hardlopen-op-een-loopband

Wat zijn de voordelen van een loopband?

Er is niet heerlijker dan in de buitenlucht, bij voorkeur met het zonnetje erbij en een fris briesje door je haren, lekker te hardlopen. In sommige gevallen kan een loopband echter ook praktisch zijn. Verder is het ook bij wat minder gunstige weersomstandigheden handig om zo?n ding in huis te hebben.

Maar wat zijn nog meer voordelen van een loopband is de vraag? We gaan in dit artikel laten zien, waarom een loopband kopen eigenlijk best wel een goed idee is en een goede afwisseling kan zijn. Tegenwoordig heb je ook best wel veel keuze van heel simpel tot professionele loopbanden.

Ontdek hieronder de pluspunten.

Genieten met een loopband van onderstaande pluspunten

Het zal bij veel mensen wel duidelijk zijn welke voordelen een loopband heeft en waarom je er eentje zou kunnen aanschaffen, maar zal het andere verassen hoeveel je er eigenlijk aan hebt ?kijk hieronder verder.

Op elk gewenst moment hardlopen

Een van de grootste voordelen is dat je niet gebonden bent aan afspraken met anderen en ook geen routes hoeft uit te stippelen om te beginnen. Natuurlijk is het leuk om in de buitenlucht te rennen, nieuwe plaatsjes te ontdekken en samen met wat gasten, vriendinnen of familie te hardlopen ?soms wil je misschien ook even snel een hardloopsessie doen tussendoor. Bij een loopband stap je zo op en ben je vrij om te bepalen hoelang je loopt.

Het loopvlak op een loopband is gelijk

Bij hardlopen in de buitenlucht zijn goede hardloopschoenen enorm belangrijk, maar ook goed opletten waar je allemaal loopt is een vereiste. Je kan namelijk soms door gebieden moeten banjeren die ongelijk zijn, hobbels en bobbels bevatten en waar er kuilen op de loer liggen. Ga je hier onzorgvuldig mee om, kan je zo tegen lelijke blessures aanlopen die je liever wilt vermijden. Met een loopband is je loopvlak altijd gelijk, waardoor je niet te maken krijgt met allerlei onverwachte wendingen op het wegdek.

Je bent niet afhankelijk van weersomstandigheden

Nu heb je natuurlijk de echte bikkels die door weer en wind, de meest gure omstandigheden trotseren en alles over hebben voor de hardloopprestaties. Maar over het algemeen rennen mensen toch liever bij mooie weersomstandigheden. En dat wil zeggen vanaf de lente met heerlijk hardloopweer in aantocht. Ga je op de loopband hardlopen, zal je hier wederom geen omkijken naar hebben. Bij hoosbuien, sneeuw of onweer sta jij gewoon lekker te rennen op de loopband.

Grote keuze en verschillende trainingsprogramma?s

Tegenwoordig is ook het aanbod ook zo enorm groot, van kleine simpele hardloopbandjes tot professionele loopbanden voor de echte fanatiekelingen. En nog redelijk betaalbaar ook. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om in de sportschool op de loopband te gaan rennen, maar dan betaal je elke maand voor iets wat nooit van jou wordt. Ga je namelijk alleen voor hardlopen een sportschoolabonnement afsluiten, doe je er wellicht verstandiger aan om er zelf een in huis te halen en heb je een loopband die altijd kan worden gebruikt zonder extra kosten. Er zelf eentje aanschaffen is hiermee waarschijnlijk duurzamer.

Ideaal voor je hele gezin

Je kan er verder met iedereen van genieten zoals je gezin, huisgenoten of anderen. Zo hoef je ook niet voor iedereen aparte fitnessapparatuur aan te schaffen of allerlei sportclubabonnement af te sluiten. Het enige waar je wel rekening mee zal moeten houden is een duidelijk schema, voor wanneer iedereen er tegelijkertijd op wil rennen en hier wellicht afspraken over maken. Het zal de pret trouwens zeker niet drukken en gaat met zijn allen op een leuke manier fitter, gezonder en blijer worden van een loopband in je huis. Verder zal je er ook de vetverbranding mee verhogen, voor wanneer je overbodige kilo?s lichaamsvet kwijt wil raken of iets aan overgewicht wilt doen.

Veilig hardlopen zonder auto?s, fietser en obstakels

Een hardloopband is ook veilig, omdat je onderweg niet vele obstakels zal tegenkomen. Ga je buiten hardlopen kun je natuurlijk gewoon goed opletten, maar soms doen anderen dat niet. Je zal dus rekening moeten houden met appende fietsers, honden, auto?s en andere obstakels om ervoor te zorgen dat je weer veilig thuis komt. Normaal gesproken gaat dat ook allemaal wel goed, maar bij een loopband heb je hiermee dus niet te maken.

Muziek luisteren, tv kijken en bij je kinderen zijn

In de buitenlucht hardlopen kan je doen met muziek, hierbij is het wel belangrijk extra goed op te letten. En het dragen van reflecterende kleding is dan (sowieso) ook geen overbodige luxe. Wil je bv. een filmpje kijken of andere dingen gaan ondernemen wordt het ietsjes lastiger het met hardlopen te combineren. Op een loopband hardlopen kan je doen met muziek of een film die op staat. Verder kunnen mama?s en papa?s ook in huis zijn om een oogje in het zeil te houden voor de kinderen. Het is dus ideaal te combineren en je bent altijd in de buurt voor wanneer er iets nodig is.

Klaar voor de start af!

Nu jij de voordelen van een hardloopband kent, is de keuze aan jou om te bepalen of het iets voor je is. Met zoveel keuze is er altijd wel eentje te vinden die bij jouw persoonlijke doelstellingen past. Verder is het niet alleen maar iets voor beginnende hardlopers, maar kan het ook voor de doorgewinterde renners een goede aanvulling zijn ?om er zo misschien wel nog meer uit te halen en voorbereidingen te realiseren op verschillende soorten hardlooprondes.

Dit bericht is geplaatst in samenwerking met verantwoord-afvallen.nl

De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.
Scroll naar top