SaenOutdoor MidWinter Obstacle Run

Review en foto’s SaenOutdoor MidWinter Obstacle Run

Vandaag was de tweede editie van de SaenOutdoor MidWinter Obstacle Run in Zaandam. Onze review van WK-ganger Casper lees je hieronder. Vergeet niet om?hieronder jouw cijfer achter te laten.

Terwijl een aantal fanatiekelingen waren afgereisd naar Engeland voor Tough Guy, was er voor degene die het wat dichter bij huis zochten een mooi? ?opwarmertje? van het nieuwe obstakelseizoen in Zaandam, genaamd SaenOutdoor Midwinter Obstacle Run.

Bij dit kleinschalig evenement voor maximaal 200 deelnemers met een inschrijfkosten rond de 10euro (wat erg laag is voor een obstakelrun) kan je kiezen voor een 5km of een 10km. Deze bestaat uit 2 of 4 rondjes van 2,5km door een (dankzij de vele regen en sneeuw) moerasachtig park met een aantal water passages en een veld met daarop 13 obstakels.

SaenOutdoor MidWinter Obstacle Run

Aankomst

Parkeren was gratis en vlakbij het terrein. In een sporthal kon eenvoudig het startbandje worden opgehaald en er was een kleedkamer met een gratis warme douche na de run weer op temperatuur te komen. Je tas kon worden achtergelaten in de sporthal, maar dat was helaas niet goed bewaakt en op eigen risico. Het veilig achterlaten van je waardevolle spullen is toch vaak een belangrijk punt. Een verbeterpunt voor volgende keer.

De Run

Er waren meerdere startvakken van 25 deelnemers waaronder een wedstrijdvak waarbij er prijzen in de vorm van een waardebon voor Runnersworld waren voor de eerste drie finishers.? De kleine startgroepen zorgde voor een goede doorstroming op het parcours ik heb dan ook weinig tot geen wachtrijen gezien bij de obstakels.?Er was jammer genoeg geen warming up en de start kon iets uitbundiger maar dat kon de pret niet drukken.

SaenOutdoor MidWinter Obstacle Run

Het parcours was zeker door het slechte weer de afgelopen dagen en dankzij de schotse koeien die daar in het park rondlopen erg drassig en blubberig (drollerig) geworden wat het lopen behoorlijk zwaar en zeker geen ?Just a walk in the park? maakte. Je zakte elk rondje steeds dieper soms wel tot op je knie?n weg in de prut.

De obstakels die van stalen buizen gemaakt zijn op het veld zijn op zich niet heel groot en heel zwaar, maar omdat ze vlak achterelkaar staan is het toch een behoorlijke uitdaging en wordt het toch elk rondje weer zwaarder. Er moest via netten en touwen over klimtoestellen en muurtjes worden geklommen, onder netten door gekropen worden, er waren monkeybars en bij de finish lag er een stapel banden op je te wachten.

SaenOutdoor MidWinter Obstacle Run

Na de finish, die naar mij mening iets duidelijker en feestelijker mocht zijn, kreeg je een tas met een flesje sportdrank en een banaan wat toch een leuk extraatje is voor de lage inschrijfkosten. Alleen miste ik wel een waterpost voor de deelnemers op het veld zodat je bij elk rondje even wat water kan drinken wat toch wel fijn is.

De mensen van de organisatie waren vriendelijk en moedigde de sporters aan en er stond een tent met een dj die muziek draaide wat voor een gezellige sfeer zorgde op het obstakelveld.

Conclusie

Een leuk, kleinschalig evenement wat zeker door zware ondergrond en het koude water een goede uitdaging is voor zowel beginners als de gevorderden obstakelrunners. Misschien volgende keer wat meer obstakels in het park voor nog meer afwisseling.

Deze organisatie bewijst dat je met weinig budget toch een leuke run kunt neerzetten.

Pluspunten

 • Lage inschrijfkosten
 • Zwaar en blubberig parcours
 • Degelijke obstakels
 • Prijzen voor de snelste 3 finishers
 • Warme douches. Er zijn een hoop duurdere runs waar je alleen een koude of helemaal geen afspoel mogelijkheid hebt.
 • Gratis parkeren

SaenOutdoor MidWinter Obstacle Run

Verbeterpunten

 • Geen bewaakte garderobe
 • Start, finish en tijdsaanduiding mag wat feestelijker en duidelijker
 • Geen waterpost voor de deelnemers

De organisatie gaat deze punten vast meenemen voor de zomer editie om een nog betere run voor ons neer te zetten. Ik heb al wat plannen gehoord voor de zomer editie en het gaat zeker uitdagender worden met veel water.

Foto’s

De foto’s vind je hier;


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

9 reacties op “Review en foto’s SaenOutdoor MidWinter Obstacle Run”

 1. Remko Berkkhout

  Laat ik beginnen met te zeggen dat ik ontzettend fijn gelopen heb. Rennen door het ijskoude water was natuurlijk wel een uitdaging. En het was ECHT koud.

  Dit is een kleine run, wat leuk is om het jaar mee te beginnen als je ook een kleine afstand loopt. Rondjes zijn 2,5 km en persoonlijk vind ik het niet aantrekkelijk om meer dan 4x hetzelfde rondje te lopen. De sfeer was super, de mensen die hier aan meewerkten aardig.

  Het parcours bestond uit twee delen. Het eerste deel was bos, (koud) water en prut. Groot gedeelte liep je tot je enkels of knieen in het koude water of prut. Heerlijk. Het tweede deel was een vaste opstelling obstakels op een grasveld.

  Toch zijn ook hier verbeterpunten:
  – Ten eerste stond je tas niet veilig. De dame gaf bij inleveren aan dat ze er bij zou blijven, wat niet het geval was. Ik had ook makkelijk een andere tas dan die van mijzelf mee kunnen nemen.
  – Ten tweede had ik, zeker met dit weer, een warming up verwacht. Op zich niet erg, maar als ik dit van te voren had geweten, had ik nog even een rondje warm gelopen
  – Ten derde, de finish was een beetje magertjes. Daar mag (en niet alleen bij deze run) best wel wat meer aandacht aan gegeven worden. Je hebt immers je best gedaan en dan mag je toch ook wel een beetje in stijl eindigen toch?
  – Als laatste punt, niet onbelangrijk, veiligheid op de vaste obstakelopstelling. Het bestond voornamelijk uit metalen buizen, die toch wel glad konden worden. Het had fijn geweest als als daar links en rechts een aantal mensen bij hadden kunnen staan.

  Eindconclusie:
  LEUK om seizoen mee te starten, de kou maakt het extra uitdagend. Dit in combinatie met gratis parkeren en het vriendschappelijke prijsje een dikke drie sterren waard.

 2. Dave Mazzavillani

  Prima run voor deze prijs. Wel was het niet overal duidelijk wat je bij sommige hindernissen precies moest doen, dit werd ook niet verteld/aangegeven. Parcours was erg leuk met loslopende koeien en overal dwars doorheen/tussendoor. Ik deed mee in het wedstrijdvak, geen eigen tijdregistratie of controle. Gemiste kans. Start was ook redelijk simpel doordat iemand riep: Ja, ga maar. Gemiste kans! Wel enthousiaste vrijwilligers!

 3. Jeroen Kaspers

  Ik vond het een run die goed waar voor zijn geld was.
  Vooraf wist je dat het een kleine run betrof en dat het meerdere rondjes waren om aan de kilometers te komen. Daar kan je achteraf mijn inziens dus niet over klagen.
  Het leuke daaraan was wel dat de drempel om mee te doen lager werd. je kon immers elke ronde opnieuw beslissen om “uit te stappen”. Mijn vrouw haalde het in elk geval over om eens een keer aan een OCR mee te doen. 🙂
  Parcours was goed aangegeven, de vrijwilligers aardig en enthousiast, de combinatie kou en vette modder maakte het best zwaar, obstakels waren niet heel ingewikkeld, maar ach.. Achteraf de warme kleedkamer en douche was toch ook erg prettig!
  Ik begreep dat er een lente editie komt, als ik even kan doe ik zeker weer mee.

 4. Was echt een gave run, wel erg koud! Mijn eerste OCR was echt een top ervaring. Zeker leuke dingen gedaan en ook genoeg gelachen ondertussen.
  Eerste ronde van de run was nog prima te doen, maar 2 ronden verder werd de modder steeds drassiger, wat het elke ronde zwaarder maakte. Heerlijk!

