Winterhell

Raceverslag Winterhell Duitsland

Afgelopen zaterdag hebben we met een kleine Nederlandse delegatie deelgenomen aan de 1e editie van Winterhell in Duitsland.

Winterhell Duitsland

Deze, van oorsprong Russische run streek neer op de Nurburgring in Duitsland.?Vooraf werden de deelnemers online al flink verwend met promofilmpjes van besneeuwde obstakels en afwisselende parcoursen.?Na een autorit inclusief sneeuw kwamen we aan op de parking (8euro.)

Winterhell

Ontvangst

Vervolgens werden we welkom geheten in een grote hal behorende bij het autocircuit.?In deze hal waren onder andere de omkleedruimtes inclusief warme douches, tassen afgifte (gratis) en de registratiebalie.?Bij de registratiebalie ontving iedereen een hesje (inclusief timing chip) en een setje handschoenen.?Dit was allemaal super geregeld en vooral een voordeel omdat alles binnen was.

Winterhell

Sneeuw

Buiten begon het ondertussen lekker te sneeuwen wat de run toch wel goed deed, want wat is nu een race die zichzelf Winterhell noemt zonder sneeuw?!?Na een korte wandeling naar de start stonden we dan met circa 900 deelnemers in het startvak voor de massastart. Deze start zou om 12.00 uur zijn.?De Russische Cynthia (?) deed goed haar best om de deelnemers op te warmen terwijl het steeds harder begon te sneeuwen en waaien.?Plotseling riep de MC om dat er 1 wave zou zijn om 11.45 uur en een 2e wave om 12.00 uur.?Hierdoor hebben een aantal lopers de 1e wave gemist. Organisatorisch niet een sterke actie.. Maar voor ons was dit geen probleem.

Start

Na het startschot direct een lang stuk rennen in de richting van de 1e hindernis. Zeker bij een massastart is dit een goede keuze omdat er anders direct een opstopping is bij de 1e hindernis.?De obstakels die we onderweg tegen kwamen waren onder andere;?Houten muurtjes, autobanden stapels, monkeybar, verticaal Cargonet en een multi rig voorzien van touwen en ringen.?Door de sneeuw en koude temperatuur waren sommige hindernissen moeilijker dan normaal maar zeker niet minder leuk!

Bos

Direct naast de Nurburgring werd ook gebruik gemaakt van een stuk bos inclusief de nodige hoogtemeters. Dit was een mooie afwisseling van het besneeuwde asfalt.?In het bos kon er ook lekker worden gekropen door een mix van sneeuw en modder. Dit was in de laatste 2 kilometer.?In het gehele parcours zaten er geen water obstakels. Met het oog op veiligheid en gezondheid een goed keuze.

Finish

Onderweg was de verzorging goed geregeld met warme thee, water, bananen en cake.?Na in totaal 19 obstakels aangekomen bij de eindhindernis; De Olympus.?Een reusachtige quarterpipe van 9 meter hoog!! Daar eenmaal aangekomen even een tactiek bedacht en toen een volle sprint in de richting van de Ramp?. En een ramp dat werd het;)?Vlak voor de ramp lag ik op de grond door een stuk ijs.. But i?m still alive!! #alwaysgiveitatry.?Na nog even te hebben genoten van andere stunt acts op deze eindhindernis de finish over om daar de welverdiende medaille (dogtag) omgehangen te krijgen.?Na de finish was er ook weer prima verzorging met cake, thee en water.

winterhell

Conclusie

Al met al een goed georganiseerde run met wat kleine verbeterpunten.

Pluspunten

  • Goede omkleed faciliteiten
  • Warme douches
  • Gratis tassenafgifte
  • Originele medaille
  • Nieuwe obstakels

Minpunten

  • Starttijd wijzigen last minute
  • Dure merchandise
  • Stunten met de prijs van het startbewijs (tot 70% korting) 2 dagen vooraf.. (Dit kan ook een + punt zijn;)

See you in the mud, Frenky Frenk (EyeForOcr)

Reacties zijn gesloten.

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?