Review Gear: Yurbuds Inspire Duro

Oordopjes. Wie gebruikt ze niet tijdens de fitness of het hardlopen. Ik heb er in mijn leven al heel wat versleten en ben nog altijd op zoek naar de perfecte oortjes. Er zijn namelijk twee grote nadelen die ik altijd ondervind tijdens het gebruik;

  1. Het draadje gaat na een paar maanden altijd stuk.
  2. Ze vallen uit mijn oren.

Een tijdje terug heb ik de Yurbuds Inspire Duro oordopjes gekocht om te testen of deze de oplossing voor me bieden. Hieronder mijn review.

Yurbuds Inpsire Duro review

Tijdens ons speurwerk naar de beste spullen kwamen we online Yurbuds tegen. Direct werd ik getrokken door hun claim dat de oordopjes onmogelijk uit je oren kunnen vallen. En dat zonder dat er zo’n grote haak achter je oren zit. Hier liep ik tot nu toe altijd mee, maar tijdens hele lange duurlopen gaat dit irriteren. Zeer benieuwd heb ik ze dus online besteld en ben er mee gaan lopen.

Over Yurbuds

Yurbuds oordopjes zijn speciaal zo gemaakt dat ze niet uit kunnen vallen tijdens een workout. Met de twistlock technologie draaien de Yurbuds zich op zijn plaats voor een perfecte pasvorm. Er is geen irritatie meer door het uitvallen terwijl je net lekker bezig bent. Yurbuds zijn ergonomisch ontwikkeld voor de zenuwrijke gedeelten in het oor. Gemaakt van flexibele siliconen zijn ze zacht en comfortabel. De sportoordopjes leveren een consistente muziek welke niet alleen zorgt voor?een dieper en rijker geluid maar ook voor een langere en hardere workout. Bij het ontwerp van de Yurbuds is rekening gehouden met de veiligheid, het sluit de gehoorgang niet geheel af waardoor?omgevingsgeluid nog altijd waarneembaar blijft. Geheel niet onbelangrijk is dat de sportoordopjes?zijn ontwikkeld voor trainingen in alle omstandigheden.

Yourbuds verpakking

Unboxing Yurbuds

De Yurbuds werden in een mooi doosje geleverd waar alle informatie duidelijk op staat. Verder zit er het volgende in het doosje;

[checklist]

  • De Yurbuds oordopjes zelf
  • Extra dopjes die een maatje groter zijn, mocht de standaard te klein zijn
  • Een clip waarmee je hem eventueel vast kunt zetten
  • Een opbergzakje
  • De Quickstart met de vier stappen hoe je de oortjes het beste in kunt doen

[/checklist]

Hoe doe je ze in?

Je las het goed, er zit inderdaad een Quickstart bij met een beschrijving hoe je de oortjes het beste in kunt doen. In vier stappen draai je de oordopjes via het?Twist Lock-mechanisme. In het filmpje hieronder kun je zien hoe dat in zijn werk gaat. Het gaat heel snel en daarna zitten de oordopjes goed vast.

Gaat het echt niet irriteren?

Ik heb afgelopen twee weekenden ??n marathon en ??n ultraloop van 55 kilometer gelopen met deze oortjes. Tijdens de marathon heeft het een tijdje geregend. Ze zijn water-resistant en kunnen dus ook tegen flink zweten in de sportschool of in de zomer, dus dit was geen probleem.?Bij de finish had ik nergens last van, ze zaten nog steeds heerlijk en gingen niet irriteren. Ook als je een muts op hebt zit het nog prima, omdat je geen grote “haak” achter je oren hebt die gaat drukken.

Vallen ze echt niet uit?

Naast dat ze heerlijk zaten vielen ze ook echt niet uit. Ook het gevoel in je oor dat ze er bijna uit gaan vallen en dat je ze weer terug moet drukken heb ik niet gehad. Yurbuds staat regelmatig op beurzen waar mensen de kans krijgen om met hun hoofd te schudden en zo de oortjes uit te laten vallen. Lukt je dit, dan krijg je ze volgens mij gratis. Check het filmpje hieronder om te zien hoeveel oordopjes ze gratis weg moeten geven.

Yurbuds Inpsire Duro specs

[checklist]

[/checklist]

Conclusie

Ik heb ze intussen goed getest. Ze zitten lekker, gaan niet irriteren, vallen niet uit en hebben nog ??n andere extra. Bij dit model is het draadje van stof gemaakt en dat is ideaal. Ze gaan niet knopen als je ze opbergt, maar belangrijker nog: de draadjes gaan niet schuiven en kruipen niet omhoog onder je kleding als je bezweet of nat bent. Het koord zelf is overigens lang genoeg om je smartphone of ipod eventueel in de zijzak van je rugzak te stoppen terwijl het koord onder je jas zit.

Er zijn ook nog modellen waarmee je ook kunt bellen, speciale damesmodellen en modellen waarbij je de muziek kunt regelen in het snoertje.

[button color=”orange” size=”medium” link=”http://dutchmudmen.com/product/yurbuds-inspire-duro/” target=”blank” ]Meer info en kopen[/button]

Disclaimer: We zijn ons bewust van het “Wij van WC-eend advisereren…“-gevaar. We verkopen deze oordopjes inderdaad zelf, maar zoals we altijd aangeven verkopen we alleen producten waar we echt achterstaan. En geloof me, ik heb intussen voldoende oordopjes getest om te weten welke goed zijn en welke niet.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

1 reactie op “Review Gear: Yurbuds Inspire Duro”

  1. Zitten perfect, maar na langer gebruik gaan ook hier de draadjes stuk. Yurbud, inmiddels overgenomen door Harman, geeft op formele gronden niet thuis. Ja, dud jullie van wc eend adviseren wc eend, maar vergeten te melden dat er een luchtje aan zit

Geef een reactie

Scroll naar top
%d bloggers liken dit: