#OCRUNITED, een verhaal over verbroedering

Je ziet hem steeds vaker voorbij komen, de hashtag met OCRUNITED.?Dat OCR verbroederd weten wij natuurlijk al lang, maar waar komt het nu vandaan?

Deze hashtag is bedacht door het team wat de wereldkampioenschappen georganiseerd heeft in Amerika. Hun gedachte was om een competitief evenement te organiseren maar wel ??n die er voor zorgt dat we ??n grote familie zijn. Overal kwam je het tegen en zelfs op de medaille van het WK staat OCRUNITED.
Tijdens runs kom je vaak mensen tegen die net even een zetje nodig hebben om door te gaan. Denk aan elkaar helpen bij de muren of elkaar door een bandenstapel heen trekken. Dit is de hele gedachte achter het OCRUNITED. Laten we met z?n allen er een fantastische sport van maken. Ik noem OCR eigenlijk altijd een individuele teamsport, je doet het voor jezelf maar je kunt niet alles alleen.

Het verhaal over verbroedering

OCRUNITEDTijdens Tough Guy in Engeland, een race in februari onder koude omstandigheden, had ik afgesproken met Kerrie, een Engelse vrouw uit Dover die ik had leren kennen tijdens het WK in Amerika. Wij zouden samen deze koude race gaan doen. Echter door mijn blessure ben ik niet gaan rennen en heeft zij samen met de andere Dutch Mud Men & Chicks het parcours gelopen. Nadat ze binnengekomen waren vertelde ze mij dat ze een onbekende jongen had geholpen die onderkoeld en versuft op het parcours liep. Wat er dagen erna gebeurde was een echte #OCRUNITED gedachte.

Kerrie vond een foto op internet waar zij de jongen vasthoudt en haar jasje, muts en oorwarmers aan hem heeft gegeven.

Ze plaatste deze foto op de Engelse ?Obstacle Course Racing (UK.OCR)-pagina” op Facebook met de vraag of iemand de jongen kende. Ze wilde weten hoe het met hem was omdat hij er nogal slecht aan toe was tijdens de race.?Het bericht ging viral in Engeland. Het ging zelfs zo ver dat mensen spontaan hun profielfoto veranderden om meer aandacht te vragen voor wie hij nu was. Diverse websites posten berichten op hun pagina waarin ze vroegen of iemand hem kende. Na veel reacties maakten mensen er zelfs van dat ze verliefd op elkaar waren en dat ze wilde trouwen met hem. Ook de foto werd bewerkt en teruggeplaatst op Facebook.

OCRUNITED

Dit was natuurlijk nooit de bedoeling geweest maar het was wel even grappig hoe mensen er op in gingen.?Na een aantal dagen kwam het ?breaking news? en de identiteit van de jongen was bekend.

Conor O?Bryne uit Berlijn maakte het goed en was veilig thuis aangekomen.?En zo kwam er ook een eind aan de hele zoektocht. Conor maakt het goed en Kerrie gaat gewoon door met rennen en mensen helpen.?Muddy Race plaatste het verhaal op hun website maar we wilden het jullie niet onthouden.?Wil je het verhaal van Kerrie zelf horen??Met Rat Race Dirty Weekend?loopt ze mee in onze speciale Dutch Mud Men / Mudstacle wave. Je kunt nog meegaan.

Heb jij ook een mooi #OCRUNITED verhaal? Deel het met ons!

Hier het originele verhaal. Foto’s komen via MyBibNumber.

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?