quarterpipe

Quarterpipe? Met deze tips knal je snel naar boven!

In de volksmond wordt de quarterpipe nogal eens een halfpipe genoemd. Alleen kom je over het vlakke aanlopen en zijn we niet aan het skateboarden, maar aan het mud runnen. Hoe neem je deze quarterpipe en wat kun je verwachten?

Varianten van de Quarterpipe

Veel van de grote organisaties hebben allemaal een quarterpipe in hun set met hindernissen zitten. Ze heten overal net wat anders, maar als je onderstaande namen op het plaatje van het parcours ziet staan, dan weet je dat je hem tegen zult gaan komen.

Bij elk evenement zal hij net wat anders zijn. Soms zit er een handige rand aan de bovenkant, maar soms hij afgerond en kun je hem niet vastpakken. Soms is hij aan de zijkant wat lager, zoals bij Mud Masters en kom je er eenvoudig tegenop. Een enkele keer zit er een houten balkje of hangt er een touw.

Teamwork hindernis

Deze quarterpipe is ook echt een teamwork hindernis. Ben je boven, help elkaar dan. Niet iedereen is een sprintkanon dat zo naar boven rent.

Schoenen met goede grip

Je loopt niet in de modder, maar grip heb je toch nodig! Niet van de noppen, maar van het rubber. Vaak ligt er een groot (en glad) zeil van een sponsor over de hindernis heen. Deze geven niet heel veel grip en je hebt dus kans om weg te glijden. Bepaalde typen schoenen (zoals bij INOV8 en VJ Sport) hebben plakkerig rubber wat het een stuk eenvoudiger maakt.

Op zoek naar een leuke obstacle run, mud run, survivalrun, endurance event of adventure race? Bekijk dan hier de complete OCR kalender. Schoenen of kleding nodig voor je training of event? Check dan DutchMudMen.com. Zoek je een goede plek om te overnachten bij een event, bekijk dan deze pagina? Missen we een evenement? Laat het ons dan weten via onze contactpagina. Stuur ons de informatie en we voegen het evenement kosteloos aan onze kalender toe.

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?