Mud and Water Challenge

Review RTL 7 – Movember Mud & Water Challenge

Vandaag was de tweede editie van de Mud and Water Challenge, deze keer was hij in het kader van Movember omgedoopt tot de RTL 7 Movember Mud and Water Challenge. Toen ik in de vroege morgen in de auto stapte was het 2 graden buiten, dus het beloofde een koude obstacle run te worden!

Ontvangst

Voor onze parcoursverkenning was ik al bij EVM19 geweest, maar mocht je de weg nog niet kennen dan stond deze duidelijk aangegeven met bordjes. Het parkeren kostte vijf euro wat vrij normaal is tegenwoordig. We werden daarna hartelijk ontvangen met een shirt, muts en warme kop koffie. Vanuit dit verwarmde terras konden we al mooi een aantal obstakels zien en het was leuk om zo even de ochtend te beginnen en andere deelnemers te spreken. Iedereen was stiekem een beetje bang voor al het water dat we zagen en ook de harde wind werd niet onderschat. De omkleedfaciliteiten waren ook prima, maar toen we onze tas af gingen geven bleek dat wel een kleine bottleneck te zijn. Deze was niet berekend op het aantal deelnemers en een deel van ons miste daardoor helaas de prima warming-up. Om ??n minuut voor tien werden we losgelaten voor twee rondes van acht kilometer.

Mud and Water Challenge

De run zelf

We begonnen met een klein stukje lopen en kwamen al snel de eerste obstakels en modder tegen. Na een muur van banden kwamen we al vrij snel stroomdraden tegen om vervolgens over en onder bruggetjes met modder te gaan. Ietsje later kwam het eerste contact met het water. Weliswaar was het water en de modder niet hoger dan je knie?n, maar je werd wel nat en ik voelde de kou direct. Wat erg leuk is, is dat het parcours bestaat uit heel veel kleine lusjes waar je mag draaien en keren. Je komt daardoor vaak andere deelnemers tegen en dat vind ik persoonlijk altijd een goede toevoeging aan een run.

Dit speelde zich allemaal nog bij het begin af en nadat we een behoorlijk lange apenhang hadden gedaan hadden kwamen helaas de eerste wachtrij tegen. Een touwbrug over het water leverde een rij op, maar dit was gelukkig wel de enige rij die we gehad hebben. We kwamen een aantal simpel bedachte, maar toch leuke obstakels tegen. Zo was een soort hele grote wip-wap, waar we met zijn zessen overheen gingen en mochten we over en door een aantal sloopauto?s heen. Verder mochten we hier ook door de modder tijgeren en drie keer onder autobanden door. Een obstakel wat het tijdens het WK obstacle running ook al goed deed.

Mud and Water Challenge

Als ik zo terug denk waren er nog veel meer obstakels als hekjes (die een beetje simpel waren), twee obstakels met grote touwnetten en waterreservoirs waar je overheen mocht. Eigenlijk was er geen moment dat je je verveelde en was de dichtheid van obstakels behoorlijk hoog. Het meest pittige deel lag nu vlak voor ons en dat was een baan naar een eiland die over het water ging. Deze bestond uit vier obstakels op het water. Eerst mochten we over een paar boomstammen om vervolgens via een ladder naar boven te klimmen. Je kon dan in het water springen, maar met deze temperatuur klom iedereen voorzichtig naar beneden.

Vervolgens kwam mijn persoonlijke favoriet, een baan van drijvende kussens waar je zo hard mogelijk overheen moest rennen. Deed je dit niet, dan zonk je en kon je gaan zwemmen. Vlak voor het eiland werd dit miniparcours afgesloten met monkeybars. Over het eiland liepen we dan weer terug om vervolgens nog een lus te maken met ietsje minder obstakels. Langs de parkeersplaats kwamen we weer terug op het terrein voor ronde twee. Deze hebben we ook lekker gelopen en nadat we hier even kort verdwaalden kwamen we bij de wasstraat terecht waar ik mijn vlaggestok gebroken heb. Bij de finish werden we opgevangen door twee enthousiaste Red Bull meisjes en een selfiemachine.

Mud and Water Challenge

Faciliteiten

Het klapstuk van de dag kwam nog, want naast een Hot Room waren er ook warme douches (met shampoo en zonder wachtrijen!). Nadat we omgekleed waren konden we het soort clubhuis eten en drinken in het winterse thema; broodje Unox, erwtensoep, warme chocomel met slagroom en gluhwein. De verzorging onderweg was met bananen en water overigens ook prima geregeld, net als de muziek die over het hele terrein te horen was. Helaas was de barbier ziek en mochten we zelf aan de slag om onze snorren voor Movember te scheren.

Mud and Water Challenge

De algehele mening van de deelnemers die ik naderhand gesproken heb was erg positief op de paar schoonheidsfoutjes na. Iedereen vond eigenlijk wel dat het een mooi parcours was, opmerkelijk veel obstakels, prima modder en best pittig door het koude het water. Afgezien van de garderobe en die ene wachtrij bij de touwbrug was het verder ook allemaal prima geregeld. Klein puntje van kritiek is dat we op ongeveer 14,5 kilometer bleven steken. EVM19 is een evenemententerrein en een groot deel van de obstakels zal dus blijven staan. Er komt ook komend jaar weer een zomereditie en wij verwachten dat er tegen die tijd nog zeker wel een aantal obstakels extra gebouwd wordt. Zeker een aanrader om je komende zomer voor in te schrijven dus. Houdt onze kalender in de gaten voor een precieze datum!


De Dancing Mud Chicks waren ook weer van de partij vandaag en maakten deze vrolijke video.

Alle foto’s via Facebook /?Esther van der Heijden Fotografie.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

7 reacties op “Review RTL 7 – Movember Mud & Water Challenge”

 1. vond dit een leuke run, 2 x keer dezelfde ronde vond ik geen probleem. Garderobe was een beetje aan de stroefe kant voor wave A, hierdoor de warming up gemist helaas. Leuke gevarieerde obstakels. Warme douche aan het einde was geweldig. Zeker een aanrader.

 2. leuke run, voldoende parkeer gelegenheid, ontvangst met koffie. Garderobe was wat stroef daardoor de warming up gemist maar net op tijd voor de start. Obstakels waren goed gevarieerd. Ik vond 2 x dezelfde ronde geen probleem. Vond het parcours duidelijk alles was zeer goed aangegeven met rood/wit lint. De wasstraat en selfie aan de finish en blikje redbull was een mooie einde. De warme douche was een geweldige verrassing. Als de agenda dit toelaat zou ik zeker nogmaals starten.

 3. Was een vette vette vette race. Parkeren was voor de deur je liep rechtsreeks de inschrijvings tent in. Nummer op je hand, shirt en muts halen en een muntje. Omkleden maar, ook een prima ruimte ruimte zat. Garderobe was inderdaad wat langzaam maar niet hinderlijk.
  De warming up was leuk een enthousiaste MC zweepte ons op, en toen 3,2,1 GO.
  Over het blauwe matje voor de tijdnotering wat helemaal top was. De race was ook goed geregeld. De route was goed aangegeven op 1 bordje na, die tijdig ook werd aangepast.
  Veel obstakels onderweg en ook veel variatie. De kou en het water ging niet goed samen maar ook daar heb ik weinig klachten en ontevreden gezichten gezien!!
  Waarschijnlijk hebben de goede kleedruimtes en de superzware douches alles goed gemaakt.
  Na afloop konden we goed de andere deelnemers zien lopen met een warme choco in onze hand of rondom een warm vuurtje.

  Ik kijk nu al uit naar de zomer editie.Ik ben zeker weer van de partij!

 4. peter scheidsbach

  Was mijn eerste run en wat was het koud nat en modderig. Door de kou vond ik hem heerlijk zwaar en ben er zeker op de zomereditie weer bij.

 5. leuke run ,
  ontvangst was prima geregeld ,
  de run zelf was lekker afwisselend , zeker voor de 16 km lopers waren er v??l hindernissen.
  enige puntje van kritiek:
  De hindernissen mogen wel wat zwaarder. veel relatief eenvoudige klimhindernissen is niets mis mee, ik mis alleen een paar uitdagende obstakels om het spannend te maken.
  Gelukkig maakt de temperatuur deze run wat zwaarder, ook een touwbrug wordt ineens een stuk spannender als het water er onder 5 graden is.
  De warme douche na afloop was heerlijk , daar mogen veel andere organisatoren een voorbeeld aan nemen.
  kortom, een leuke seizoensafsluiter volgend jaar zijn we weer van de partij.

 6. Diede Verhoeven

  Wat een top challenge! Leuk parcours en vanaf het begin tot het einde alles top geregeld! Zeker eenaanrader!!

Laat een reactie achter

Scroll naar top