Mud & Obstacle

[Review] Mud & Obstacle Magazine

Dat obstacle running steeds meer een legitieme sport?aan het worden is wisten we natuurlijk al lang. En zoals iedere zichzelf respecterende sport horen daar ook magazines bij. Tegelijkertijd zijn in zowel Engeland als de Verenigde Staten afgelopen maand twee magazines over obstacle running gelanceerd. Uiteraard hebben we hier meteen onze handen op weten te leggen en gaan we ze beiden reviewen. We trappen af met de variant uit de VS; Mud & Obstacle.

Mud & Obstacle – Eerste indruk

Ondanks dat je een boek niet moet beoordelen op zijn cover kijkien we er stiekem toch wel naar. Je moet wel opvallen in het bladenrek. Op de cover staat obstacle running?superster?Hobie Call?volledig onder de modder. Precies het beeld wat de sport goed vangt. Verder zien we dat er stukken in staan over zowel Spartan Race en Tough Mudder, de twee “grote jongen” uit de scene. Ook kunnen we wat gaan lezen over training en gear. Samengevat een cover die wel opvalt tussen alle bladen.

Het magazine zelf is meer dan 70 pagina’s dik en kost in de VS 5,99 USD. In Nederland zal hij bij een abonnement ongeveer 6 euro per stuk gaan kosten, wat niet heel duur is voor een internationaal blad. We lezen zelf redelijk wat Amerikaanse bladen en vergeleken met die bladen staat hier niet al te veel reclame in, dus je krijgt zeker waar voor je geld. De reclame die er in staat is overigens wel gericht op de Amerikaanse markt.

Mud & Obstacle

Mud & Obstacle – Inhoud

Het blad begint zoals de meeste bladen met een aantal korte nieuwsberichten. Omdat we zelf redelijk op de hoogte zijn, stond hier niet heel veel nieuws in voor ons, maar misschien zijn wij niet helemaal representatief. Zonder verder het hele magazine te verklappen kunnen we wel aangeven wat er allemaal belicht wordt. Je leest over voeding, training en de juiste kleding (geen katoen!). Verder een leuk artikel over de 10 sporten waarmee je je goed kunt voorbereiden op je obstacle run. Ook laten ze iemand een run reviewen en geven ze wat nieuwe producten aan uit de scene. We zagen onder andere Inov-8 schoenen, dus daar worden we blij van.

Ook staan er aantal mooie wat langere artikelen in. Zo is er een interview met Hobie Call waarin je meer leest over zijn historie, zijn training en zijn ambities. Ook staat er een lang artikel in over Spartan Race. Als je zoals ons van de sport houdt zijn dit heerlijke artikelen om te lezen. Wat wel opvalt is dat er behoorlijk veel artikelen over Spartan Race gaan of foto’s van Spartan Race gebruiken. Nou is dit een eerste editie, dus dat is vergeven. Hier kunnen we na een tweede editie pas goed over oordelen.

Spartan Race

Mud & Obstacle – Conclusie

Als je van obstacle running houdt en er alles over wilt weten, dan is dit magazine zeker de moeite waard. Het allerlaatste nieuws en een volledige kalender kun je online sneller vinden, maar het magazine bevat veel diverse artikelen. De achtergrondartikelen lezen prettig weg, de interviews zijn interessant en de tips goed. Er gaat ook bijbehorende website komen, maar deze is op het moment nog in ontwikkeling. Het is een waardevolle toevoeging aan de obstacle running media.

Zelf lezen?

Voorlopig zul je hem nog niet bij de Ako of de Bruna zien liggen. Op dit moment is er ook nog geen digitale versie voor Android en iPad.?Wil je nou zelf toch een abonnement op Mud & Obstacle, dan kun je je online abonneren. Een internationaal abonnement kost 48,99 dollar voor een jaarabonnement. Daarvoor krijg je zes nummers toegestuurd.

Mud & Obstacle


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

1 reactie op “[Review] Mud & Obstacle Magazine”

Geef een reactie

Scroll naar top
%d bloggers liken dit: