Thibault en Corien winnen eerste Spartan Maurik

De Spartan Race bij de Beast Elite is gewonnen door Thibault Debusschere uit het Belgische Riemst (mannen) en Corien Jansen uit Nijeveen (vrouwen). Op het door water omgeven parcours over en om het Eiland van Maurik, dat door de kou extra uitdagend bleek, stond geen maat op beide Spartanen.

Ruim tweeduizend lopers deden mee aan de eerste Spartan Race in Maurik. Als gebruikelijk waren dat professionele lopers en recreanten. Ondanks het figuurlijk ?koude ontvangst? wist de organisatie de deelnemers warm te krijgen met een uniek parcours, dat Spartanen door het water van eiland naar eiland voerde.

De organisatie verraste op meerdere vlakken. Zo bevond het festivalterrein met start en finish zich (voor het eerst tijdens een Spartan Race) op een eiland. Het parcours van eiland naar eiland was uitdagend door het water tussen de eilanden en tegelijkertijd een lust voor het oog.

De Spartan Beast?is de lange afstand. Met 20+ kilometer en meer obstakels (30+) test de Beast uithoudingsvermogen, wilskracht en lef. Het lopen van de Beast is voor Elite (en anderen) d? manier om zich??te meten met atleten van gelijke klasse.

Waar de Elite nauwelijks verrast kan worden door een parcours, was het voor veel recreanten een zware taak om de finish te halen.

Ook winnaar Thibault was verrast door het parcours. ?Een onverwachts zwaar, maar geniaal parcours. Het oversteken van eiland naar eiland was een echte uitdaging. De kramp zat in de benen, maar je moet door.?

De tweede en derde plaats bij de Elite vrouwen gingen respectievelijk naar Astrid Vliegen??uit het Belgische?Buellingen?en Titia van der Stelt uit Enschede. Bij de mannen ging de tweede plaats naar Alexander Struijk uit Berkel en Rodenrijs en de derde plaats naar Dani?l Borsje uit Alblasserdam.

Spartan Race werkt momenteel aan de racekalender voor 2019. Data worden binnenkort bekend gemaakt.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top