  Wat persoonlijke verbeterpunten:
  – Wat ik zelf wat minder vond was dat er in het eerste gedeelte allemaal modder en water zat, daarna stukje wat verhard en dan de obstakels. Misschien zou het parcours interessanter worden door eerst wat modder en water te pakken, dan wat obstakels, vervolgens weer modder en water en dan weer obstakels. Zodat je meer afwisseling hebt.
  – In de ruimte waar de bagage lag was niet echt het gevoel dat het veilig lag. En een klok daar is ook handig! Voor de voorbereiding en de tijd om naar het startvak te gaan.
  – start en finish wat persoonlijker maken. Ondanks het beperkte budget zou dat wel gaaf zijn.
  – Na de pallets was het pad en het wildrooster behoorlijk glad. De eerste ronde schrok ik hier toch wel even van.

  Dat er geen warming-up was, maakte voor mij niets uit. Ik heb er zelf eentje gedaan en kies daar persoonlijk liever voor. Voor de prijs was het echt een top run! Enkel wat kleine verbeteringen, voor minimaal budget.

 5. Eef Versteegen

  Met een bizar laag inschrijfgeld, lagen m’n verwachtingen niet zo hoog. Ik wist dat we 4 rondjes + 4x hetzelfde parcours zouden doen. Gelukkig bleek dat er tijdens het rondje van 2,5 km nog het een en ander geobstakeld kon worden. Lekker tot je middel in het ijzig koude water is dan een ‘aangename’ verrassing.
  Het obstakelparcours was leuk, maar na 4x had ik het wel gezien. Ook was het jammer dat de stalen/aluminium buizen erg gevoelig zijn voor het vasthouden van modder en water (meer dan hout). Monkeybars werden daardoor echt een uitdaging.
  De kou-factor was interessant. Regelmatig liep je door het ijskoude water, of modder. Gelukkig niet onderkoeld geraakt. Maar ik denk dat ik niet veel verder had moeten lopen, want m’n vingertoppen begonnen het wel een beetje op te geven (ik droeg geen handschoenen).
  Qua faciliteiten vond ik het wel teleurstellend dat je tas niet veilig stond. Ik ben terug naar m’n auto gegaan om zoveel mogelijk waardevolle items achter slot te kunnen bewaren. De kleedkamers met warme douches waren erg aangenaam. Ik heb wel medelijden met de persoon die achteraf de douches moest schoonmaken 🙂 De tas bij de finish was mager, maar ja, wat verwacht je voor minder dan 10 euro eigenlijk? Het zou wel aardig zijn als de de ‘startklok’ ook bij de finish zou staan (een 2e klok dus). Ik moest aan toeschouwers vragen hoe laat het was om m’n tijd te bepalen, omdat de klok niet leesbaar was bij de finish.
  Nog even dank aan de vrolijke, enthousiaste medewerkers!
  Conclusie: Verbeterpuntjes aanwezig, maar je hoort mij niet klagen. Een volgende keer wil ik weer mee.

 6. Geef 4 sterren, omdat ik, gezien de lage prijs, er niet zoveel van zou verwachten. Uiteindelijk bleek het een leuke run te zijn. Stukje zwaar terrein, met vervolgens wat obstakels achter elkaar. Ok… vier dezelfde rondjes was misschien wat saai, maar als het volgend jaar weer in mijn schema past, ben ik zeker weer bij. Wat ik ook grappig vond was ik even moest wachten, omdat er 10 koeien met enorme hoorns mijn pad versperde hahaha.

 7. Marja van Rooijen

  Leuke afwisselende run, goed passend bij de prijs. De kuithoge zuigmodder was voor mijn knie net iets te veel waardoor ik het lastig vond om voldoende in beweging (en dus warm) te blijven, na 4 rondjes waren de benen gevoelloos en dus de warme douche meer dan welkom. Totale beleving van de Hooglanders, de blubber en de plomp icm de hindernissen was echter top. Ook de grote hoeveelheid gratis foto’s is goed geregeld.

 8. Glenn Van der Auwera

  Tweede run na de Extreme Cold Run in Schoonebeek. Deze was toch “net” iets zwaarder. Voor een beginner een ideale start en een goede oefening. We waren een dagje op voorhand uit het verre Belgi? toegekomen en kregen van de organisatie een uitvoerige uitleg over het parcours. Zeer vriendelijk en vol enthousiasme. Dikke pluim hiervoor!

Geef een reactie

Scroll naar top
%d bloggers liken dit: