Extreme Cold Run

Review Extreme Cold Run

De allerlaatste obstakel run van 2014 in Nederland stond 21 december gepland in Schoonebeek. Voor de meeste van ons een stukje rijden naar Drenthe, maar leuke recensies en een run voor een goed doel zorgen voor een de juiste?motivatie. Het goede doel is net als vorig jaar 3FM Serious Request.?De race bestond uit een parcours van 3 kilometer met 15 obstakels (hierover later meer). Je kon kiezen uit 3,6,9 of 12 km wat inhield dat je het parcours dus meerdere malen moest lopen. Doordat dit allemaal van te voren netjes bekend was gemaakt was er ook niemand die klaagde.

Extreme Cold Run

Van te voren

Nog voordat er ook maar 1 meter gelopen was kregen we in de week voor de start een draaiboek van de organisatie. In het draaiboek stond alles wat je maar wilde en moest weten over de run. Van kledingtips, starttijden of te nemen obstakels, alles was beschreven. Op de laatste pagina?s stond de review van de run van vorig jaar, zo kreeg iedereen een goed beeld van de run en stond men niet voor verassingen. Ook het adres stond netjes vermeld dus intoetsen op de navigatie en rijden maar. De autoradio moet dan ook maar op 3FM en gaan, 190 kilometer vanuit Utrecht.

Extreme Cold Run

Opmaken

Precies voor de deur en ook?gratis parkeren. Nog geen drie minuten lopen tot aan de inschrijfbalie en twee minuten later met 4 speldjes en een wedstrijdnummer al tussen de eerste bekende gezichten. Ook de Dutch Mud Men/Chicks waren met een redelijke bezetting bij de Extreme Coldrun aanwezig. In de kleedkamers van de naastgelegen sporthal kon worden omgekleed. Na het omkleden werden de tassen in het tassen rek gezet (helaas niet bewaakt) en zochten de bekende Dutch Mud Men/Chicks elkaar weer op.

Extreme Cold Run

Start

De warming up was iets minder dan de meeste van ons gewend zijn maar omdat de hele aanloop naar de finish al gemoedelijk en gezellig was leek niemand dit erg te vinden. Nog 10 seconden voor de start, de laatste schouderklopjes, claphands en oppeppende woorden en daar was de toeter!! Onder luid gejuich van de toeschouwers ging de 12 kilometer groep van start.

Extreme Cold Run

Obstakels

De obstakels waren toegankelijk voor elke obstakel runner van jong tot oud en van ervaren tot beginnend. Daar waren de eerste obstakels al: drie opleggers moesten beklommen worden, een stellage over en onder een hek door. Grote stukken gingen door het gras die omgetoverd waren tot modderbaan, dit was uitkijken waar je voeten neerzette en door de modder, precies wat we zoeken. Met behulp van palen werden slootjes overgestoken, sloop auto?s werden beklommen en de plaatselijke brandweer had een verfrissend waterscherm opgezet. De kou viel alles mee met een kleine 8 graden.

Extreme Cold Run

Parcours

Het parcours lag rondom de sportvelden en het clubhuis waardoor er over het hele parcours?muziek te horen was en ook de?toeschouwers?stonden?fanatiek aan te moedigen. De lopers hadden het ook goed naar hun zin, onder de modder zaten veel blijde gezichten en hier en daar een glimlach! Onder netten door kruipen met een kleine laag water op de grond, door containers met water en het beklimmen van vele autobanden zorgde voor veel afwisseling in de obstakels. In het draaiboek stond: 15 obstakels per rondje. Dat klinkt makkelijk maar door de vele modderpaden en kleine hindernissen voelde het als veel meer obstakels.

Extreme Cold Run

Ware DMM/C finish!

Na vier rondjes zat het erop en stond de organisatie klaar met drinken en een chocolade reep. Ook kregen alle deelnemers een rode muts met logo. Ondertussen kwamen we nog meer leden van de DMM/C over de streep die nog een ronde moesten afleggen. Dit was de reden voor ons om de rode muts nog even terug te geven en met zijn alle de laatste ronde af te leggen en degene die nog moesten te ondersteunen. Als een ware groep bestormden we de laatste ronde en onderweg sloten steeds meer zwart/oranje/roze shirtjes aan, al dan niet lopend met een autoband! Dit spektakel stuk had als gevolg een razend enthousiaste omroeper: Dames en heren kom kijken er komt een hele groep aangestormd met vlaggen en in kilts!! Wederom hier weer vrolijke gezichten en de finishlijn werd als 1 geheel gepasseerd.

Extreme Cold Run

Conclusie

Nu toch echt even op adem komen en allemaal de muts in ontvangst nemen. Na een mooie teamfoto zochten we de kleedkamers op met als kers op de taart een heerlijke warme douche!!! In de kantine van de sportvereniging was het erg gezellig en zochten de diverse runners elkaar weer op. Er waren nagenoeg geen slechte woorden over de run gevallen. Ik hoop dat de organisatie tevreden is en genoeg geld bij elkaar heeft verzameld. Ik ben blij dat ik mijn inschrijfgeld heb bij kunnen dragen en heb een leuke laatste run van het jaar gehad. Waar ik toch weer een hoop obstakel runners heb leren kennen. Als er volgend jaar een vervolg komt op de Extreme Cold Run ben ik zeker weer van de partij!

Sjaak Haasnoot

Reacties zijn gesloten.

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?