Verkleed naar een OCR

Obstacle runs hebben, naast?grensverleggende, vaak ook humoristische of thematische doeleinden. Om de dagelijkse sleur even van je af te kunnen gooien! Herinner jij je bijvoorbeeld de blog over de 6 meest bizarre ostacle runs nog? Een groeiende trend?die hiermee parallel loopt, is het lopen van obstacle runs nadat je de verkleed kist in bent gedoken…

Maldon-Mud-Race-Essex-007

Je hebt het?ongetwijfeld gezien?tijdens je eerste run. En waarschijnlijk heb je toen enigszins verbaasd om je heen gekeken. Want tussen alle -in sportoutfit geklede- deelnemers zag?je ineens een vent in?compleet driedelig pak en?en vrouw in ballerina-tutu ernaast staan. “What the..??” dacht je misschien. “Zijn deze mensen soms verdwaald? Rechtstreeks van de Carnaval?doorgegaan naar de run? Of ben ik hier soms getuige?van een studentenvereniging ontgroening? Want zo’n obstacle run is toch al mega-zwaar,?je zou wel gek zijn om vrijwillig ook nog?onhandige kleding aan te trekken!”

kermit_piggies

Het zou ook kunnen zijn dat je dit fenomeen?meteen begreep en per direct spijt had dat jij je?splinternieuwe?renbroekje uit de kast had getrokken. Liever was je als dobbelsteen?gegaan. Hoe dan ook zijn de meest bizarre outfits steeds vaker te spotten. Zo te zien is?verkleden op obstacle runs steeds?populairder!

mud-race2

Het woord aan DE masters of disguise

Danny Aarts en Brian Bruijnaers houden wel van een verkleedpartijtje op z’n tijd en zijn dan ook de meest geschikte personen om deze vraag aan voor te leggen. Volgens deze mannen?is het leukste aan verkleed gaan de verbazing en aandacht van anderen, en?de extra uitdaging om de?run met extra zware kleding en attributen uit te lopen. Danny is er ooit voor de grap mee begonnen.??Ik wil nog?wel eens een extra rondje doen bij een run, gewoon voor de lol. Die is dan groter als je verkleed rondhuppelt.?Ook?krijg je veel meer aanspraak tijdens de run, zowel van andere lopers als van toeschouwers. Hierdoor heb ik?veel meer lol omdat ik lekker loop te geinen en te dollen.“, vertelt hij.

10351894_703813133020269_7626660796039195505_n

Sommige outfits zorgen?voor nog een extra uitdaging doordat ze je bewegingsvrijheid beperken, gewoon eigenlijk helemaal niet fijn zitten of zich vol zuigen met water en modder. Ik voel tegenwoordig wel een soort van extra drang om ludieke attributen mee te slepen over het parcours. Ook dat begon als een geintje met een kruiwagen en pak stro, en heeft uiteindelijk geleid tot het meenemen van een rollator. Kortom, het is ontzettend leuk en ook wel verslavend. Ik heb alweer een paar leuke idee?n voor andere runs.“, aldus Danny.

10009322_541941032585336_3513136575890457950_n

Brian doet het omdat?hij?het gewoon leuk vindt. “En ook omdat de runs zoals Tough Ten miles dan wat moeilijker zijn en dus eigenlijk meer een?uitdaging. We streven dus eigenlijk hetzelfde doel na als?mensen die met een vlag lopen. Daarnaast?is het leuk om verkleed te lopen omdat mensen je raar aankijken en vragen of je dit?vrijwillig doet. Ook krijg je veel complimenten omdat het toch iets zwaarder is met zo’n pak aan dat nat wordt.” Bij Brian begon alles met?het idee om verkleed naar de?Strongmanrun te gaan. “Natuurlijk kon ik niet wachten tot het zover was, dus ben ik alvast verkleed als militair naar de?Tough Dirt Run gegaan. Dit was me eigenlijk?zo goed bevallen dat ik het?wel vaker?wilde doen. Uiteraard alleen?bij de kleinere runs! Bij de?Tough Dirt Run merkte ik namelijk dat het toch wel zwaar is. De Strongmanrun heb ik dan ook toch maar niet verkleed gelopen.?Maar?natuurlijk zul je mij nog wel vaker verkleed zien gaan.

Budapest_wpimage

Do’s & Dont’s

Krijg je zin om zelf een keer verkleed te gaan lopen? Neem de volgende tips van Danny dan ten harte.

  • Als je serieus wilt lopen en niet teveel last wilt hebben van je pak, zoek dan iets waarin je je goed kunt bewegen en wat niet van een materiaal is gemaakt dat zich vol zuigt met water. Want daar wordt het erg koud,nat en zwaar van. De leukste outfits zijn echter de meest onhandige, waarin je je niet goed kunt bewegen en die zich volzuigen met elke druppel die je tegenkomt. Het liefst blijf je ook nog eens haken achter van alles en nog wat.
  • Wat dan wel weer extra belangrijk is, is goede onderkleding! Zorg?voor goede onderkleding die op het klimaat is aangepast, en die zorgt dat het schuren van de verkleedoutfit zoveel mogelijk wordt beperkt. Want ook al houd ik van een geintje, schurend zand in combinatie met modder en water is bij een lange afstand niet fijn.

the_most_excellent_640_03

Met dank aan Danny Aarts en Brian Bruijnaers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven