Urban Nature Run

Wat is Team Dutch Mud Men

In onze optiek is?obstacle running een teamsport. Ten eerste heb je elkaar soms echt nodig om over een obstakel heen te komen. Ten tweede moet je soms je angsten overwinnen en kunnen je teamgenoten elkaar daarbij helpen. Ten derde is het gewoon veel leuker om samen te lopen!

Nou merken we dat de sport nog in de kinderschoenen staat en het voor veel mensen soms lastig is om vrienden te vinden die met je meelopen. Met die gedachte in ons achterhoofd hebben we daarom eerder dit jaar Team Dutch Mud Men opgericht. Maar wat is Team Dutch Mud Men nou precies?

Team Dutch Mud Men

Samen lopen

Als team doen we natuurlijk aan elke race in de Benelux mee. Dus bij welke obstacle run je ook bent, er is altijd wel iemand van Team Dutch Mud Men aanwezig. Het leukste is natuurlijk ook om samen te lopen. Daarom spreken we vaak vooraf al af in welk startvak we ons inschrijven, zodat je samen kunt starten. Intussen zijn we ongeveer 180 personen sterk en herkenbaar aan ons mooie en fijne Under Armour Teamshirts. We merken dat het samen lopen van een obstacle run de ervaring nog veel leuker maakt. Of zoals ze het bij Rise of the Sufferfests zo mooi omschrijven;

Our shared need for?communal experiences in the digital age

Team Dutch Mud Men

 

Samen reizen

De meeste runs zijn niet in het centrum van de stad, maar in mooie natuurgebieden. Deze zijn niet altijd even handig te bereiken en ook niet iedereen heeft een auto. Gelukkig zien we dat steeds meer mensen via onze evenementen-pagina’s met elkaar afspreken om samen te reizen. Zo kun je je medelopers al wat beter leren kennen, heb nog meer voorpret en kun je handig samen reizen.

Samen naar het buitenland

Dit jaar zijn we onder andere met een groep van 8 personen naar Tough Mudder Berlijn geweest. Komende maand gaan we met een groep van ongeveer 12 personen nog naar Getting Tough – The Race?in Duitsland. Voor komend jaar hebben we ons onder andere al ingeschreven voor Judgement Day en ?gaan we met een grote groep (al meer dan 30 personen) naar Rat Race Dirty Weekend. We proberen meestal een korting te regelen bij de organisatie en zoeken uit hoe we samen kunnen reizen en verblijven. Een overzicht van al onze buitenlandse plannen vind je op onze kalender met buitenlandreizen. Wil je een keertje mee naar het buitenland? Kijk dan hieronder hoe je snel lid kunt worden en geef even aan dat je meewilt.

boompje

Samen trainen

Om een beetje goed beslagen ten ijs aan de start van een run te staan moet je natuurlijk trainen! En trainen gaat makkelijker als je aan twee voorwaarden voldoet.

  1. Het hebben van een doel. Zoek dus een mooie run op onze kalender uit en schrijf je in.
  2. Elkaar motiveren en stimuleren om te gaan trainen.

We weten dat een aantal al samen bootcamp, crossfit of andere trainingen volgen. Goed om te horen! Toch zul je, zeker voor de langere runs, ook over een basisconditie moeten beschikken. En dus dien je ook regelmatig te gaan hardlopen. Om je hierbij een beetje te helpen qua motivatie hebben we bij Strava een team opgericht. Hier kun je je trainingen met elkaar vergelijken elkaar motiveren ook vooral te blijven lopen. Hoe het precies werkt lees je hier.

Samen de sport promoten

Ten slotte zijn we natuurlijk allemaal groot fan van obstacle running. Wat ons betreft kan de sport niet snel genoeg groeien zodat iedereen het kent en weet hoe leuk het is. Daarmee komen er natuurlijk nog meer leuke evenementen bij om aan mee te doen. Toch kennen veel mensen het nog niet. Met ons enthousiasme proberen we de bekendheid te vergroten en iedereen een keertje mee te laten doen. Want eigenlijk wil iedereen na ??n keer meedoen niet anders meer!?Af en toe kunnen we de sport ook op mooie plekken promoten. Zo waren we afgelopen vrijdag nog met een aantal van ons op RTL bij Koffietijd. Ook komend jaar blijven we hard ons best te doen de sport bekender te maken.

Lid worden

Wil je ook lid worden van Team Dutch Mud Men? Dat is heel eenvoudig!

  1. Ga op Facebook naar Team Dutch Mud Men (of klik hier)
  2. Klik rechtsboven op “Lid worden”
  3. Wacht heel even tot je toegelaten wordt

Oh, en uiteraard kost lid worden je niets. Geef je geld maar uit aan de goede schoenen en je inschrijfbewijzen!

Facebook Team Dutch Mud Men

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

2 reacties op “Wat is Team Dutch Mud Men”

  1. Dat U dit niet weet, op14 Juli wordt het Ned. Kampioenschap ‘Prutrace’ gelopen in ??n v/d oudste polders van Nederland met meer dan 100 deelnemers ,kom daar maar eens kijken ,in de Mijzerpolder ,dan weet je wat prutrace lopen is, opgenomen door Duitse tv-ploeg en in Duitsland uitgezonden, lopen ook Duitsers, Engelsen en Portugezen mee, deze klei is de zwaarste van Nederland

  2. Beste Ruud. We zijn hier zeker wel van op de hoogte, maar in onze ogen is het fenomeen prutrace / sloten & slob race een andere tak van sport dan een obstacle run. Ondanks dat er ook veel modder in zit ontbreken de obstakels. Veel plezier en succes met de wedstrijd in ieder geval!

Laat een reactie achter

Scroll naar top