De beste schoenen voor je obstacle run

De ideale Inov-8 obstacle run schoen

In onze webshop DutchMudMen.com verkopen we een hele selectie schoenen die geschikt zijn voor obstacle runs. Niet z? veel dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien, maar we krijgen soms wel eens wat vragen over welke schoen nou het meest geschikt is. Vandaar hieronder ons Inov-8 obstacle running schoen overzicht.

Waarom speciale schoenen?

Eerst de vraag of je wel speciale schoenen nodig hebt voor obstacle running? In onze optiek is dat antwoord volmondig ja. Voor elke sport heb je speciale schoenen nodig en dat is voor obstacle running niet anders. Je eerste run kom je er nog wel mee weg om op je oude gympen te gaan, maar je zult al snel merken dat grip best handig is. Als er veel modder ligt en je hebt geen grip dan ga je vanzelf glijden?en kun je een blessure oplopen. Daarnaast is een lichtgewicht schoen die snel water afvoert ook bijzonder handig. En de obstacle runs waar je schoenen droog blijven zijn op ??n hand te tellen. Dus zoek je grip en sneldrogende schoenen die niet te zwaar zijn? Dan zul je een speciale obstacle run schoen nodig hebben. Want je schoenen dichttapen is niet echt een subtiele oplossing.

Duct Tape
Zo blijven je sokken misschien wel droog

Welke Inov-8 schoen?

Inov-8 heeft diverse schoenen die geschikt zijn voor obstacle runs. Inov-8 gelooft in obstacle running, sponsort het snelste team van de UK en betrekt de snelste obstacle runners bij de ontwikkeling van nieuwe schoenen. In de naam van de Inov-8 schoenen staat altijd een getal. Dat is het gewicht van de standaardmaat schoen in grammen. Dus een X-talon 190 is 190 gram en daarmee een stuk lichter dan de Mudclaw 300 van 300 gram. We zullen kort wat info geven over de X-talon, Mudclaw, Bare-grip en Trailroc.

X-talon

De X-talon serie is bijzonder?populair onder de meeste lopers en dan specifiek de X-talon 212. Dit is de meest verkochte obstacle running schoen en je kunt hier eigenlijk niet fout mee gaan. De schoen heeft veel grip, droogt snel, is duurzaam en komt zowel in een variant voor de normale / brede voet en in een wat smallere variant. Een uitgebreide review lees je hier. De X-talon 190 is de race-variant van deze schoen. Hij is iets lichter en komt alleen in een variant die wat nauwer sluit en beter voor smalle voeten is. Hij heeft een iets lagere hak waardoor je iets meer contact met de grond hebt.

Samengevat: De X-talon 212 is de meest populaire schoen en bijzonder geschikt voor bijna alle obstacle runs.

Inov-8 X-talon 212
Inov-8 X-talon 212

Mudclaw

De Mudclaw is het werkpaard binnen de obstacle running collectie van Inov-8. De schoen is bijzonder duurzaam en heeft een iets ander type zool dan de X-talon. Door de driehoekige noppen heb je nog net iets meer grip dan bij de X-talons. De schoen is waterafstotend en droogt snel. In het natte terrein met weinig grip komt deze schoen het best tot zijn recht. De schoen heeft een wat smallere leest, dus is iets minder geschikt voor mensen met een hele brede voet. De Mudclaw komt in de varianten Mudclaw 300 en Mudclaw 265 waarbij de laatste een iets lagere hak heeft en 35 gram minder weegt.

Samengevat: De Mudclaws zijn de ideale schoenen voor het nattere en grovere modderwerk.

Inov-8 Mudclaw 265
Inov-8 Mudclaw 265

Bare-grip

Loop jij het liefst op je blote voeten of op je Vibram Five Fingers? Dan is de Bare-grip 200 jouw geschikte OCR schoen. We schreven eerder al over barefoot running of minimalistisch hardlopen. Zelf loop ik ook al jaren op deze Bare-grip 200. Dit model is recent vernieuwd en daarmee nog wat geschikter geworden voor obstacle runs. Zo heeft hij iets meer bescherming gekregen en is het materiaal wat beter geworden in het buitenhouden van water. Heb je nog nooit met minimalistische schoenen gelopen dan is deze schoen wat minder geschikt omdat er geen hak in de schoen zit. Daarmee bedoelen we dat er geen verschil is tussen de hoogte van de zool aan de voorkant en aan de achterkant.

Samengevat: De Bare-grip 200 is de schoen met grip voor de minimalistische of barefoot loper.

Inov-8 Bare-grip 200
Inov-8 Bare-grip 200

Trailroc

De schoenen in de Trailroc-serie zijn gemaakt als je wat vaker door het bos of door de velden loopt. In de zware modder heb je iets minder grip, maar voor de doorsnee trailrun zijn ze perfect (vandaar ook de naam trailroc.) Zelf gebruiken we ze ook bij de urban runs in de stad omdat je daar meestal niet heel veel modder tegenkomt en dus met iets minder grip prima uit de voeten kunt.

Samengevat: De Trailroc is perfect voor trailrunning en obstacle runs zonder extreme modder.

Inov-8 Trailroc 245
Inov-8 Trailroc 245

Zijn andere merken dan niet goed?

Er zijn zeker nog andere merken die prima schoenen leveren voor obstacle runs. Zo zien we ook regelmatig Salomon schoenen en heeft Reebok een speciale schoen gemaakt voor obstacle running. Zelf verkopen we ook nog de scherp geprijsde Mountain Bear Ground Control schoen. Lees hier de review van de Mountain Bear.

[button color=”orange” size=”big” link=”https://dutchmudmen.com/product-category/schoenen/” target=”blank” ]Bestel je Inov-8 schoenen hier[/button]

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Laat een reactie achter

Scroll naar top