Salomon Thundercross

Review Salomon Thundercross – De verbeterde speedcross

Wie kent hem niet? De Salomon Speedcross. Meer dan 10 jaar geleden schreven we op deze website een review over de Salomon Speedcross 3. Intussen zijn we bij de Salomon Speedcross 6 aangekomen, maar hebben we een soort van opvolger van deze schoen, de Salomon Thundercross. Noem het een verbeterde versie van de Speedcross. De afgelopen tijd heb ik wat kilometers op gemaakt en ik zou ze zeker aanraden voor het komende mud season. Ik zet hem even af tegen de klassieke Speedcross en ga daarna nog wat dieper op hem in.

Verschillen Speedcross en Thundercross

  1. Tussenzool: de tussenzool van de Thundercross biedt wat meer comfort door de zachtere Energy Foam tussenzool.
  2. Buitenzool: de Contragrip zool van de Thundercross is iets anders. Daarmee net een tikkeltje minder agressief waarmee je er op meerdere ondergronden mee uit te voeten kan.
  3. Pasvorm: de pasvorm van de Thundercross is iets ruimer. Daar waar de Speedcross soms wat nauw kan voelen, voelt de Thundercross comfortabeler aan.
Thundercross vs speedcross

Mijn ervaring met de Thundercross

Ik heb in het verleden op de brede variant van de Speedcross 5 gelopen. Die beviel op de kortere afstanden prima omdat hij wat ruimer is. De Thundercross deed me daar wel wat aan denken. Hij voelt er comfortabel aan. Op de wat hardere ondergronden merk je dat best comfortabel loopt. Wat meer demping en iets minder ruwe noppen bieden allround een fijne ervaring. Op de modderige heuvels hield de schoen zich prima. Zowel naar boven als naar beneden.

Voor wie is de Thundercross niet?

Ga je een mud run doen, dan kan de Speedcross nog steeds uit de kast gepakt worden. Ga je op diverse terrein lopen dan is de Thundercross je nieuwe favoriet. Heb je hele brede voeten, dan moet je misschien toch even verder kijken, want ondanks dat hij breder is dan de Speedcross is het nog steeds geen extreem brede schoen.

review salomon thundercross

Voor wie is de Thundercross wel?

Zoek je een comfortabele, niet te brede trailschoen met een wat hogere hieldrop? Dan is de Thundercross jouw schoen. Je kunt op bijna alle terreinen uit de voeten, hebt erg veel grip en kunt op jacht naar een snelle tijd.

Bestel hem hier.

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?