maurik spartan

Maurik maakt zich op voor eerste Spartan Race

Er was een tijd dat de komst van Spartanen angst aanjoeg, maar Maurik ontvangt de strijders met open armen. Het Eiland van Maurik is klaar voor haar eerste?Spartan?Race die op 27 oktober wordt gehouden. Ruim 2.000 deelnemers hebben zich ingeschreven. Obstakel racen is de snelst groeiende sport ter wereld. Heuvels, muren, modder, prikkeldraad, touwen en vuur moeten getrotseerd worden op een parcours dat fysiek en mentaal het uiterste vergt.

Iedereen kan zich meten met een ander, van Finland tot Argentini?. Omdat persoonlijke tijden worden bijgehouden, ontstaat een wereldwijde ranglijst. In Maurik is een route uitgezet die de deelnemers over en om het Eiland van Maurik voert. ,,Een unieke race op een eiland die de deelnemers uitdaagt water te trotseren en van eiland naar eiland te gaan.?, aldus racedirecteur Rob Frambach.

Start en finish bevinden zich op Eiland van Maurik 19, dat ook dienst doet als festivalterrein en waar deelnemers en bezoekers samen komen.

Spartan?Beast, Super, Sprint en Hurricane Heat

Zaterdag 27 oktober zal tijdens de?Spartan?Beast, de langste afstand, bepaald worden wie de beste obstacle racer van Maurik is. In de Elite en Age Group heats gaan de beste atleten de strijd met elkaar aan. Daarna is het de beurt aan de recreanten op de Super en Sprint afstanden, die onderling met leeftijdsgenoten en mensen met gelijke conditie hun krachten kunnen meten. In de Hurricane Heat zoeken de deelnemers onder begeleiding hun grenzen op en voeren zij de hele middag groepsopdrachten uit in zware omstandigheden.

Over de exacte route en de aard van de obstakels is weinig informatie te vinden. Dat heeft een reden. Frambach: ?De atleten willen verrast worden. Dat hoort bij het Spartaanse leven. Het mentale uithoudingsvermogen is bij?Spartan?Race net zo belangrijk als het fysieke.?

Spartankids

Tijdens de races voor volwassenen staat?Spartan?Kids op het programma. Kinderen in leeftijdscategorie?n tussen 4 en 15 jaar kunnen deelnemen aan een bijzondere race. ,,We sporen kinderen aan om te springen, te rennen, vies te worden, anderen te helpen en een vooral een leuke tijd te hebben. Ze moeten in ieder geval weer ontdekken wat het is om buiten te spelen en actief te zijn.?

Programma

Zaterdag, 27-10.

07:00 – 20:00: ? ? ? ? ? ??Spartan?Festival

08:45: ??????????????????????????Spartan?Beast Elite

09:00: ??????????????????????????Spartan?Beast Age Group

09:15: ??????????????????????????Spartan?Beast Open heats

11:00: ??????????????????????????Spartan?Super Open Heats

11:30:???????????????????????????Spartan?Kids

14:00:???????????????????????????Spartan?Sprint Open Heats

14:00: ????????????????????????? Hurricane Heat


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top