miljoen dollar prijzengeld

Miljoen dollar prijzengeld voor Jonathan Albon?

Vannacht heeft vijfvoudig wereldkampioen OCR Jonathan Albon zich in Maleisi? gekwalificeerd voor het Ultra WK Spartan in IJsland volgend weekend. Op zich niet zo heel bijzonder ware het niet dat hij maar liefst een miljoen?dollar aan prijzengeld op kan halen als hij daar goed presteert.

Miljoen dollar prijzengeld

Je wint natuurlijk niet zomaar een miljoen dollar aan prijzengeld. Eerder dit jaar beloofde de oprichter van Spartan Race, Joe de Sena, deze prijs als er een atleet was die de volgende drie dingen dit jaar zou winnen;

  • 1e plaats 2018 World Championship Elite Beast (September, USA)
  • 1e plaats 2018 Trifecta World Championship Elite (November, Griekenland)
  • 1e plaats 2018 Ultra World Championship, Elite (December, IJsland) met minstens 100 mijl

In September won Albon voor de tweede keer het WK Spartan. Aangezien hij niet veel Spartans loopt heeft hij zich daarna vlug gekwalificeerd om mee te mogen doen aan het WK Trifecta. Ook deze won hij. Vannacht heeft hij zich met zijn eerste Spartan Ultra van het jaar dus ook gekwalificeerd voor het WK Ultra volgend weekend. Als hij die wint met minstens 100 mijl (161 kilometer), dan wint hij de miljoen dollar prijzengeld, de grootste prijs in de geschiedenis van OCR.

Tip: meer lezen over de trainingsmethoden van Albon? Kijk dan hier bij Spartan Life.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top