reebok-reebok-all-terrain-craze-zwart

Review Reebok All Terrain Craze

Toen ik vorig jaar de eerste samples van de Reebok All Terrain Craze in mijn handen kreeg zag ik een mooie schoen met veel grip. Ik had verwacht dat ze naast de Reebok All Terrain Super 3.0 kwamen te staan qua prijs en positionering. Toen ze me vertelden dat deze schoen nog geen 70 euro moest gaan kosten wilde ik ze natuurlijk direct testen. Kun je voor dit bedrag een kwalitatief goede schoen maken voor obstacle runs en mud runs?

Uiteraard ben ik ze gaan testen. En waar kun je Reebok schoenen nou beter testen dan bij een Spartan Race? Tijdens Spartan Race Duisburg heb ik ze gedragen en vervolgens heb ik ze tijdens wat trainingsrondjes nog eens extra getest. Hieronder mijn ervaring met deze zeer scherp geprijsde schoen.

Zool en grip

Je koopt een obstacle run schoen natuurlijk onder andere om veel grip in het modderige terrein te hebben. Deze zool heeft absoluut veel grip. De techniek die Reebok ?12.9 dynamic biomechanics? noemt bestaat onder andere uit 35 driehoekige noppen. Dat zijn er relatief weinig (de Inov-8 X-Talon 200 heeft er 43) en daardoor blijft de modder niet hangen onder je schoenen. De noppen zijn 8 millimeter lang waarmee ze behoren tot de langste in het wereldje. Wat verder opvallend is, is het uitstekende stuk aan de achterzijde. Ik heb hier niet direct voordeel van ondervonden. Met mijn maat 47 en dit extra stukje was het met autorijden wel even wennen. Het past maar net. 馃槈

Reebok All Terrain Craze
Het extra “hakje” van de schoen

Verder heeft deze schoen ?duraride? wat het stuk met puntjes in het middendeel van de zool is. Met de schippersslag kom je tijdens het touwklimmen prima boven, maar dit stukje extra grip in de modderige touwen is altijd prettig. De zool is gemaakt van ?CRTek? wat een soort slijtvast rubber is. Helaas is het niet het soort sticky rubber zoals bijvoorbeeld bij de VJ Sport Irock waarmee je op natte stenen en ondergrond extra grip hebt. De middenzool is een IMEVA-variant wat wil zeggen dat er iets meer demping in zit over de complete lengte.?

Reebok All Terrain Craze
Duraride voor grip in modderige touwen

Tijdens de Spartan Race in Duisburg was er niet heel veel modder om ze eens goed te testen. In de training heb ik dat wel goed kunnen testen en deze zolen kunnen zich in de modder meten met de allerbeste schoenen. In de modder hebben ze echt hele goede grip. Op een natte en gladde ondergrond bieden ze helaas iets minder grip.

Reebok All Terrain Craze
Agressieve noppen voor veel grip

Buitenkant en waterafvoer

Dan de buitenkant van de schoen. De outer is gemaakt van het ripstop materiaal. Dat is een stevig en duurzaam materiaal wat zoveel mogelijk vuil tegen moet houden. Dus geen dunne mesh waar de modder doorheen kan sijpelen. Samen met de tong van de schoen, die bijna helemaal vast zit hou je vrij veel vuiligheid buiten. Reebok heeft wel eens modellen gehad met het quicklace of speedlace systeem zoals we vaak bij Salomon zien, maar dit model heeft gewoon een normale veter.

Reebok All Terrain Craze
De onopvallende H2O-drain aan de voorkant

Dan het allerbeste van deze schoen, in mijn optiek. Geen enkele schoen evenaart de waterafvoer van Reebok. Ook deze schoen heeft het H2O-drain systeem. Je ziet het hier alleen niet zo goed als bij de All Terrain Super 3.0. Toch zitten zowel voor als achter en zowel links als rechts gaatjes voor een snelle afvoer van water.

Reebok All Terrain Craze
Hier zie je de H2O-drain aan de binnenkant. Het water gaat er hiermee snel uit

De Spartan in Duitsland ging behoorlijk veel door het water. Nogal logisch aangezien het helemaal rondom een roeibaan plaatsvond. Daar zijn we dus een aantal keer doorheen gezwommen. Door de vier afvoerpunten voor water per schoen heb ik geen enkel moment last gehad van klotsende schoenen, het liep er echt direct uit.

Binnenkant en comfort

Als je de schoen aantrekt valt het op dat hij comfortabel zit en behoorlijk zacht is op de wreef. In de lip van de schoen zit nog wat extra stof zodat dat ook zacht is. Zoals eerder al gemeld zit de lip bijna tot bovenaan vast. Een beetje zoals een sok dus. Het voordeel is dat er dus langs de lip geen zand, steentjes of ander vuil de schoen in kan. Alleen de bovenkant is dan open. En dat is met een gaiter natuurlijk perfect af te dichten.

Reebok All Terrain Craze
De tong (of lip) van de schoen zit bijna tot boven toe vast.

De Reebok All Terrain Craze?is redelijk laag bij de enkel waardoor je veel bewegingsvrijheid hebt. Dat kan bij sommige hindernissen wel eens prettig zijn. De binnenzool kan er uit mocht je willen. Dus als je eigen zooltjes hebt kun je die van Reebok eruit halen en je eigen (antipronatie-)zooltjes erin stoppen. ?

reebok-reebok-all-terrain-craze-roze
De dameskleur van de Reebok All Terrain Craze

Ik heb tijdens de Spartan geen gaiters gedragen en nog bleef de binnenkant van de schoen behoorlijk schoon. Dit is wel eens anders geweest. Nou zat er natuurlijk ook niet heel veel modder in het parcours en is het met al het water goed schoon gespoeld, maar toch. Verder zat de schoen de hele run prettig.

Algemeen

Dan nog een aantal algemene zaken. Mocht je dit zwarte model wat saai vinden, dan zijn er nog diverse andere kleuren verkrijgbaar. Met het gewicht van 266 gram (bij maat 42) is hij iets zwaarder dan de meeste obstacle run schoenen. De schoen heeft en drop (hoogteverschil tussen hak en voorvoet) van 4 millimeter wat iets onder het gemiddelde is. Je staat hiermee behoorlijk stabiel op het terrein. Ik stond zelfs zo stabiel op deze schoen dat de speer er direct in ging. 馃槈 Geen burpees dus!

reebok-reebok-all-terrain-craze-groen-rood
Hij is ook in een alternatieve kleur verkrijgbaar

Maatvoering

Hij valt een beetje zoals de meeste sportschoenen. Dus kies een maatje groter dan je normale schoenmaat. Zelf draag ik bij Nike, Asics en Inov-8 maat 47 en ook bij deze past maat 47 mij het beste. Qua breedte is hij niet extreem breed en niet extreem smal, dus voor een gemiddelde voet zit hij prima. Hieronder de maattabel mocht je je voeten op willen meten.

Reebok All Terrain Craze Maattabel

Conclusie?Reebok All Terrain Craze

Met een prijs van 70 euro is dit een hele mooie schoen. Het water gaat er snel uit, de grip in de modder is goed en ze blijven behoorlijk schoon van binnen.

Pluspunten

  • H2O-drain laat het water er extreem goed uit.
  • Dankzij de vaste lip blijft er veel vuil uit de schoen.
  • Goede grip in de modder.
  • Een bijzonder lage prijs.

Minpunten

  • Geen sticky rubber.
  • Kan bij een brede voet iets krap aanvoelen.

Direct bestellen?

Wil je de Reebok All Terrain Craze kopen? Bestel ze dan via DutchMudMen.com

[rwp_box id=”0″]

1 gedachte over “Review Reebok All Terrain Craze”

  1. Pingback: Goedkope schoenen voor je obstacle run - Obstakels.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven