Geigerrig

Getest: Geigerrig rugzak

Hoor ik Geigerrig, dan denk ik ?sport, extremere uitdagingen en een goed product wat deze uitdagingen aan kan.”

Wat is Geigerrig?

Geigerrig is ??n van de drinksystemen die tijdens sportieve activiteiten gedragen kan worden. Het unieke systeem is anders door zijn druk pomp. Waar andere tassen de lucht uit het waterreservoir laten lopen pomp je bij Geigerrig de lucht in de (lucht)kamer waardoor klotsen van het water nauwelijks nog aanwezig is.

In het begin is dit een andere gewaarwording, ik voel de Geigerrig op mijn rug en hij voelt wat boller aan dan een ander watersysteem dat ik hiervoor gewend ben.

OCR VS Geigerrig

Wat zijn de truc?s van de Spartan Geigerrig

??n woord;?veelzijdigheid!

Schoonmaken is vaak een tijdrovende bezigheid. Je?moet aan de slag met een schoonmaaktablet en borstels om in de loop der tijd niet ziek te worden. Dit gaat een stuk makkelijker bij de Geigerrig vanwege de opening over de gehele bovenkant. Het waterreservoir is helemaal tot de top te vullen door deze opening, hierdoor past de aangegeven 2 liter ook makkelijk.

Duurzaam is hij zeker, het waterreservoir is van sterk materiaal en vaatwasmachine bestendig. Daarnaast is hij zeker goed drinkbaar door koppelingen van de drinkslangen aan het waterreservoir kan deze makkelijk worden vast en los geklikt. Het sproeistuk zit weggewerkt in de schouderband en blijft daardoor goed schoon om uit te drinken. Door de grote druk in het reservoir door de opgepompte luchtkamer is het ook mogelijk dat je niet alleen zuigt aan het mondstuk maar ook sproeit. Het sproeien kan bijvoorbeeld worden gebruikt bij het schoon spoelen van de ogen, een opgelopen wondje verzorgen tijdens een obstakelrace maar ook het te drinken geven van een buddy.

Mijn eigen ervaring met de Geigerrig tijdens een OCR

Spartan race staat sinds vorig jaar in mijn geheugen gegrift, na een jaar van DE trifacta te hebben gehaald in Bacelona kan dit ook niet anders. Geigerig heeft deze unieke kans de connectie te maken met de OCR wereld niet aan zich voorbij laten gaan en vestigt zich met een uniek drinksysteem op ons terrein.

Dit jaar komt Geigerrig met een unieke samenwerking en Spartan race. Samen met nog een deel van team Dutch Mud Men mocht ik samen met hun dit unieke product in China dragen. Tijdens ons avontuur waarbij de Chinese muur marathon de ultieme uitdaging was, was Geigerrig getuige van, supergaaf!

Maarrrr de echte uitdaging (en waar hij voor bedoelt is) zou ik de Rig nog gaan geven. Voor een OCR race moet je drinksysteem toch haar op zijn tanden hebben en bestand zijn tegen prikkeldraad, schurend hout en modderbaden.

Geigerrig versus Platinumrig
Geigerrig versus Platinumrig

De Strong Viking run in Spaarnwoude is van start gegaan. Mijn Rig is gevuld tot in de nok, een paar pompjes erbij en de luchtkamer is gevuld. Vandaag dus ?geen frustraties meer over het klotsen in de zak?. Door de pomp voelt en oogt de Rig wat boller op je rug dan een andere drinkuitrusting. De ruimte die er naast het waterreservoir zit is nog voldoende om al je spullen ik kwijt te kunnen. Met een extra droogzak (de bovenkant rol je op en klip je vast binnenin) in deze ruimte kan ik mijn zelfgemaakte mueslirepen meenemen, de test of ze droog blijven kan van start gaan.

De tas draagt lekker zit stabiel op mijn rug en schudt niet mee, wat geen afleiding geeft.

De eerste sloten en prikkeldraad obstakels komen eraan. Ik zit soms al krap tegen de grond met tijgeren maar nu moet ik extra oppassen om niet in het prikkeldraad te blijven hangen. Ik hou me echter niet in en tijger gewoon door. Het materiaal van de Rig moet dit makkelijk houden en dat doet het ook. De sloten kom ik ook goed door hij wordt nat maar niet zwaarder dan dat hij eerst voelde.

Het begint tegen de zomer aan te lopen en Strong Viking zou DE run niet zijn zonder er weer een heleboel?water tegenaan te gooien. Het trotseren van de Wim Hof iceman bak wat blijft deze gaaf om te doen! Ik stap in de bak en focus me om onderwater te gaan maar iets zat me in de weg, de Rig blijft drijven. Door zijn waterkamer blijft hij als een opblaas vest hangen op het water. Ik doe de Rig toch af terwijl ik in het water sta om zo onder de balk door te duiken. Een ander water obstakelm is ?cage crawl? (het kruipen onder de hekken op je rug in het water.) Door de Rig blijf je tegen de hekken aan drukken?omdat?je te hoog in het water blijft liggen, de bakken zijn namelijk erg laag.

Geigerrig

Dit drijfvermogen kan ook voordelig zijn bij het zwemmen. Bij de verschillende zwemervaringen onderweg dreef ik met een extra steun naar de overkant . Ook het nieuwste obstakel ?Flying Ragner? (sprong met landing in het water) was geen probleem met de Rig, ik dreef naar de overkant.

Vaker is mijn verteld tijdens de run dat mijn ritsjes open stonden aan de buitenkant van de tas. Hier had ik geen spullen in gedaan voor de zekerheid. Wat blijkt nou; de ritsjes gaan open door het kruipen onder prikkeldraad. Een ander nadeel voor mij als vrouw zijn de andere ritsen voor het waterreservoir. Met mijn lage vlecht in mijn nek scheurt deze steeds tegen de ritsen en ontwikkel ik een dreadlock (help!) Heb je dit let er dan goed op dat je ritsen iets lager zitten voordat je als Bob Marley over de finish komt.

Samengevat

Nadeel van het vorige model dat de pomp bal tijdens een race nog wel eens van de drukslang verdween. Hierdoor verviel de pompfunctie en klotste de Rig net als een andere rugzak op je rug. Met het nieuwe Spartan model is dit verleden tijd!

De drinkslang is weggewerkt in de schouderband met een rits waardoor deze niet onder de modder komt te zitten en je altijd schoon water hebt, top!

De droogzak waar je eventuele repen en kleding in kunt doen werkt goed. Ik zou er geen telefoon in doen, want zo?n vertrouwen heb ik niet met al dat water tijdens deze run. Bij een drogere obstakel run of een trail is dit geen probleem.

De Rig is in samenwerking met Spartan Races zo ontwikkeld. Wat ik merk en weet uit eigen Spartan ervaring is dat deze race weinig water obstakels bevat met duik en zwemelementen. Dit is in Nederland wel het geval en zal je vaker na moeten denken of je hem omhoudt of niet.

Er zit een verharding in het rug oppervlak, Spartan Rig zegt deze te hebben toegevoegd om zo het waterreservoir te beschermen tegen bijvoorbeeld prikkeldraad wat een mooi idee is bij obstacle runs.

Ik raad hem aan te gebruiken bij langere runs. Bij een korte afstand heeft dit vaak geen meerwaarde, maar dat is voor iedereen persoonlijk natuurlijk!

Geigerrig


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

2 reacties op “Getest: Geigerrig rugzak”

  1. Atilla Van Regenmortel

    Vanaf wanneer is de Geigerrig in Belgi? en Nederland verkrijgbaar?

Geef een reactie

Scroll naar top
%d bloggers liken dit: