runningNL

RunningNL 4: Obstacle run entertainment voor tijdens je vakantie

Hieronder mijn column uit Running NL editie 4, het voormalige Losse Veter Magazine. Neem hier?een abonnement op dit Running Magazine.

Obstacle run entertainment voor tijdens je vakantie

De zomervakantie staat voor de deur en aan het front van de obstacle en mud runs is het een stukje rustiger. Het eerste half jaar zijn er veel evenementen geweest en in de zomerperiode staat er traditioneel wat minder op de kalender. Tijd om te herstellen en even bij te komen van een druk eerste jaar. Wil je nou tijdens je vakantie toch op de hoogte blijven of je eens wat meer verdiepen in de hele scene? Dan heb ik hier een aantal dingen waar je eens naar zou kunnen kijken.?

Documentaire Rise of the Sufferfests

Om te beginnen een mooie documentaire. De Obstacle Course Racing (OCR) documentaire Rise of the Sufferfests. Hierin gaat documentairemaker Scott Keneally op zoek naar de reden achter de populariteit van de obstacle runs. Deze Amerikaanse documentaire is ook deels in Nederland opgenomen, dus wie weet kom je zelf nog in beeld.

Meer info: https://riseofthesufferfests.com/

Obstacle Racing Media Podcast

De eerste en langst lopende podcast in de wereld van OCR is Obstacle Racing Media van Matt B. Davis. Intussen al bijna 400 afleveringen. De podcast is een mix tussen diepte-interviews met atleten of organisaties en reviews van evenementen op locatie. De laatste vind ik zelf wat minder interessant, maar de eerste geven een mooie blik achter de schermen en inzicht in hoe de toppers trainen.

Meer info: https://obstacleracingmedia.com/category/podcast/

Boeken van Joe de Sena

De oprichter van Spartan Race, de grootste OCR organisatie ter wereld, heeft een aantal boeken geschreven over Spartan Race. Niet echt boeken over de geschiedenis van Spartan, maar meer over hoe je kunt trainen, eten en leven om een betere versie van jezelf te worden. De boeken behandelen veel inspirerende verhalen van mensen die hun leven omgegooid hebben en nu Spartans zijn. Bij Bol.com kun je Spartan Up, Spartan Fit en The Spartan Way vinden. Naast echte boeken zijn ze ook als ebook verkrijgbaar. Luister je liever naar de boeken tijdens het sporten? Dan kun je ze via Amazon ook als audiobook krijgen.?

Meer info: Bol.com

Boek ?It Takes a Tribe?

Lees je liever een ondernemersverhaal dan is ?It Takes a Tribe? van Will Dean iets voor je. Deze oprichter van Tough Mudder beschrijft op een leuke manier hoe hij van een stageplaats bij Tough Guy een grote wereldwijde mud run organisatie neer heeft gezet. Een mooi verhaal wat eenvoudig leest. Van de geschiedenis van de obstacle runs in de Verenigde Staten tot wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van een groot evenement. In Nederland verkrijgbaar als boek, ebook en audiobook.?

Meer info: https://www.bol.com?

Spartan Up Youtube

Naast het jaarlijks organiseren van meer dan 100 evenementen wereldwijd, het schrijven van boeken en het opvoeden van zijn kinderen is er bij Joe de Sena ook nog tijd voor een podcast. De Spartan Up podcast heeft bijna dagelijks een nieuwe aflevering. Ze zijn niet alleen te beluisteren, maar ook als video te bekijken via Youtube. Spartan richt zich de afgelopen jaren niet alleen meer op hun evenementen, maar probeert zich neer te zetten als lifestyle brand. Dat hoor en zie je ook terug in hun podcast. Het gaat van typisch Amerikaanse verhalen om je te motiveren tot de details van bepaalde voeding die goed is voor atleten. Je kunt best wat selectief zijn met bepaalde afleveringen, want niet alles is even leuk.?

Meer info: https://www.spartan.com/en/media/podcast/episodes

Obstacle Dominator

Ook de podcast van Obstacle Dominator loopt al een paar jaar. Ieder seizoen is de presentatie in handen van andere atleten en dat maakt het dat niet elke aflevering hetzelfde is. Deze podcasts richt zich meer op de atleet, dan op de weekend warrior. Er wordt dus vrij diep ingegaan op training en voeding. Loop je dus graag voor de snelste tijd, dan kan deze podcast zeker nuttig voor je zijn.?

Meer info: https://obstacledominator.com/category/podcast/

Youtube

Ook Youtube staat helemaal vol met mooi materiaal. Je moet wel goed zoeken, want er staat ook veel slecht gemaakt GoPro-videos op. Toch staan er een aantal mooie documentaires en raceverslagen op. Ik heb er een aantal onder elkaar gezet.

Meer info: https://obstakels.com/documentaires/

En nog meer…

Hiermee zijn we er natuurlijk nog niet. Het internet staat helemaal vol. Zo is er mudrunguide.com voor nieuws over obstacle runs, kun je op player.fm/podcasts/Ocr alle podcasts over obstacle runs zien en kun je op Amazon.com nog veel meer boeken over OCR vinden. Hopelijk kom je hiermee je vakantie een beetje door en sta je na de zomer topfit aan de start van je volgende obstacle run.?

Dit artikel verscheen eerder in RunningNL Magazine. Neem?hier?een abonnement op dit Running Magazine.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top