezellig en ik heb heerlijk gelopen (19km)
  de sfeer was er goed en de obslakels goed te doen.
  volgend jaar kom ik zeker weer šŸ˜‰

Geef een reactie

Scroll naar top
%d bloggers liken dit: