OCR World Championship

WK obstacle running in 2014

Gisteren kregen we dit persbericht onder onze neus gedrukt. Om het in een paar woorden samen te vatten; er komt een WK obstacle running in 2014. De organisatie heeft de spectaculaire groei van de sport ook gezien en ziet dat er nog geen overkoepelende race is waar iedereen tegen elkaar kan strijden. Deze gaat er met dit WK dan eindelijk van komen. Mudders, Spartans, Warriors, Vikings, Masters, Strong (Wo)men, Tough Guys… iedereen kan tegen elkaar strijden.

By creating an independent World Championship event, we are providing the ideal platform to celebrate the amazing athletes that make OCR so unique

World Championship Obstacle Course Race

In oktober 2014 is het zover, het eerste WK obstacle running om het zo maar even te noemen. De offici?le naam is?World Championship Obstacle Course Race en wordt georganiseerd door een onderdeel van?Travlete LLC. Dit evenement wordt een keer per jaar gegeven, op ??n locatie en zal niet gelieerd zijn aan bestaande evenementen of races zoals World’s Toughest Mudder of Spartan Race.

Om mee te kunnen doen zul je je moeten kwalificeren voor ??n van de?gelimiteerde aantal plekken. Er komen diverse categorie?n voor zowel individuen en teams in zowel leeftijdscategorie?n als geslacht. In totaal komen er 16 categorie?n waarin je mee kunt doen. De winnaar gaat er in ieder geval met een geldprijs vandoor, maar hoe groot deze is wordt later pas bekend gemaakt.

This isn?t about a particular race series or brand, this is about highlighting the best Obstacle Course Racers in the sport, from elite to amateur.

WK obstacle running

Meer info?

Meer info vind je… nog nergens… Wel lezen we bij onze collega’s van Mud and Adventure?dat een aantal investeerders een flink budget hebben gereserveerd voor dit evenement en dat de definitieve locatie bijna rond is. Aangezien de organisatie in New York zit en de sport het meeste deelnemers in de VS heeft, vermoeden wij dat het plaats zal vinden aan de andere kant van de oceaan. Ga maar vast sparen voor een ticket dus.

Zowel de Facebook-pagina als de website beloven binnenkort met meer info te komen. Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief en zo op de hoogte blijven. Uiteraard blijven wij dit ook volgen, dus like ons op Facebook en blijf op de hoogte. Gaan jullie met ons mee als Team Dutch Mud Men?


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top