Sportvasten

Topfit aan de start met een Sportvastenkuur

Wil je topfit zijn voor een mud run of obstacle race? Nog net even dat stapje extra zetten in de weken voor een wedstrijd? Dan is een 10-daagse Sportvastenkuur misschien iets voor jou. Lees nog even door.

Wat is Sportvasten?

Sportvasten is een 10-daagse kuur gericht op het verhogen van je conditie en het verlagen van je vetpercentage. Door deze combinatie kun je optimaal presteren bij een wedstrijd. Sportvasten werd in eerste instantie ontwikkeld voor topsporters. Het is onder meer toegepast door de professionele schaatsploeg van Jac Orie bij de voorbereiding voor de Olympische Spelen. Topsporters willen net als jij vlak voor een toernooi in topvorm komen en daar helpt Sportvasten bij. Inmiddels is de kuur ook beschikbaar voor andere sporters.

Betere conditie en je vetpercentage omlaag

De Sportvastenkuur verbetert je duurconditie en zorgt ervoor dat je de energie in je spieren maximaal gebruikt. Hierdoor kun je tijdens een run alles uit jezelf halen en een topprestatie neerzetten. Daarnaast activeert de Sportvastenkuur voor langere tijd je vetverbranding, omdat je lichaam de switch maakt van suiker- naar vetverbranding, de zogeheten Metabolic Switch. Je raakt net dat beetje extra vet kwijt wat anders moeilijk weg gaat. Vanwege deze switch is de kuur populair bij sporters en ook bij mensen die willen afvallen en zich fitter willen voelen.

Hoe werkt de Sportvastenkuur?

De sportvastenkuur duurt in totaal 10 dagen en kent een afbouwfase, vastendagen en een opbouwfase. Tijdens de hele kuur krijg je speciale supplementen en je doet elke dag een cardio-training. Door de uitgekiende aanpak maakt je lichaam tijdens de vastendagen een switch van suiker- naar vetverbranding, de eerder genoemde?metabolic switch. Na de kuur onthoudt je lichaam dit effect, zodat je ook na de kuur doorgaat met extra vet verbranden. Vrouwen raken gemiddeld 2 tot 4 kilo lichaamsgewicht kwijt door de kuur en mannen 4 tot 6 kilo. Een bijkomend voordeel is dat je ontzettend veel energie voelt omdat je lichaam extra mitochondrie?n aanmaakt, de energiefabriekjes in je spieren. Dat zorgt voor conditiewinst.

Wat is de beste timing voor de Sportvastenkuur?

Mijn advies is om de Sportvastenkuur uiterlijk drie tot vier weken voor een run te beginnen. Je activeert dan je vetverbranding, verhoogt je energie en hebt nog circa 2 weken voor het evenement. Je bent dan in topshape.

Extra service: voedingsadvies

Het valt mij als personal trainer en voedingscoach op dat veel sporters wel hard trainen maar niet optimaal eten. Daardoor werk je jezelf eigenlijk tegen, je kunt vaak veel meer uit je voeding halen en daarmee je prestaties verbeteren. Daarom geef ik je als extra service na afloop van de Sportvastenkuur een voedingsadvies op maat, gericht op het verhogen van je sportprestaties en gebaseerd op Clean Eating. Ook ontvang je het het receptenboek Je Body In Balans met ontbijten, lunches en diners voor sporters. Wil je meer informatie, stuur dan een e-mail naar [email protected] of kijk op Sportvasten bij Inge van Haselen.

[box type=”shadow” ]Uiteraard proberen wij alles graag zelf, dus?hebben we?Dirk eerder dit jaar de sportvastenkuur laten doen. Zijn verslag lees je hier bij Withings.[/box]


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

1 reactie op “Topfit aan de start met een Sportvastenkuur”

  1. 10 dagen lang niet eten, veel cardio doen en dure supplementen kopen.. Nee dank je, ik besteed mijn tijd liever aan gewoon goed eten.
    Ik wil geen onnodige stress op mijn lichaam.

Geef een reactie

Scroll naar top
%d bloggers liken dit: