havermout

Holy Havermout

We weten het allemaal, je ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Helaas hoor ik in mijn praktijk nog vaak genoeg dat cli?nten geen tijd hebben om te ontbijten, of liever hun ontbijt op werk nemen. Vandaag dus tips voor een super simpel en voedzaam ontbijt. Wat kan je nou het beste nemen en is nog makkelijk ook?

Voordelen

Zelf heb ik al jaren de voorkeur voor een kom havermoutpap. Nou denk je misschien in eerste instantie, ?pap, o nee toch, dat moest ik vroeger als kind altijd eten!?. Het zal je verbazen hoe lekker en super makkelijk het is! En een groot voordeel, het is ook nog eens super gezond! Havermout bevat namelijk veel vezels, die zorgen voor een lang vol & verzadigd gevoel. De koolhydraten uit havermout worden langzaam opgenomen in het bloed, waardoor je pieken in de bloedsuikerspiegel voorkomt en de energie langzaam wordt afgegeven. Je kunt er eigenlijk uren op vooruit. Ook verlaagt havermout het cholesterolgehalte, doordat de vezels zich in de darmen binden aan vetzuren en cholesterol, en zo afvoeren via de ontlasting.

Havermout

Zuivel of water

Havermout koop je gewoon in de supermarkt of bij de biologische winkel. Je kan het mixen?met zuivel, bijvoorbeeld magere/halfvolle melk of plantaardige amandel of sojamelk. Het zal je verbazen, maar gewoon water gebruiken in plaats van zuivel is niet heel anders. Mijn voorkeur heeft het om de pap te verwarmen in een pannetje. Gewoon even aan de kook brengen en smullen maar. Wil je voor nog sneller gaan, dan kan het ook in de magnetron (zo?n 1,5 minuut op 900W).

Variaties

Je kunt eindeloos vari?ren met havermoutpap, heerlijk met:

  • Amandelmelk, voor een licht zoete smaak
  • Banaan en theelepel kaneel
  • Handje superfoods zoals goij bessen en cacao nibs
  • Theelepel speculaaskruiden
  • Handvol frambozen en blauwe bessen
  • Zonnenbloempitten of pompoenpitten
  • Rozijnen

Een gemiddelde portie havermoutpap maak je met 6 eetlepels havermout en ongeveer 200-250 ml melk. Een bord havermoutpap is ook een ideale basis om te nemen voor een training op bijvoorbeeld zondagmorgen! Eet smakelijk!

P.s. Hebben jullie zelf nog vragen of onderwerpen waarvan je graag zou hebben dat ik er wat meer over vertel, laat dan hieronder een bericht achter!

Havermout

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Laat een reactie achter

Scroll naar top