Tough Mudder

Tough Mudder overgenomen na jarenlange miljoenenverliezen

Gisteren kreeg ik de vraag of het nog wel verstandig is om in te schrijven voor Tough Mudder Duitsland. Vanwaar deze vraag? Nou, het lijkt al een tijdje niet zo heel goed te gaan met Tough Mudder en dankzij een recente rechtszaak is er wat meer informatie naar buiten gekomen.

Wat is er precies aan de hand

Mede-oprichter van Tough Mudder, Guy Livingstone, heeft het bedrijf voor de rechter gedaagd en eist een bedrag van meerdere miljoenen. Waar het precies over gaat kun je helemaal teruglezen via MudRunGuide. Uit een artikel bij ObstacleRacingMedia?(ORM) blijkt nu dat ook de andere oprichter en het gezicht van het bedrijf, Will Dean, uit het bedrijf gezet is. Daarnaast is bekend geworden dat Tough Mudder overgenomen is door Active, een bedrijf dat onder andere de verkoop van startbewijzen regelt voor sportevenementen.

Jarenlange verliezen

Er wordt wel eens gedacht dat je met de organisatie van een obstacle run eenvoudig veel geld kunt verdienen. Uit de documenten van de rechtszaak blijkt dat Tough Mudder in 2015 een beetje winst maakte, maar de jaren daarna structureel miljoenen verlies maakte. Hoe kan dat zou je denken. Een ticket voor de komende editie in Duitsland kost je minstens 99 euro en ook toeschouwers moeten gewoon betalen. Tough Mudder trekt redelijk veel deelnemers en organiseert ook behoorlijk wat evenementen. Toch lijkt het allemaal niet voldoende te zijn. We schreven eerder al over de kosten van een obstacle run. Naast prijzengeld, dat voor 2019 al afgeschaft is, zijn er ook nog hoge marketingkosten en het lijkt allemaal wat teveel geworden te zijn.

Meedoen aan Tough Mudder?

Zoals ORM schrijft is het bedrijf overgenomen door een partij met hele diepe zakken. Tough Mudder is daarnaast een bijzonder bekende naam in het wereldje met een grote en fanatieke aanhang. De kans dat het zal verdwijnen is nihil, dus je kunt met een gerust hart inschrijven voor een evenement mocht je graag zo’n oranje hoofdband verdienen. Meer weten over het verhaal achter Tough Mudder? Dan is het boek “It Takes A Tribe” leuk om eens te lezen.

De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Laat een reactie achter

Scroll naar top