Tot de nek in de drek

Verslag Tot de Nek in de Drek

Terwijl zaterdag 1 juli de OCR wereld in het teken stond van de European Championships OCR in Biddinghuizen speelde er zich in Twente ook iets heel speciaals af. Het was namelijk tijd voor de 2e editie van Tot De Nek In De Drek (TDNIDD) in Vriezenveen.

Tot de Nek in de Drek 2016

TDNIDD is in 2016 bekroond met de award ?Beste Nieuwkomer? tijdens de Obstakels.com Awards show. Uiteraard wilden we kijken waarom deze nieuwkomer zo speciaal was.

Aangezien ik totaal geen Twents spreek had ik er voor gekozen om Jo?lle, een local, mee te nemen als tolk. Zij had nog nooit een Mud run gelopen dus had ik ook meteen iemand zonder mening over mud runs bij me.

Sfeer

Aangezien de 15 km pas om 15.30 zou starten had ik mooi de tijd om vooraf al wat sfeer te proeven. De bewgwijzering naar het evenement was goed en bracht mij snel op de gratis parkeerplaats, lees weiland. Aangezien het al aardig wat geregend had was ik een beetje bang dat ik later niet meer weg zou kunnen, maar het antwoord van de parkeerhulp daarop was vrij duidelijk: ?Moar wie hebb?n trekkers?. Dat was in ieder geval al een hele geruststelling.

Aangekomen bij de manege zagen we al een hoop mensen zwoegen met de obstakels want de kidsrun en 7,5 km waren op dat moment al in volle gang. De lokale spreker zorgde ervoor dat iedereen met naam en toenaam werd binnengeroepen bij de finish. Het Start en Finish gebied stond aardig vol met obstakels waar we er per ronde ongeveer 77 van tegen zouden komen. Met namen als Oma?s Bedstee en Struuk?n Duuk?n waren we helemaal in het Twentse land.

Door het grote aantal deelnemers maar ook zeker door de toeschouwers die in grote getale aanwezig waren zat de sfeer er al lekker in. Aangezien je in de week voorafgaand aan het event je ticket al op kon halen waren wij al helemaal klaar om te starten. Eerst even een paar biertjes en klaar voor de start, want zoals ze daar zeggen: Voak binj te bang!

De start

De start was in de binnenmanege en werd gedaan in verschillende waves per 5 minuten. De bedoeling was dat er 2 ronden van 7,5 km afgelegd werden voor de 15 km lopers. Tijdens onze eerste ronde kwamen van alles tegen als giertanks waar je onderdoor moest kruipen, dwars over een grote bult aardappelen klauteren en lekker door drek sloten lopen. Op de route was ook veel publiek, de meeste zaten met de hele familie met bier en BBQ alles op het gemak te bekijken. Een hele goede en gezellige sfeer langs de route dus!

Aan het einde van de eerste ronde kwamen we bij de trenches/modderbak, en die was echt goed! Je kon er zelfs in drijven.? Daar hebben we natuurlijk even letterlijk met de Nek in de Drek gelegen. De 2e ronde begonnen we dus helemaal zwart van de modder en zand. Overal op het parcours stonden bordjes met leuke ?Twentse? teksten die ik niet allemaal heb kunnen onthouden. De enige die ik nog steeds voor me zie is dat ik elke 2 kilometer volgens de organisatie 3.000 calorie?n verbrandt heb.

Op naar de finish

Tijdens het laatste stuk spotte ik in het water tussen het riet een opblaaskrokodil die ook graag mee wilde naar de finish, de organisatie had blijkbaar een aantal van die dingen meegegeven met eerdere lopers. Samen met onze eigen Schnappi hebben we de modderbak overwonnen en zijn we al glijdend op zijn rug over de finish gegleden waarna hij zich weer bij zijn vriendjes kon voegen.

De tijd die we over de 15 km hebben gedaan is niet belangrijk, dat we genoten hebben is een feit. Ouderwets funrunnen bestaat nog! Nadat we de mooie medaille gekregen hadden was het tijd voor een biertje, een douche of lekker in de JA KOE ZIE en wat eten. Van het laatste was overigens meer dan genoeg keuze met alle aanwezige foodtrucks.

Conclusie

De reactie van Jo?lle na de finish? ?Dit was echt gaaf en volgend jaar zeker weer!?

Heb ik nog aanbevelingen voor deze organisatie? JA ??n, ga vooral door met wat jullie doen want deze run heeft de prijs van beste nieuwkomer dik verdiend. Ik ben benieuwd welke prijzen ze dit jaar in de wacht gaan slepen!

Organisatie en vrijwilligers van Tot de Nek in de Drek, bedankt voor deze leuke run.

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

2 reacties op “Verslag Tot de Nek in de Drek”

  1. Leuk om te lezen, deze ga ik volgend jaar ook op mijn agenda zetten. Eerste jaar dat ik aan mud runs mee doe maar meer dan verslaafd, nog 4 runs op de planning dit jaar en al veel gedaan 🙂

Laat een reactie achter

Scroll naar top