3 reacties op “Review Cheese Challenge Gouda”

 1. Marja van Rooijen

  Het betrof vnl een trail, het eerste gedeelte rond een parkachtige geluidswal die we een aantal keren op en af mochten, het tweede gedeelte ging door de polder: vnl weilanden waarbij naast wat natuurlijk obstakels (boomstammen, hekjes en sloten) af en toe een klimrek, strobalen, of een partij autobanden. De tokkelbaan bleek een teleurstellende 7 meter hoog, dus max 2 seconden zweven en op de grond zelf uitlopen… Wel aan een net omhoog klimmen om er te komen, dat was eigenlijk nog het meest uitdagende aan de hele run. Nog een aardige waterslide, maar verder geen nattigheid: de beloofde sloot doorwading werd geschrapt omdat het te koud zou zijn…
  Voor mij persoonlijk was het terrein best zwaar, de heuveltjes af en pollen in de weilanden vormden een uitdaging voor mijn knieen en als trailtraining paste het mooi in mijn schema.
  Maar al met al best mager voor de ? 30,-. Wel douches en bewaakte garderobe, gratis parkeren en volop vrijwilligers langs de route, maar vooral een aantal dingen niet: geen modder, geen kaas (gemiste kans), geen aandenken en geen idee waar ik de tijdens de run gemaakte foto’s nou toch kan vinden.

 2. Ik persoonlijk vond het een mooie en uitdagende wedstrijd. En ja, er zijn veel zwaardere wedstrijden met veel heftigere obstakels. Maar dit was dan ook de aller eerste “cheese challenge” en dan kan je alleen maar groeien. En dat niet alleen het maakt het ook een stuk toegankelijker voor allerlei niveaus.
  Kaas was er in eerste instantie genoeg, maar ik denk (weet het dus niet zeker) dat de voorraad tegen de tijd dat de 12 km van start ging er door heen was. Ik heb zelf na de 12 km ook geen kaas meer gezien. Hier kan men dus van leren, en de volgende keer meer voorraad, en de kaasmeisjes warmer aankleden šŸ™‚ Dat het water te koud was, vind ik een beetje te kort door de bocht. De daadwerkelijke reden was veel serieuzer! Er lag namelijk 1 boot met 2 man van de reddingsbrigade voor de veiligheid. Tevens was er 1 man met droogpak aan de kant. In totaal 3 man. En dat bleek op een gegeven moment veel te weinig. Er raakten namelijk vier personen tegelijk in paniek en de mannen van de reddingsbrigade, hadden letterlijk handen te kort. Op de kant waren zelfs mensen in lichte verontrusting en wilden bijna in het water springen. Al met al reden genoeg om de water doorwading tijdens dit evenement te schrappen. En de 30 euro was het zeker waard!, het was namelijk voor het goede doel!!

  Ik was van mening om even de “cheese challenge” te verdedigen, omdat ik van mening ben dat je deze race niet met de grote door ontwikkelde races mag vergelijken, waar al het geld naar de organisatie gaat. Ik hoop dat er meerdere edities komen en dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt!

 3. maarten regter

  Een run in mijn eigen achtertuin, heerlijk op de fiets. Wat kan ik verwachten? Hier en daar had ik tijdens mijn trainingen al wat gezien, maar wat komt er nog meer?? Als je nog nooit een obstakel run hebt gedaan is dit een leuke kennismaking. Vrij pittig om te lopen, niet al te zware of moeilijke hindernissen, gewoon leuk en een hoop lol onderweg. Dat het voor sommige zwaar was, bleek wel omdat er na 5km verschillende mensen al aan het wandelen waren. Heuvel op en af is ook geen pretje als je dit niet gewend bent. Maar daarom wel leuk en een bijzondere ervaring. De hindernissen waren uiteenlopend: stapels met autobanden, hooibalen waar je doorheen moest kruipen, tijgeren, heuvel op en af, op en over containers klimmen, verschillende klim hindernissen, evenwichtsbalken, kortom, voor ieder wat wils. De publiekstrekker was natuurlijk het tokkelen. Nog nooit eerder heb ik dit gedaan in een run. Door de kleine start groepen waren er nauwelijks tot geen wachtrijen. Ook bij het tokkelen heb ik niet in de rij gestaan. Onderweg heb ik voldoende drinkposten,
  EHBO’ers of mensen van de Goudse Reddingsbrigade gezien. De waterhindernis werd eruit gehaald ivm de kou en aangezien het voor de meeste lopers een eerste keer was, vind ik het de juiste beslissing. Veiligheid voor alles. Mijn complimenten voor de organisatie en de vele vrijwilligers die de route duidelijk en veilig maakten. Je had gewoon geen kans om verkeerd te lopen.
  Een paar obstakels hadden geen vrijwilliger maar die spraken voor zich, je gaat tenslotte geen gat graven onder een dikke boomstronk door op de route……
  Wat me opviel: douches na afloop, bewaakte garderobe, gratis parkeren, veilig parcours, voldoende drinkposten, afterparty, voldoende kleedruimte, run voor alle leeftijden (3, 7 & 12km) vanaf 8, 12 of 16 jaar.
  Wat heb ik gemist: mogelijkheid om hindernis met 2 of meerdere personen tegelijk kunnen nemen, een touwhindernis/apenhang, modder.
  De run kwam ten goede aan het Groene Hart Ziekenhuis en een nieuw clubhuis voor AV Gouda, beiden kregen ruim 9000 euro.
  Ik kijk uit naar volgend jaar!!

  Voor de foto’s van de Cheese Challenge verwijs ik jullie naar: http://www.avgouda.nl/Media/Foto's.html en dan klikken op de link van Hans Braker. Hans bedankt!!

Geef een reactie

Scroll naar top
%d bloggers liken dit: