Wall Challenge zonder rijen

Geen rijen meer bij Strongmanrun

Dit jaar vindt alweer de vierde editie van de Fisherman’s Friend Strongmanrun plaats. De reviews vorig jaar waren goed, maar het kritiekpuntje bleef de lange rij voor de muur. De wachtrijen die er tijdens de tweede editie nog waren had de organisatie verder wel opgelost. Dit jaar lijkt het erop dat de organisatie alles op alles zet om ook bij de muur geen rijen te laten ontstaan.

Wall Challenge zonder rijen
Wall Challenge

Geen rijen mee bij de muur

Het parcours van de Fisherman’s Friend Strongmanrun is intussen onthuld. Met mooie animaties krijgen we een goed beeld van wat ons te wachten staat in September. De nieuwe muur die Strongmanrun gaat bouwen kan zo veel deelnemers aan dat het onwaarschijnlijk lijkt dat daar nog rijen ontstaan. Ten eerste is hij maar liefst 50 meter breed, zo breed hebben wij ze nog nergens gezien. Ten tweede zijn er op delen van de muur balkjes?bevestigd, de Sissy Steps. Zo kun je er snel overheen klimmen. Ondanks je elkaar nog altijd kunt helpen gaat dit nog iets sneller. Ten derde kun je de muur ook soort van overslaan. In de muur zitten zogenoemde Chicken Holes waarbij je onder de muur door kunt kruipen.

Climbing water
Nieuw: Climbing Water

De rest van het parcours

Ook op de rest van het parcours zien we een aantal veranderingen. De route van 21 kilometer gaat wederom door de bossen van Hellendoorn, de Reggevallei en door de dorpskernen van Hellendoorn en Nijverdal. We kunnen ons het massaal toegestroomde publiek daar nog goed herinneren. Een grote verandering in het parcours is dat je dit jaar direct start met Sky-Fall, de glijbaan die er ook in 2014 inzat. Vlak voor de finish mag je hem vervolgens nog een keertje doen. Het obstakel Climbing Water is de winnaar van de wedstrijd die Strongmanrun eerder uitgeschreven heeft. Erg leuk dat je als deelnemer een obstakel kunt bedenken.

Verder is het nog even wachten wat de obstakels Chilly Jump, Jacuzzi en Smokey Trip precies gaan inhouden, maar met een beetje fantasie kun je wel bedenken wat dat gaat worden. Alle 37 obstakels kun je hier terugvinden, wij hebben er zin in!?Inschrijven kan nog steeds.

Parcours Strongmanrun
Parcours Strongmanrun 2015

 


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top