Zo bereid je je voor op een marathon in het buitenland

Een marathon lopen in het buitenland is een unieke ervaring. Rotterdam, Parijs of New York staan waarschijnlijk hoog op je wishlist? Een goede voorbereiding is goud waard om ervoor te zorgen dat alles zo vlot mogelijk verloopt. Met deze handige checklist begin je zonder zorgen aan je sportief avontuur.

Kies je bestemming zorgvuldig

Denk goed na over de plek waar je je marathon wil lopen. New York is uniek, maar vergeet niet dat je er dan wel een lange vlucht voor over moet hebben. Bovendien kan het weer daar echt wisselvallig zijn. Parijs of Rotterdam zijn dan een pak dichter. Wil je graag goed weer tijdens je looptocht? Kies dan bijvoorbeeld voor Valencia. Vlieg je met Ryanair? Boek je parking in Charleroi Airport dan op voorhand.

Neem handbagage mee

Reis je met het vliegtuig? Neem dan zeker ook een kleine valies met handbagage mee en vergeet deze niet op de parking van Zaventem. Stop daar je loopoutfit en schoenen in. Stel dat je bagage niet op tijd toekomt, dan heb je tenminste dat comfortabele loopbroekje en je ingelopen loopschoenen bij de hand. Niets vervelender dan dat je zonder die vertrouwde items aan de startmeet zou moeten staan. Al de rest kan je indien nodig wel ter plaatse kopen.

Draag compressiekousen tijdens de vlucht

Heb je een lange vlucht voor de boeg vooraleer je op je bestemming aankomt? Vergeet dan niet om compressiekousen aan te doen. Zo vermijd je dat je benen moe én gezwollen uit de reis komen. Je wil namelijk in topvorm aan de start staan.

Verken de route

Ben je een paar dagen op voorhand op je bestemming? Probeer dan, indien mogelijk, de route al wat te verkennen. Ga eens naar de startplek om te zien waar je exact moet zijn. Zo vermijd je stress op het moment zelf. Bekijk ook waar de bevoorradingen zich bevinden en bestudeer de laatste kilometers. Je bent er maar beter op voorbereid als je de laatste kilometers nog een aantal steile hellingen moet overbruggen.

En nu… rusten

Hopelijk lukt het je om zonder blessures of andere ongemakken de finish te halen. Neem na de wedstrijd ook nog wat tijd om te ontspannen en te genieten van de leuke plek waar je bent.  Dat heb je meer dan verdiend! 

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?