KinderMudRun

Review van de KinderMudRun

Afgelopen weekend was de eerste KinderMudRun. Zoals de naam al zegt was dit een obstacle run gericht op kinderen. Ingo heeft met zijn dochter twee afstanden gelopen. Hier zijn verslag.

KinderMudRun

Op 16 augustus 2014 werd er in het belevenissenbos in Lelystad een kinder mud run georganiseerd door de stichting belevenissen bos (bos beheer) in samenwerking met het gemeente sport bedrijf van Lelystad. Het bos was omgetoverd tot een obstakel / mud run track met drie verschillende afstanden voor diverse leeftijdsklassen. Je kon kiezen (afhankelijk van de leeftijd) voor een 1km, 3km of 5km. De verdeling van de leeftijden en daarbij behorende afstanden was een beetje raar want de 3km en 5km mocht pas vanaf 8 jaar gelopen worden. Onder deze leeftijd moest je de 1km doen, het enige voordeel was dat je hier als ouder dan wel mee mocht lopen met je kind, dit was bij de 3 km en 5 km niet mogelijk.

Inschrijving

Inschrijven kon alleen via internet en je moest bij de bevestiging ook direct je voucher uitprinten want dit was naderhand niet meer mogelijk, je kreeg nog wel een bevestiging email, maar zonder vouchers als bijlage.

De inschrijving kosten ?6,50 per kind (en ouder als deze op de 1km meeliep), met kortingscode was de inschrijving ?5,00.

Onderweg

Er stonden langs de weg kleine (hele kleine) bordjes met bewijzering naar het evenement. Parkeerplaatsen waren er zat en gratis.

Aanmelding / bandjes

Dit was voor de start en werd steeds in tijdvakken van starten gedaan, vermeld op een bord en werkte simpel en doelmatig.

Warming up

De warming up en muziek werd verzorgd door bootcamp Lelystad, met een mooie warming up variatie op een leuke manier gedaan voor de kinderen, waren ze klaar voor de start.

Parcours

Zoals eerder vermeld waren er 3 afstanden.

KinderMudRun

1 kilometer

Deze was voor de kinderen onder de 8 jaar en mocht met begeleiding van een ouder, dit werd overigens veel gedaan door ouders. Het was een mooie kleine route voor kleinere kinderen, de obstakels waren eenvoudig en makkelijk te nemen door de jongere kinderen, ook de delen door het water konden mooi door de kinderen genomen worden in verband met de?diepte ervan. Ook stonden er langs de route op moeilijke punten helpers van de organisatie om de kinderen de weg te wijzen, uit te leggen en soms te helpen. De route was leuk maar ook een beetje kort, in ongeveer 20 minuten was een kind er doorheen. Ik heb deze route zelf gelopen met mijn jongste dochter.

3 kilometer – 5 kilometer

Deze was voor de oudere kinderen en de bedoeling was dat dit zelfstandig gelopen moest worden door de deelnemers. De route begon gelijk door het water en dit overheerste ook voor het grootste gedeelte van het parcours. Het was wel veel water in en uit met een hoop modder (zoals de naam doet vermoeden), de wateronderdelen waren de bestaande sloten die al door het bos lopen. De hindernissen waren meestal van natuurlijke aard, zoals omgevallen en omgewaaide bomen waar overheen geklommen of onderdoor gekropen moest worden, ook hadden ze tonnen om door heen te kruipen, tijgerbanen met touw erover, slides van heuvels het water in en een hoop waterpassages met touw die normaal al in het bos aanwezig zijn. De modder was best zwaar aangezien het hier om de polder gaat met de zware klei grond, zeker bij het verlaten van het water en steile kanten was dit erg zwaar voor een hoop kinderen door slecht en verkeerd schoeisel. We zijn een boel verloren schoenen tegen gekomen onderweg. Ook op deze route had de organisatie mensen staan om te helpen en de weg te wijzen. Dit was een mooie afstand voor de kinderen om te beginnen en ervaring op te doen met een obstacle?/ mud run. Ik heb deze route met mijn jongste dochter zelf ook gelopen nadat we de 1 kilometer hadden gefinished om te zien hoe deze was.

KinderMudRun

Op de route stonden verschillende drinkposten met water, maar helaas geen eten (bijvoorbeeld een stukje banaan) of kleine snack voor de kinderen. Helaas was het parcours van de 3 en 5 kilometer niet erg breed en inhalen was hierdoor bijna niet mogelijk, was wel nodig aangezien een?boel?kinderen de route gewoon liepen als een ?walk in the park.? De snellere en fanatiekere kinderen hadden hier dus moeite om te passeren. Ouders konden langs bijna de gehele route hun kinderen volgen, wat wel weer leuk was voor de kinderen.

Finish

De finish was niet echt georganiseerd en afgebakend met als gevolg dat er een hoop ouders, opa?s en oma?s gewoon op het parcours stonden voor de finish en soms kinderen in de weg liepen om normaal de finish te kruisen. Bij de finish kregen kinderen een appel en wat te drinken (lokaal gemaakt Flevolands sappie) en een vaantje voor deelname.

Evenemententerrein

Er kon na de loop gebruik gemaakt worden van douches om je af te spoelen maar deze waren helaas allemaal koud. Wc?s waren er helaas ook niet in overvloed. Ook was het weer deze dag niet heel goed (veel regenbuien, wind en best fris) en er was weinig mogelijkheid om te schuilen tijdens de buien onder tenten of overkappingen, dit was erg jammer en had het zeker leuker gemaakt voor het kijkende publiek. Eten kon er wel gehaald worden bij de gebruikelijke snackwagen die altijd op die plek staat. Ook EHBO was voldoende aanwezig en deze deden ook hun rondjes langs het parcours.KinderMudRun

Conclusie

Het was wel een geslaagd evenement dat ze hadden georganiseerd, ondanks wat kleine puntjes voor mogelijke verbetering hebben wij het zeker naar ons zin gehad. Alle kinderen die met ons mee waren (ongeveer 29) hebben het allemaal naar hun zin gehad en ze vonden het wel een leuke en uitdagende dag.?Veel kids?hebben al te kennen gegeven dat dit voor herhaling vatbaar is. Ik denk zeker dat het doel dat de gemeente en stichting wilde bereiken gelukt is, aangezien het doel was om kinderen te motiveren om weer meer buiten te zijn om weer eens lekker vies te worden en dat is ze zeker gelukt.?Team Dutch Mud Men?was ook aardig vertegenwoordigd met ouders en kinderen in de wel bekende Dutch Mud Men?logo shirts.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

2 reacties op “Review van de KinderMudRun”

  1. Wesley van Kempen

    Heb samen met mijn dochter de 1km gedaan om te kijken of ze het leuk vond. Hartstikke leuk parcours voor de kids. Lekker door het water en de modder gebanjerd en ook zij heeft nu de smaak te pakken. Was leuk geweest als je op de langere afstanden ook als kind/ouder samen had mogen lopen. Maar absoluut een aanrader!!

  2. Was kijken, zag er leuk uit! Heb me ingeschreven voor de Color Obstacle Run. Drie kilometer obstacle run met m’n kleine! Heb er veel verhalen over gehoord dus laat me verassen!

Geef een reactie

Scroll naar top
%d bloggers liken dit: