Guinness

Wereldrecord trenches bij Dirt Maniacs

Tijdens de eerste Dirt Maniacs?op 24 augustus kunnen we de langste mud trenches ter wereld verwachten. Daar wilden we wel eens wat meer over we weten. We spraken met Dirt Maniac Lars Vreugdenhil over wat we precies kunnen gaan verwachten.

Het wordt jullie eerste run en jullie gaan meteen voor een wereldrecord. Vertel er eens wat meer over.
Dirt Maniacs is een ambitieuze organisatie die binnen 2 jaar bij de beste vier obstacle runs van Nederland wil gaan horen. De locatie Gaasperplas leent zich enorm goed voor een uitdagend parcours. Als organisatie vielen we onverwacht met onze neus in de modderboter omdat Waternet op 1 september begint met het graven van een 6 meter brede en ongeveer 1 km lange sloot. Deze sloot loopt toevallig net langs het laatste stuk van het parcours. Wij hebben Waternet daarom benaderd met de vraag of wij een groot deel van dat stuk niet mogen inrichten als trenches. Zij waren direct enthousiast en geven iedere medewerking. Ze stellen zelfs een grote graafmachine ter beschikking aan?ons om onze plannen uit te voeren. Hoe gaaf is dat.

Hoe veel meter trenches kunnen we gaan verwachten? En hoeveel trenches gaan dat ongeveer zijn?
Ik heb berekend dat ik zeker 400 meter trenches kan aanleggen! En die zijn dan ook nog eens 6 meter breed. We beginnen al twee weken van te voren met het aanleggen van de trenches. Om niet 400 meter up and down te hoeven gaan zullen we ook nog een paar rustpuntjes aanleggen waar iedere deelnemer even lekker kan gaan liggen. De eerlijkheid gebied me wel mee te delen dat je ook hier weer in de modder ligt en je zelf aan aantal meters onder prikkeldraad door moet gaan tijgeren. Hoe leuk is dat! šŸ˜‰

We hebben al heel wat verschillende trenches gezien. Hoe gaan jullie er voor zorgen dat er voldoende water en modder aanwezig is?
Deze trenches liggen bijna aan de Gaasperplas dus we hebben alle water wat we nodig hebben tot onze beschikking. Waternet levert ook de pompen waarmee we de trenches extra nat en modderig kunnen maken. Kijk maar op de parcours plattegrond om te zien waar de trenches komen.

Wat kunnen we nog meer verwachten tijdens Dirt Maniacs?
Een goede obstacle run valt of staat bij de kwaliteit van het parcours. Daar zijn wij ons terdege van bewust. Onze prioriteit is dan ook om daar voor te zorgen. We maken het de deelnemers niet makkelijk en ondanks de locatie is de 24on24 bepaald geen “walk in the park”. Na hard werken volgt de beloning; een lekker biertje of ander koud drankje in een gezellig finishgebied met lekkere horeca en een leuk muziekje. We gaan er echt een feestje van maken!

Wil je nog meedoen aan Dirt Maniacs? Je kunt je nog steeds inschrijven en wel hier.

Parcours Dirt Maniacs
Parcours Dirt Maniacs

De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top