kleding strong viking

Welke kleding neem in je in 2024 mee naar STrong Viking?

Als je je avontuur bij Strong Viking in 2024 voorbereidt, is het kiezen van de juiste kleding en schoenen een van de cruciale stappen om ervoor te zorgen dat je niet alleen comfortabel blijft, maar ook topprestaties kunt leveren. Gelukkig doen wij al sinds de eerste editie mee en hebben we intussen wel wat ervaring. Strong Viking, bekend om zijn uitdagende obstacle runs die zowel fysiek als mentaal het uiterste van de deelnemers vragen, vereist specifieke uitrusting. In deze blog duiken we in wat je het beste kunt dragen om je obstakelrace-ervaring in 2024 te optimaliseren.

1. Kleding: Comfort Ontmoet Functionaliteit

Het kiezen van de juiste kleding voor Strong Viking is essentieel om je prestaties te maximaliseren en het risico op blessures te minimaliseren. Hier zijn enkele tips voor wat je kunt dragen:

  • Lichte, Ademende Stoffen: Kies voor kleding gemaakt van sneldrogende, ademende materialen. Synthetische stoffen zoals polyester en nylon zijn uitstekend omdat ze vocht van je lichaam wegvoeren en snel drogen. Vermijd katoen, omdat dit nat blijft en zwaar kan aanvoelen.
  • Compressiekleding: Overweeg het dragen van compressiekleding zoals shirts en leggings. Deze helpen de bloedcirculatie te verbeteren en kunnen spiervermoeidheid verminderen. Bovendien bieden ze bescherming tegen schaafwonden wanneer je door modder of over obstakels kruipt.
  • Laagjes: Afhankelijk van het weer kun je overwegen om in laagjes te kleden. Een basislaag houdt je warm en droog, terwijl je eenvoudig een laag kunt verwijderen als je het te warm krijgt.

Tip: Deze Craft Pro Control lijn is een goede optie.

2. Schoenen: Grip en Duurzaamheid

De schoenen die je kiest, zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van je uitrusting voor Strong Viking. Ze moeten niet alleen comfortabel zijn, maar ook geschikt voor modderige, glibberige en ruwe terreinen.

  • Trail Running Schoenen: Deze zijn ideaal voor obstakelraces. Ze bieden meer grip en stabiliteit op ongelijk terrein dan gewone hardloopschoenen. Kijk voor schoenen met diepe groeven in de zolen voor extra grip in modder en natte omstandigheden.
  • Waterafstotend en Ademend: Zoek schoenen die waterafstotend zijn om je voeten zo droog mogelijk te houden, maar die ook ademend zijn om oververhitting en blaren te voorkomen.
  • Pasvorm en Comfort: Zorg ervoor dat je schoenen goed passen. Dit betekent dat ze strak genoeg zijn om niet te schuiven, wat blaren kan veroorzaken, maar met genoeg ruimte om te voorkomen dat je tenen tegen de voorkant stoten bij afdalingen.

Tip: Deze collectie voor extra modderige ondergronden is het meest geschikt voor mud run.

3. Accessoires: De Finishing Touches

  • Handschoenen: Handschoenen kunnen nuttig zijn voor extra grip bij het beklimmen van touwen of het overwinnen van glibberige obstakels.
  • Hoofdbedekking: Een ademende pet of bandana kan helpen om zweet uit je ogen te houden en je hoofd te beschermen tegen de zon of kou.

Conclusie

Het goed voorbereiden op een Strong Viking race in 2024 met de juiste kleding en schoenen kan het verschil maken tussen een goede en een geweldige race-ervaring. Door te investeren in kwalitatief goede, functionele uitrusting, zorg je voor optimale prestaties en een comfortabele race. Veel succes met je voorbereidingen en tot ziens bij de startlijn!

Door deze gids te volgen, ben je goed op weg om optimaal uitgerust aan de start te verschijnen bij de volgende Strong Viking race!

Graag persoonlijk advies nodig? Of wil je je spullen passen? Kom dan naar de winkel van Trail.NL (voorheen Dutch Mud Men) in Amsterdam.

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?