Color Obstacle Run

Review Color Obstacle Run

Voor de Strong Viking hebben we twee reviews. De tweede is van Geert-Jan, de eerste van Dave. Zo krijgen we een nog beter beeld van de Strong Viking Color Obstacle Run! Hier alvast de after movie:

Aankomst

Zoals gewend is alles weer goed aangeven en gefaciliteerd, parkeren, startbewijs afhaalpost en tassen drop-off liepen goed en vlot door, geen lange wachtrijen of iets dergelijks. De bezetting van deze faciliteiten was weer ruim voldoende.?Er ontstond her en der wel wat verwarring mbt starttijden, mensen hadden zich ingeschreven voor start 13:00 dit stond het start bewijs en de envelop, het pols bandje daarentegen gaf 13:20 aan. Maar goed, tijdens het vullen van het startvak merkte je er niets van? het was gewoon lekker gezellig vol!

Color Obstacle Run

Kleuren maar!

De Strongviking organisatie maakt gebruik van tattoo?s als startnummer. Gaaf en stoer voor de kids, maar een startnummer kunnen ze bewaren!. Omdat de tattoo goed vochtig aangebracht moet worden zou het handig zijn als er emmers met sponzen voorhanden zijn om het startnummer aan te brengen. Nu moet je hiervoor je eigen handdoek nat maken, die je eigenlijk droog wilt houden voor na de run.?Na leuke warming up welke goed op de kinderen was afgestemd, sta je volledig bedekt onder het blauwe poeder met veel kinderen, moeders, vaders en oma?s aan de start. Dit was wel erg gezellig en weer eens anders dan alleen maar volwassen.

Color Obstacle Run

Voordeel van kind zijn

Het eerste obstakel was al direct bij de start, omdat de SVR dit vaker gebruikt tijdens?evenement om zo de deelnemers wat te verdelen. Dit?keer mochten we onder het podium door tijgeren het parcour op waar er drie km fun op ons lag te wachten. Een tweede obstakel was tijgeren. Hou je?kont laag anders zit je vast in de prikkeldraad? Wij denken dat volwassenen vaak beter zijn in meerdere dingen, nou deze mannen spurten je links en recht op hun knie?n voorbij. Net zoals bij het spinnenweb. Op naar de glijbaan, jammer dat deze niet echt gleed. puntje voor de volgende keer maar was toch leuk obstakel.

Color Obstacle Run

Color tubbies

Hilarisch is het wel dat je op 1,5 km een behoorlijk deel van de voorgaande startgroep inhaalt met twee kleine Vikings aan je zijde. Maar ieder zijn eigen uitdaging zeg ik altijd. De mensen op het parcour en langs de kant waren allen even enthousiast en aanmoedigend. Dit is echt genieten.?Het tijgeren door de kleuren, oftewel kleurtijgeren en color tubbies waren na een parcours van toch meer dan 3.700 meter het leukst aan de color run volgens de kids! Andere obstakels zoals het spinnenweb en?mudsplash waren goed te doen. Een paar waren er vooral zwaar, zeker de mud area. De kids, en zeker de kleinste van zes jaar, zakte bijna tot aan de knie?n in de blubber. Dit was door de voorgaande groepen al flink omgeploegd en los gelopen, maar hun oordeel was gaaf en uitdagend!

color obstacle run

Wie geniet er nu het meest?

Het is lastig om hier een objectieve mening neer te zetten, aangezien dat geen kind hetzelfde is. Mijn apen hebben genoten en zien het als de leukste en de zwaarste run welke ze tot op heden gelopen hebben. Ik kan me voorstellen dat er ouders zijn die het anders beleefd hebben omdat het voor kinderen te zwaar, modderig of het gewoonweg niet leuk vonden en daar kom je pas achter als je met de kids aan dit soort evenementen gaat deelnemen.?De medaille op het einde was een geslaagde afsluiter voor de kinderen. Dit is niet standaard bij de SVR organisatie maar deze run zie ik dan ook als een geheel ander kaliber OCR.?Een run die toegankelijk is voor iedereen en niet echt extreem zwaar of iets dergelijks? behalve voor de kleine mannen en vrouwen. Voor hun is dit echt wel een VikingRUN!

Color Obstacle Run

?Finish!

Persoonlijk vond ik het wel leuk dat mijn mannen een t-shirt kregen van een attente Crew member omdat ze als nr 1 en 2 de finish passeerden.?Min puntje:?Niet echt grote, maar zakelijk gezien zou de catering meer aandacht moeten geven aan de inkoop. Men was al heel vroeg op de middag door diversen soorten drank heen. 7-up, appelsap, ros?. Dat is jammer deze extra omzet was hun echt wel gegund.?Verbeter puntje zit hem bij mij vooral in de beleving, niet echt voor mij als runner maar voor de kids en de mensen die hier echt hun grenzen aan het verleggen zijn. Ik zou persoonlijk meer aandacht geven aan de finish en misschien ook de ontvangst van de familie run. De Walhalla steps waren een gemis. Ik denk dat voor velen de walhalla steps (eventueel met extra zijbalken of opstapjes) vooral voor kids een hele overwinning geweest zou zijn.?Al met al voor ons een heel geslaagd evenement en verdient deze run een nr ??n notering voor mijn kids en dus zeker voor herhaling vatbaar!
Groeten van Boy, Ties en Dave Engels

?

REVIEW GEERT-JAN

Afgelopen zaterdag stond de Color Obstacle Run in Wijchen op het programma. Ik zou starten in startvak GREEN, om 11.20. Ik besloot eerder op pad te gaan om alvast wat foto?s te schieten en een klein stukje van het parcours te verkennen. Helaas was het erg mistig, waardoor de foto’s letterlijk en figuurlijk een beetje vaag werden.

Color Obstacle Run

Go Green!

Daarna eventjes mijn startpakket opgehaald, een groot pluspunt vind ik de startnummer-tattoo. Zo?n papieren startnummer raakt vaak kwijt na de eerste keer tijgeren. Omgekleed en al stond ik zo?n 10 minuten voor de start in het startvak. Ik had voor de gelegenheid een groene mankini aangetrokken om het thema Color / Green door te voeren in mijn kleding.

Color bstacle Run

Start het kleuren

Om 11.20 ging het feest van start. Na eerst onder gegooid te zijn met groene poeder kropen we onder het podium van de DJ door. Het parcours ging verder door het bos, alwaar we na 2km aankwamen bij de Mud Mile, alom bekend van de vele Strong Viking Runs.?Ik kreeg na de Mud Mile de vlag van ons startvak. Het hele idee van de vlag was dat hij na ieder obstakel doorgegeven werd naar achteren, zodat de laatste deelnemer(s) binnen zouden komen met de vlag. In de praktijk werkte dit echter niet helemaal, aangezien ik na het krijgen van de vlag vrij weinig ?groenen? meer in mijn buurt had. Daarvoor lag er een te groot gat achter mij. Ik besloot dus om de vlag bij me te houden en over te dragen zodra ik weer ?groenen? tegen kwam. Dit duurde eventjes en uiteindelijk bleek de volgende drager ook de vorige drager… na van hem de vlag weer terug gekregen te hebben, heb ik de vlag uiteindelijk over de finish gedragen.

Color bstacle Run

Conclusie

Pluspunten van de Color Obstacle Run vond ik het afwisselende parcours (weinig asfalt), de enthousiaste vrijwilligers die de hele dag iedere deelnemer hebben staan aanmoedigen en uiteraard de Mud Mile. Dat komt meer omdat ik al vanaf kinds af aan graag in de modder speel!
Minpunten zijn voor mij toch wel de beloofde Viking Jump die nergens te bekennen was (ik zag er wel tegenop om te moeten springen, maar uiteindelijk draait een obstacle run voor mij ook om het overwinnen van m?n angsten) en de weinige ?color? die aan deze run werd gevoegd, alleen aan het begin en op het einde werd je bekogeld met kleurpoeder.?Al met al is het een erg leuke run om te doen voor iedereen. Ik vond hem prima om te lopen, mijn zesde van dit jaar. 18 oktober volgt mijn 7de, en tevens laatste van dit jaar: de Duchenne Obstacle Run!
Geert-Jan Verduijn

2 gedachten over “Review Color Obstacle Run”

 1. Weer een erg leuke run! Ik heb de 9km gerend. Het weer was perfect, organisatie goed en de sfeer erg gezellig. Ook dank weer aan alle vrijwilligers!

  Warming up was wederom goed verzorgd (geweldig die vrouw 馃檪 )
  Persoonlijk had ik meer verf/kleur onderweg verwacht, maar ‘slechts’ op 3 punten in het parcour kwam er verfpoeder aan te pas; bij de start, halverwege en aan de finish. Bij ons ontstond de indruk dat er wellicht alleen op het strand-gedeelte verf gebruikt mocht worden en in de rest van het gebied niet? Op zich begrijpelijk, maar ik had toch wat meer kleur verwacht, zeker gebaseerd op de foto’s waarmee het event geadverteerd werd. Ook voor de finishfoto was het wellicht leuker geweest als deelnemers aan de voorkant nog een hand of twee verfpoeder toegegooid zouden hebben gekregen en niet alleen wat op de rug gestrooid.

  Ergens had ik in mijn hoofd gekregen dat deze run minder zware obstakels zou hebben, weet niet of ik dat echt ergens gelezen had of gewoon verkeerd begrepen 馃槢 hoe dan ook, ik vond hem lekker pittig.

  Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van de muren waar deelnemers overheen moeten zien te komen, zeker niet als ze een stuk of 3x op verschillende punten in het parcour terug komen (ook omdat deze obstacles vaak bijna niet alleen te overwinnen zijn, waardoor steeds een paar goedzakken zich opofferen als opstapje voor een horde andere mensen. Op zich goed voor de teamsfeer, maar ergens ook jammer als je ziet dat veel mensen daardoor bij die hindernissen afhaken en eromheen lopen).
  De waterglijbaan werkte helaas maar erg matig (niet nat/zeepig genoeg? Steilere helling nodig?). Veel deelnemers raakte halverwege gestrand en moesten dan maar opkrabbelen en de rest van de ‘slide’ zelf doorlopen. Was leuk geweest als die het beter had gedaan, nu was het een beetje jammer.
  Op de FB pagina was aanvankelijk ook gezegd dat de hoge schans om van boven naar het water onder te springen ook onderdeel zou zijn, deze was op de dag zelf echter niet aanwezig.

  Water/energydrink (die laatste niet gezien?) / bananenpunt had voor de 9km op minstens 2 punten mogen zijn, was nu wat schaars. Wel aan de finish een flesje water gekregen, dat was wel erg fijn.

  Ook de finishfoto en het t-shirt kan ik erg waarderen aan het einde van zo’n run. Top!

  Over het algeheel gezien vond ik het een superleuke ervaring, mooi parcour en een goede uitdaging. Weer erg veel lol gehad en nu de dagen erna ontzettende spierpijn 馃槈

 2. Dit is mijn eerste obstaclerun geweest en ik dacht laat ik als newbie wel een review achterlaten over hoe ik het ervaren heb. Ik heb de 9km gelopen onder luide aanmoedigingen van mijn zus.

  Wat mij gelijk opviel was de goede sfeer. Al bij aankomst hoorde je in de verte de muziek en de presentator die e.e.a. omriep voor de eerdere startvakken. Er was goed weer voorspeld en dat hebben we ook zeker gekregen!
  Er waren voldoende banken en tafels om aan te eten en drinken en het startnummer halen ging heel snel. van de garderobe heb ik geen gebruik gemaakt.
  Waar ik blij verrast om was was t plakplaatje op je arm/been met je nummer, wat een slimme manier om het zo door de modder en door het water mee te kunnen dragen.

  De pittigheid van het parcours viel me mee, of ik onderschatte mijzelf. Daar is misschien moeilijk wat over te zeggen als je dit voor de eerste keer doet.
  Ik heb wel een goed idee gekregen over wat er van je verwacht wordt in zo een obstaclerun en wat je zelf kan verwachten. Ik weet gelijk waar ik nog op en aan moet trainen.

  Er kwamen zoals in de vorige review ook genoemd wel veel muurtjes voor in het parcours en ik had zelf op meer geklauter door en over netten i.o.d. gehoopt.
  De glijbaan deed het tijdens mijn run ook heel slecht, hij was zeker niet glibberig genoeg.
  De waterjump was van een brug en niet al te hoog, ik geloof dat dat te maken had met het ondiepe water, dat begrijp ik maar adverteer dan niet met een hoge schans.
  Verder ben ik lekker veel modder tegengekomen in trenches, slootjes, paden en nog veel andere vormen.
  Het parcours was goed te volgen alleen wist ik op een gegeven moment niet hoe ver ik was, dat was wel snel opgelost omdat ik de 6 KM renners weer tegen kwam en even later voorbij de finish ging.
  Ook viel het me mee hoeveel obstakels je tegen komt, de afstand tussen de obstakels is korter geweest dan ik als obstaclerun newbie had verwacht.
  De verzorging die er was onderweg (water en banaantje) wa voor mij persoonlijk voldoende en er was gedacht aan een ruimte waar je je kon omkleden (helaas wel wat donker). Foto, shirtje en flesje water worden zeker door mij gewaardeerd.
  Maar het biertje waar mijn zus me mee op stond te wachten misschien nog wel iets meer.
  Ik heb me lekker afgespoeld in het meer en ben met een tevreden gevoel naar huis gegaan.

  De omgeving waarin werd gelopen vond ik een leuke en mooie omgeving.
  Ik had mijn zus meegenomen als supporter en ook zij heeft aan de zijlijn een leuke dag gehad en noemde de goede sfeer. Gelukkig maar, dat betekend dat ze vaker met me mee wil!

  Al met al heb ik een hele goede dag gehad en ik ben blij dat ik mee heb gedaan en hoop nog vaker mee te doen. En tegen iedereen die zich afvraagt of ze het ook kunnen/moeten gaan doen, zeg ik probeer het gewoon! het is niet eng, het is hartstikke leuk en iedereen is hartstikke aardig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven